M A N I E R
this site the web

ΟΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η «ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΔΤ

Μέσω της σελίδας του ΠΑΣΟΚ στο facebook διάβασα την «ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σχετικά με τις τοποθετήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία». Καλά, εντάξει, είναι άθλια από την πρώτη ως την τελευταία της λέξη. Έχω διαβάσει ανακοινώσεις πολιτιστικών συλλόγων σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους που ήταν σαφώς πιο συγκροτημένες. Λέει η
ανακοίνωση:
«Προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η “Χρυσή Αυγή” ισχυριζόντουσαν ότι η Κυβέρνηση δεν ασχολείται με τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και έλαβαν άμεση και αποστομωτική απάντηση από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας
Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας».
Το να χρησιμοποιείς μια παγκόσμια κρίση για να ταυτίσεις άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ με τη «Χ.Α.» είναι αν μη τι άλλο εμετικό και καθαρά βενιζελικό. Όμως πότε είχε όρια στη χυδαιότητα ο Βενιζέλος για να τα αποκτήσει τώρα; Συνεχίζει η ανακοίνωση:
«Χθες που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε τον Ελληνισμό της Μαριούπολης για να μεταφέρει την στήριξη και την μέριμνα όχι μόνο τη Κυβέρνησης αλλά όλου του Ελληνικού λαού, τα ίδια κόμματα διαμαρτύρονται γιατί ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών επισκέπτεται την Ουκρανία!»
Όμως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε και κατήγγειλε τη σιωπή του Βενιζέλου σχετικά με την απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας να καταργήσει όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε διαμαρτυρήθηκε επειδή ο Βενιζέλος επισκέφθηκε την Ουκρανία, αλλά ότι το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε νομιμοποίησε μια ακροδεξιά κυβέρνηση με τον ρατσισμό στο πετσί της, οι αποφάσεις της οποίας ενέχουν «ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Όταν, λοιπόν, ο Βενιζέλος νομιμοποιεί μία κυβέρνηση που στερεί δικαιώματα των Ελλήνων, πώς μπορεί να δηλώνει ταυτόχρονα ότι προστατεύει τους Έλληνες; Αν μη τι άλλο, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, αναπληρωτής πρωθυπουργός – όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται – και υπουργός Εξωτερικών, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Η υπόλοιπη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μέσω του ΠΑΣΟΚ πάντα, θα μπορούσε απλώς να χρησιμοποιηθεί από την όποια αντιπολίτευση για να αποδείξει ότι η εθνική πολιτική της Ελλάδας έχει καταργηθεί εντελώς:
«Με την ίδια άνεση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήθελαν πιο ενεργή παρουσία της Ελληνικής Προεδρίας στην ουκρανική κρίση – χωρίς να αντιλαμβάνονται πώς διαμορφώνονται οι κοινοτικές διαδικασίες και οι διεθνείς συσχετισμοί – μόλις ο κ. Βενιζέλος πήγε στο Κίεβο με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και για την οικονομική στήριξη της χώρας και για την κρίση με την Ρωσία, εκφράζουν την αντίθεσή τους! Θέλουν η Ελλάδα και ως χώρα και ως Προεδρία να διαφοροποιηθεί από το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και όλης της διεθνούς κοινότητας. Να μην αναγνωρίσει την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει διεθνής συνομιλητής και επιπλέον να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Κίεβο! Κάτι που φυσικά δεν λέει ούτε η Ρωσία που μετέχει στις σχετικές διεθνείς επαφές. Αυτή είναι η κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα. Η δική μας αντίληψη είναι τελείως διαφορετική και επιτρέπει στην Ελλάδα να μετέχει αξιόπιστα στο Ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι, θωρακίζοντας τα εθνικά συμφέροντα. Αν είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και την στοιχειώδη εθνική ενότητα. Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό».
Πρώτον, ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αλλάζει ούτε πλευρό στον ύπνο της αν δεν πάρει την έγκριση των Βρυξελλών, ουσιαστικά της Γερμανίας. Την πολιτική και τα συμφέροντα της Μέρκελ εξυπηρετεί ο Βενιζέλος ως εκπρόσωπος της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος ότι δεν υπάρχει αυτόνομη ελληνική εθνική θέση για το ζήτημα. Το χειρότερο, όμως, απ’ όλα είναι ότι αυτό το κατάπτυστο κείμενο θυμίζει ξεκάθαρα το ρόλο και την υποταγή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία. Ίδια επιχειρήματα με τότε, ίδια πρόσωπα, ίδιος ραγιαδισμός. Και φυσικά, η ίδια ενόχληση για την κριτική. Όλα όπως τότε.
Υ.Γ.: Κατά τα λοιπά, όπως μπορείτε να δείτε από το 0:17 του βίντεο, σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση της Ελλάδας οι ακροδεξιοί που συμμετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας αρχίζουν και ελέγχουν την πρώην κατάσταση, βάζοντάς τα με τη διαφθορά! Επίσης, σύμφωνα πάντα με τους «έγκυρους» συνεργάτες της ΔΤ ο ουκρανός πρωθυπουργός δε χαιρετά ναζιστικά όπως όλοι είδαμε στη γνωστή φωτογραφία, αλλά τον αδικεί η γωνία του φωτογραφικού φακού! Στη συνέχεια, βέβαια, τον λόγο πήρε ο παροπλισμένος ανταποκριτής της ΔΤ στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, και εξευτέλισε όλη την προπαγάνδα τους στα ίσια.                                                                            

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...