M A N I E R
this site the web

Τάγματα Ρίχτερ

Το ελληνικό θαύμα είναι ότι ακόμα ζούμε. Η ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών και των μυαλών που έχουν στα χέρια τους καθημερινά τις τύχες πολιτών είναι ορατή στις δύσκολες ώρες που περνάει η Κεφαλλονιά. Περιχαρείς οι εθνικοί μας καναλάρχες προβάλλοντας το έργο των σωτήρων έδειχναν για ώρες τις σκηνές που έστησε ο μηχανισμός σωτηρίας στην Κεφαλλονιά.
Δεν προκαλεί εντύπωση η απόφαση κάποιου εγκεφάλου της

κρατικής μηχανής που έδωσε εντολή να στηθούν σκηνές στο γήπεδο. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η πειθήνια εκτέλεση των εντολών του ανεγκέφαλου. Λογικά ο επικεφαλής της στρατιωτικής μονάδας που έστησε τις σκηνές έπρεπε να απευθυνθεί στον αρμόδιο, λέγοντάς του απλά, ότι “αν εδώ διανυκτερεύσουν άνθρωποι δεν θα σηκωθούν με βρογχοπνευμονία αλλά θα βγάλουν βράγχια”. Κι όμως οι σκηνές στήθηκαν σε ένα γήπεδο που είναι κατάλληλο για να φυτέψεις ρύζι.
Αυτή η πειθήνια αγκύλωση αυτών που εκτελούν εντολές είναι απλωμένη σε όλη την χώρα και σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας. Με το απλό αιτιολογικό “εκτελώ εντολές” από τον κλητήρα του κάθε Δήμου μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια της κρατικής μηχανής έστηναν και στήνουν εκατομμύρια αντίσκηνα σε βάλτους. Η οργισμένη αγανάκτηση των Κεφαλλονιτών αυτές τις στιγμές ήταν και είναι η καθημερινότητα όλων που τους έλαχε να έχουν αλισβερίσι με τις κρατικές μηχανές. Πάντα περνάει σε δεύτερο πλάνο γιατί στο πρώτο πλάνο πρέπει να προβάλλονται οι ανεγκέφαλες ενέργειες των σωτήρων και των εντολοδόχων τους.
Τι σημαίνει εκτελώ εντολές; Είναι λογικό ο στρατιώτης να δέχεται διαταγές, αλλά αυτός που πληρώνεται από το Κράτος και κάνει το σχεδιασμό δράσης δεν βλέπει ότι βάζει τον άμαχο πληθυσμό να κάνει σλάλομ σε ναρκοπέδιο; Σε πόσα καθημερινά σλάλομ μάς έχουν βάλει όλοι αυτοί που “εκτελούν εντολές”; Βέβαια, αν έβαζαν στο βαλτωμένο γήπεδο σε ένα αντίσκηνο να κοιμηθεί ένα βράδυ τόσο ο κρατικός εγκέφαλος όσο και ο επικεφαλής της στρατιωτικής μονάδας θα το σκέφτονταν καλύτερα για το πού θα έστηναν σκηνές.
Όταν όλοι αυτοί που “εκτελούν εντολές” ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να υποστούν καμία επίπτωση των εντολών που δέχονται και εκτελούν, πιστεύοντας ότι δεν θα βρεθούν ποτέ στην μοίρα των σεισμόπληκτων, των εισφορόπληκτων, των αρρωστόπληκτων, των καταιγιδόπληκτων και πάει λέγοντας. Στο μυαλό τους -αν διαθέτουν ακόμα- έχει περάσει ένα είδος αθανασίας και ανοσίας που μέσα στην βόλεψή τους, τούς κάνει να μην βλέπουν τίποτε άλλο εκτός από την εντολή που πρέπει να βγάλουν εις πέρας με οποιοδήποτε αντίτιμο.
Τα κωμικοτραγικά που εξελίσσονται στην Κεφαλλονιά θυμίζουν έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά που ο ασθενής έπεφτε στο πάτωμα των εξωτερικών ιατρείων και η νοσοκόμα έλεγε στον συνοδό “πάρτε το κυπελλάκι και φέρτε μου τα ούρα του”. Έτσι ήταν το πρωτόκολλο. Πρώτα τα ούρα να μείνουν ζωντανά και θα δούμε αν επιβιώσει ο ασθενής.
Οι Κεφαλλονίτες δεν ζουν μόνο το δράμα της ολοκληρωτικής καταστροφής αλλά και το δράμα των επισκέψεων του κρατικού μηχανισμού, πολιτικών και άλλων αυτόκλητων σωτήρων (εκλογές έρχονται) για να τους συμπαρασταθούν. Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι το βράδυ θα πάνε στα ζεστά κρεβάτια και στα σίγουρα σπίτια τους έχοντας στην άκρη του ανύπαρκτου μυαλού τους ότι “τούς δουλέψαμε τους μαλάκες”. Ακριβώς όπως “δουλεύουν και όλους τους μαλάκες” όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Μέρα με τη μέρα περιμένουμε να στηθεί και κανένας τηλεμαραθώνιος για βοήθεια στο ταλαίπωρο νησί μπας και συγκινηθεί η μικρή Ελενίτσα και σπάσει τον κουμπαρά της να μαζέψουν λεφτά να τα διαχειριστεί ένας νέος Μολυβιάτης.
Το τι χρήμα έχουν να μαζέψουν από την καταστροφή δεν λέγεται. Άσε που μετά τις επαναστατικές ομιλίες του Αλέξη στο Παρίσι, η Ευρώπη των Λαών θα τρέξει σύσσωμη να γράψει δακρύβρεχτο κειμενάκι με τίτλο “Είμαστε όλοι Κεφαλλονίτες”, η δε φιλόσοφος Ναόμι Κάμπελ θα συναντήσει τον Αλέξη στην Κεφαλλονιά για μία συζήτηση με τίτλο “Το Μέλλον της Σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς στον 21ο αιώνα”. Με την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Κουτσούμπα, αναμένονται χιλιάδες εργάτες λατινοαμερικανικών χωρών διότι δεν έστελνε το κόμμα τζάμπα κάποιους συντρόφους παλιότερα να μαζεύουν καφέ και ζαχαροκάλαμα βοηθώντας τους ανήμπορους εργάτες της Νικαράγουα και της Κούβας. (Να μην ξεχάσουν να βγάλουν και αναμνηστικές φωτογραφίες για το βιογραφικό τους).
Η εντολή που έπρεπε να δοθεί από ένα Κράτος, που ξέρει πού βρίσκεται και ξέρει πού πάει, είναι μία: “Η Κεφαλλονιά έπεσε, χτίζουμε την Κεφαλλονιά”. Εντολή που δεν μπορούν να δώσουν οι κλητήρες της ΕΕ οι οποίοι απαρτίζουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας εφόσον ποτέ δεν άκουσαν τον γδούπο από τον σεισμό που προκάλεσαν οι ίδιοι, ως στρατιωτάκια των ταγμάτων Ρίχτερ, σαρώνοντας συθέμελα καθετί Ελληνικό. Διότι και αυτοί “εντολές εκτελούσαν”.-
Στον τοίχο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...