M A N I E R
this site the web

Στήνουν σκηνικό τρόμου για τους επιζώντες του ναυαγίου

Με συνεχείς προσαγωγές η αστυνομία προσπαθεί να «σπάσει» το ηθικό των θυμάτων του ναυαγίου. Πλαστές οι καταθέσεις του λιμενικού καταγγέλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

 Σε ασφυκτικό κλοιό από την αστυνομία και υπό καθεστώς συνεχούς παρενόχλησης βρίσκονται, σύμφωνα με καταγγελίες, οι επιζώντες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, που κατήγγειλαν το ρόλο του ελληνικού λιμενικού.

Η αφγανική κοινότητα καταγγέλλει συνεχείς προσαγωγές επιζώντων του ναυαγίου από την ελληνική αστυνομία.

Στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής, μόλις πενήντα μέτρα από το σημείο στο οποίο έχουν βρει κατάλυμα οι πρόσφυγες,

η αστυνομία προσήγαγε έναν νεαρό που έχει χάσει τρεις δικούς του ανθρώπους στο ναυάγιο.

Η προσαγωγή έγινε παρά το γεγονός ότι είχε μαζί του όλα τα νόμιμα έγγραφα και συνοδευόταν από τον επικεφαλής της αφγανικής κοινότητας. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταφέρθηκε στο Α.Τ Ομονοίας.

Το μεσημέρι, σε επίσης πολύ μικρή απόσταση από το σημείο που βρίσκονται οι πρόσφυγες, η αστυνομία προσήγαγε και τον πατέρα που έχει χάσει τα τέσσερα παιδιά του. Και αυτός είχε μαζί του όλα τα νόμιμα έγγραφα.

Στις 15:45 η αστυνομία προσήγαγε τρία ακόμη άτομα από το ναυάγιο που επίσης είχαν όλα τα σχετικά έγγραφα.

Από το πρωί η κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσουν σε μέσα ενημέρωσης καταθέσεις αγνώστων πηγών που φέρονται να έκαναν θύματα του ναυαγίου και από τα οποία δεν προκύπτουν ευθύνες για τη στάση του λιμενικού. (Διαβάστε ολόκληρo το ρεπορτάζ του info-war.gr).

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλουν ότι οι σχετικές καταθέσεις είναι πλαστές. Με επιστολή του τη lifo.gr ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Για κάθε άτομο γνωρίζει να τις διαβάζει είναι εμφανές πως πρόκειται για αναξιόπιστες και πλαστές καταθέσεις (πέρα από κάτι ανορθογραφίες που βγάζουν μάτι). Αναξιόπιστες γιατί δόθηκαν στα στελέχη του Λιμενικού που σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη τραγωδία ήταν άμεσα ή έμμεσα εγκαλούμενα. Αναξιόπιστες γιατί ακόμα και αν υπάρχουν υπογραφές (δεν φαίνονται στο δημοσιευμένο αρχείο) οι φερόμενοι ως Αφγανοί μεταφραστές προφανώς αδυνατούσαν να τις διαβάσουν στα ελληνικά ώστε να ξέρουν τι υπογράφουν, για παράδειγμα πως ο ένας Αφγανός μεταφραστής είπε μεταξύ άλλων και τη λέξη «ρέλι» που ούτε εγώ γνώριζα στην ελληνικά γλώσσα.
Πλαστές γιατί είναι αδύνατο για παράδειγμα μέσα σε μόλις 15 λεπτά, μεταξύ 16:45-17:00 της 22/1/2014, οι Πλωτάρχης ΣΚ και Σημαιοφόρος ΚΠ με τη διερμηνεία από και προς τη Φαρσί (αλήθεια αυτή είναι η γλώσσα αυτών των Αφγανών;) του Αφγανού RR να πήραν και να κατέγραψαν ταυτόχρονα τις καταθέσεις των δύο διασωθέντων KB και ΑΟ ακόμα και αν δίνονταν σε ταχύτατο ρυθμό υπαγόρευσης και ταυτόχρονης μετάφρασης. Ούτε είναι δυνατό την ίδια ημέρα να εμφανίστηκε στους δύο ανακριτές του Λιμενικού ο GS στις 18:55 και να έδωσε στη συνέχεια κατάθεση μεταξύ 18:00-18:10».

Νωρίτερα ο Ν.Δένδιας επιχείρησε να συνδέσει το ζήτημα της μετανάστευσης με την τρομοκρατία λέγοντας ότι «η τρομοκρατία είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης»


 info-war.gr                                                                                αναρχογατουλης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...