M A N I E R
this site the web

Ω τζόγια μου, κακό που μας εύρηκε!

Μεγάλη περίσταση τους εύρηκε τους Κεφαλονίτες με τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ που έκαμε στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός αλλά πέσανε χάμου οι παδέλες, οι σίγλοι, τα μποτσόνια, τα μπουρούκια και άλλα τέτοια που είναι επτανησιακά και δεν τα καταλαβαίνετε εσείς οι Ελλαδίτες, οπότε να μην τα γράψω όλα και συνειδητοποιήσετε πόσο αμόρφωτοι είστε.
Οι Κεφαλονίτες αντέδρασαν ήρεμα στο σεισμό και έλεγαν συνέχεια «Γαμώ τον Άγιο Γεράσιμο» αλλά αυτό δεν πιάνεται για βρισιά, γιατί δεν χρειάζεται να κάνει σεισμό για να το πούνε. Το λένε κάθε μέρα. Όλη μέρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ζάκυνθο αλλά οι Ζακυνθινοί δεν ήξεραν πως ο σεισμός έγινε στην Κεφαλονιά,
με αποτέλεσμα να λένε «Γαμώ τον Άγιο Διονύσιο» και να την γλιτώσει ο Άγιος Γεράσιμος.
Για την ακρίβεια, Κεφαλονίτες και Ζακυνθινοί λένε «Γαμώ τον Άγιο», γιατί ένας είναι ο Άγιος σε κάθε νησί – δεν χρειάζονται διευκρινίσεις-, οπότε ευτυχώς που στα Επτάνησα δεν εφαρμόζεται ο νόμος περί βλασφημίας, γιατί θα ήταν όλοι στη φυλακή. Και ο Άγιος.
Στη Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο, οι σεισμοί δεν κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση στους κατοίκους, αφού, μετά τον σεισμό του 1953, τα δυο νησιά ισοπεδώθηκαν και τα κτίρια που χτίστηκαν μετά είναι «ενισχυμένα» αλλά θα ήταν χρήσιμος ένας τοπικός σεισμός 10 Ρίχτερ για να γκρεμιστούν όλα αυτά τα θλιβερά κτίρια που έχουν χτιστεί και να χτίσουν μετά καινούρια, και να φτιάξουν και πεζοδρόμια, και ένα σωρό άλλες υποδομές που ξέχασαν να τα φτιάξουν μετά το σεισμό του ’53, γιατί τότε ήταν και φτωχαδάκια αφού αφενός η Ελλάδα είχε πρόσφατα βγει από έναν παγκόσμιο και έναν εμφύλιο πόλεμο και αφετέρου δεν είχε γίνει ακόμα μόδα ο τουρισμός.
Εκείνοι που βουρλίζονται με τους σεισμούς είναι οι τουρίστες –γιατί στις χώρες τους δεν κάνει σεισμούς-, οπότε ευτυχώς που ο σεισμός έγινε χειμώνα και δεν θα τον πάρουν χαμπάρι οι Βορειοευρωπαίοι που έχουν πέσει τώρα σε χειμερία νάρκη και περιμένουν να έρθει το καλοκαίρι για να έρθουν μερικές μέρες στην Ελλάδα και να ξεφύγουν από τη μίζερη ζωή τους.
Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει στους Βρετανούς τουρίστες στη Ζάκυνθο είναι πως δεν φοβούνται καθόλου τα ποντίκια της Ζακύνθου –άλλωστε στο Λονδίνο τα ποντίκια είναι περισσότερα και μεγαλύτερα- αλλά τα κάνουν πάνω τους με τον σεισμό γιατί οι σεισμοί στη χώρα τους δεν είναι ούτε συχνοί, ούτε μεγάλοι.
Από την άλλη, θα μπορούσε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τους σεισμούς και να κάνει σεισμικό τουρισμό, ώστε να έρχονται στις σεισμογενείς περιοχές της χώρας μας τουρίστες από μη σεισμογενείς χώρες και να νιώσουν πως είναι να κάνει σεισμό και την αγωνία που ακολουθεί όταν πετάγεσαι με το σώβρακο στον δρόμο και βγαίνει με την κομπινεζόν η θεογκόμενα που μένει απέναντι –και πάντα την γούσταρες αλλά δεν έβρισκες μια αφορμή να της μιλήσεις- και πιάνετε κουβέντα για τα Ρίχτερ, τα ρήγματα, τις τεκτονικές πλάκες, και αυτή γέρνει στην αγκαλιά σου επειδή φοβάται, και μετά περνάνε οι σεισμοί και κάνετε έναν ερωτικό σεισμό στο κρεβάτι, κι αυτή σου φτιάχνει κι ένα καφεδάκι μετά, γιατί είναι σωστό γυναικάκι.
(Με την ευκαιρία του σεισμού, θυμήθηκα πως με έχουν καλέσει στην Κεφαλονιά τρεις αναγνώστες του μπλογκ, οπότε το καλοκαίρι θα πάω στην Κεφαλονιά –για 15η φορά- και θα την περάσω φίνα.)
(Επίσης, θέλω να πω στον φίλο μου τον Λουκά και την γυναίκα του πως ατσιδέντε και μορογάρω, μην πρεμουράρετε.)                                                                                                                πιτσιρίκος |

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...