M A N I E R
this site the web

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΜΑΓΚΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ

Ο Αντώνης Σαμαράς, με τον πλέον επίσημο τρόπο, έθεσε το διακύβευμα των ερχόμενων ευρωεκλογών: «Μέσα ή έξω από την ΕΕ». Ο Αντώνης Σαμαράς ως γνωστόν είναι βαρύς μάγκας και δεν κωλώνει. Ο λόγος του είναι συμβόλαιο, όλοι το ξέρουμε αυτό.
Όσοι αμφισβητούν την αξιοπιστία του Αντώνη Σαμαρά είναι
βέβαιο ότι θα εκτεθούν το βράδυ των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα τους εκπλήξει με την πίστη του στη Δημοκρατία και την υπακοή του στην απόφαση του λαού.
Είπε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας ότι στις ευρωεκλογές : «Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο θέλουν ή δε θέλουν την Ευρώπη», ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η «δύναμη που εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας» ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «ευρωσκεπτικιστική δύναμη».
Ξεκάθαρος, όπως πάντα, ο Αντώνης Σαμαράς μετέτρεψε τις
ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα. Ουσιαστικά, τις μετέτρεψε σε ένα στοίχημα κι επειδή ο Αντώνης Σαμαράς είναι κύριος με «Μ» κεφαλαίο, αν χάσει το στοίχημα θα το πληρώσει ολόκληρο.
Στην περίπτωση, λοιπόν, που στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία –δηλαδή η Ευρωπαϊκή Δύναμη – έρθει δεύτερο ή τρίτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ –δηλαδή οι κύριες «ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις» – πιάσουν ποσοστό που θα ξεπερνά εκείνο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα αποφασίσει το επόμενο κιόλας πρωί να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει να έχει δηλώσει ότι ακολουθώντας την εντολή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, βγάζει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
Αυτό θα συμβεί και τότε όλοι θα καταλάβουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι μία ρόμπα ξεκούμπωτη που βάζει στοιχήματα μόνο για να τα κερδίσει. Τότε όλοι θα καταλάβουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τσιράκι της Μέρκελ. Τότε όλοι θα καταλάβουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς σέβεται την εντολή του ελληνικού λαού περισσότερο από τις εντολές του κλητήρα του ΔΝΤ. Τότε όλοι θα καταλάβουν ότι ο πολιτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι μια πορδή στον άνεμο. Τότε όλοι θα καταλάβουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει έστω και την ελάχιστη αξιοπρέπεια.
Στην περίπτωση βέβαια που δεν το κάνει, αλλά συνεχίσει τη μνημονιακή  πολιτική του «ευρώ πάση θυσία», τότε… Μπα, ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τόσο άθλιος ώστε να μας σέρνει σε δικής του έμπνευσης δημοψηφίσματα και στη συνέχεια να γράφει στ’ αρχίδια του το αποτέλεσμα. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τόσο φασίστας. Ε; Δεν είναι, ε;

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...