M A N I E R
this site the web

Να ζησ' η νύφη κι ο Νταβός

Αλλού βαράν τα όργανα, αλλού χορεύουν οι νύφες. Τα όργανα συγκεκριμένα βαράνε στο Νταβός και οι νύφες της ΕΕ με πρωτοστατούσες τις νύφες της Ελλάδας χορεύουν μονάχες τους. Από τη μια σου λέει ο Στουρνάρας ότι έχεις πλεόνασμα και μπαίνεις στις διεθνείς αγορές μέσα στο 2014 και από την άλλη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο λέει στα ίσα: Πώς γίνεται να έχεις χρεοκοπήσει, να ζεις με απανωτά δάνεια, η ανεργία σου να έχει φθάσει στο 30% (με τα επίσημα κρατικά στοιχεία) και εσύ να λες ότι θα βγεις στις αγορές; Στην λαϊκή αγορά να μαζεύεις σάπιες ντομάτες ίσως. Αλλά ως Κράτος με επιταγές φερεγγυότητας στις διεθνείς αγορές δεν πρόκειται να βγεις παρά μόνο όταν τα διεθνή τραπεζικά συστήματα θα χρειαστούν να δώσουν δάνεια αβέρτα για να καλύψουν στα λογιστικά την υπερφόρτωση των ταμείων τους.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Κάθονται και σου πιπιλάνε τα μυαλό ότι τα δάνεια των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και τα προσφάτως “κουρεμένα” δάνεια των αγροτών θα μπουν σε μία σειρά με
την πλάτη της κυβέρνησης και έρχεται ο Ντράγκι απ' το Νταβός και σου πετάει την χειροβομβίδα: Σχέδιο αγοράς δανείων επιχειρήσεων (από φέτος επιχειρηματίας εννοείται και ο αγρότης) και νοικοκυριών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κάτσε εσύ και κάνε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα στην οποία χρωστάς και κοιμήσου ήσυχος. Δεν ξέρεις ποια ακριβώς στιγμή το δάνειο σου θα έχει πάει στις Βρυξέλλες και άντε να κάνεις διακανονισμό για να σου μειώσουν την δόση!
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Είσαι μέσα στο κρύο και πείθεσαι ότι θα φορολογηθούν έστω και τώρα τα 80 δις μαύρων καταθέσεων Ελλήνων που τα είχαν πάει στην Ελβετία, την ώρα που το καράβι βούλιαζε, επειδή στο λέει ο υφυπουργός Μαυραγάνης, αλλά δεν κοιτάς τι λένε στο Νταβός. Η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας σε προσγειώνει ανώμαλα. “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση φορολόγησης καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες” διότι η Ελλάδα με παλαιότερη νομοθεσία της δεν υποχρέωνε κανέναν να πληρώσει τις εισφορές που έπρεπε όταν το χρήμα έβγαινε στο εξωτερικό. Η Ελβετία δεν πρόκειται να εισπράξει αναδρομικά φόρους υπέρ καμίας κυβέρνησης. Σιγά μη χάσει η Ελβετία τους πελάτες της επειδή του Μαυραγάννη δεν του βγαίνει ο προεκλογικός λόγος.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Σου λένε ότι η Τρόικα μαλάκωσε και δεν θα πάρουν καινούργια μέτρα, αλλά οι ελληνικές αρχές (ονομάζεται και κυβέρνηση) καλούνται να καταλήξουν σε συμφωνία μαζί της γιατί το Μάιο λήγουν τα ομόλογα και ο παράς πρέπει να πέσει μετρητοίς. Εδώ δεν έχεις να κάνεις με έναν κοινό τοκογλύφο, ούτε αποκλειστικά με την Γερμανία που φαίνεται ότι σε χρηματοδοτεί. Εδώ έχεις να κάνεις με ΔΝΤ και ΕΚΤ που αυτή την στιγμή που μιλάμε βρίσκονται στο Νταβός και σου παίρνουν τα μέτρα για τα επόμενα 200 χρόνια. Τρέμε Έλληνα τα υπογεγραμμένα μέτρα των Μεσοπρόθεσμων που βρήκαν να σε τρομοκρατούν και μην κοιτάς ότι εδώ αλλάζει όλο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που έχει στην σφαίρα και τον κάθε κακομοίρη που έμπλεξε με τους σωτήρες του.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Επιβεβαιώθηκε στο Νταβός η μετατόπιση του γεωστρατηγικού άξονα ενδιαφέροντος και ανταγωνισμού ανατολικότερα. Με απλά λόγια το ανατολικότερα είναι η ημετέρα Μεσόγειος και Μέση Ανατολή. Την ώρα που ο Σιμόν Πέρες δήλωνε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ότι όλοι φίλοι είμαστε και ζήταγε να γεφυρωθούν τα ρήγματα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ασίας, χοντραίνοντας το παιχνίδι της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης γεωστρατηγικά και πάνω από όλα οικονομικά, ανοίγουμε σαμπάνιες για τον εκλεκτό της Ρώμης υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Τσίπρα.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Αν υπήρχε σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας η νύφη Ελλάδα να χορεύει στα βήματα που έπρεπε τότε τα αυτιά της θα ήταν σωστό να τα είχε προς το Νταβός αυτές τις ημέρες και όχι προς τα εκεί που θέλουν να τα στρέψουν οι καλαμπόρτσηδες οργανοπαίχτες της εγχώριας πολιτικής κατανάλωσης. Θα χόρευε και τότε, αλλά τουλάχιστον θα ήξερε από που της έρχεται το τελειωτικό χτύπημα και όχι να αναλώνεται στα πόσα νοικοκυριά χρωστάνε με το ζόρι.
Δεν είναι στραβός ο γιαλός ούτε εμείς αρμενίζουμε στραβά. Απλά ο γιαλός είναι εκεί που ήταν πάντα, στο Νταβός. Εμάς μάς έβαλαν να αλληθωρίζουμε σε σωτηρίες και σωτήρες που στο Νταβός τους έχουν να καθαρίζουν τις τουαλέτες.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον ψηφοφόρο του Τζουμάκα.-                                          Στον τοίχο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...