M A N I E R
this site the web

“Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί! Λευτεριά; Με χαλκάδες δεν μπορεί!”.

Άφαντη η ανάπτυξη, άφαντες οι δόσεις των δανείων μας, άφαντο το πλεόνασμα, άφαντες οι φορολογικές εισπράξεις αφού πρώτα έγινε άφαντο το εισόδημα του πολίτη. Με τι να ασ­χοληθούμε τώρα πια; Με τι θα γεμίσουμε τα βαρετά τηλεοπτικά βράδια μας, (ταβερνάκι και σινεμά κομμένα) τώρα που ο Λιάπης είναι στη Ρουμανία; Μια εξαιρετική ιδέα
κατέβηκε στο κεφάλι των μη­ντιάδικων θινκ τανκς. Να μετρήσουμε την Πίστη μας στο Θεό. Τέτοιες μετρήσεις είναι ωφέλιμες προεκ­λογικά διότι εξασφαλίζουν ψηφαλάκια, πολλά ψηφαλάκια, εκλογικά. Επιστημονικώς υπάρχουν δυο καθιερωμένες Μονάδες Μέτρησης Πίστεως. Η μια ονομάζεται Μονάδα Μέτρησης Πίστεως Συρ­φετού (ΜΜΠΣ) και η άλλη Μονάδα Μέτρησης Πίστεως Λαϊκών (ΜΜΠΛ).

 Η κλίμακα ΜΜΠΣ, μετράει την πίστη των πολιτικών, των υπουργών, των πρωθυπουργών, των μεγαλοδημοσιογράφων, των βιομηχάνων και εφοπλιστών,των τραπεζιτών, όλων αυτών που κάνουν μεγάλους σταυρούς με το δε­ξί και ταυτόχρονα έχουν το αριστερό βαθιά χωμέ­νο στην τσέπη του λαού, προς επίρρωσιν της χριστια­νική ρήσεως «μη γνώτω η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου». Σε δεκαβάθμια κλίμακα, το άριστα – 10, εξ ορισμού της κλίμακος, το παίρνουν οι δεσπο­τάδες, αρχιερείς, αρχιδιάκονοι, αρχιτρίκλινοι και ό,τι αρχίζει από «αρχι» γενικώς. Από την άλλη η ΜΜΠΛ είναι ερευνητέο αν θα χρειαστεί στη Δευτέρα Παρουσία, αφού εξ ορισμού ο Κριτής της δευτέρας παρουσίας ούτε κλίμακες βαθμολογικές, ού­τε λίστες χρειάζεται καθώς τα «πανθ' ορά».

 Προς το παρόν γίνεται δόλια χρήση της από τους ανωτέρω για ίδιους σκοπούς. Τελευταία η ΜΜΠΣ γνωρίζει μεγάλες δόξες καθώς οι μαθητευόμενοι μάγοι της αστικής πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν καθήκον τους να μας ενημερώσουν ότι ο Τσίπρας είναι άθεος, λες και αυτό θα μας βοηθούσε να πληρώσουμε τη ΔΕΗ, την εφορία, ή να αυξήσουμε το μισθό μας. Ιερή αγανάκτηση συγκλόνισε, πάραυτα, τους συνωστιζόμενους στην κλίμακα των μεγαλοσταυρούντων. Ο ίδιος ο Ευαγγελάτος ανατρίχιασε. Μάλιστα. Και αυτό, θα μας βοηθήσει να πληρώσουμε τη ΔΕΗ. Όμως τα ρέστα τα έδωσαν τα δεκάρια της ΜΜΠΣ.

 Ο Πειραιώς Σεραφείμ, είπε με νόημα καλώντας τον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του: «Κάποιος που θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση, πρέπει να πει τι πιστεύει για την ιδιοπροσωπία αυτής της χώρας, για την ιστορία, τον πολιτισμό της και βεβαίως για τη θρησκεία της». Χωρίς νόημα, αλλά σταράτα το άλλο δεκάρι, ο Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, επισήμανε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός πρέπει να γίνονται σεβαστές. «Κανένας δεν μπορεί να κρίνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι οποίες είναι σεβαστές και ανεξάρτητες από την ιδιότητα που φέρει ο καθένας» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος πρωθυπουργός. Όμως υπάρχει ελευθερία στα πιστεύω του καθενός». Και ο νοών νοείτω.

Εκλογές έρχονται, αύριο που λέει και ο Μεσσηνίας και τα αρχιιερατεία, ενώ καμώνονται πως σέβονται την ανεξιθρησκεία, επαναστοιχίζονται. Φρόνιμα και ταπεινά πάω με κείνον που νικά. Με ανταλλάγματα βέβαια. Ας μην ξεχνάμε και τον μακαρίτη το Χριστόδουλο που δήλωνε πως δεν κατέκρινε τη Χούντα διότι τότε... διάβαζε.

Η στοίχιση του Πειραιώς με τη Χρυσή Αυγή το 2010, (ο Μιχαλολιάκος σε βίντεο που είδε τη δημοσιότητα τον καιρό της σύλληψής του, ισχυρίστηκε πως ο Πειραιώς έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο να τους ψηφίσει) δεν έχει διάφορο τώρα που τα ηγετικά της στελέχη είναι στη φυλακή και κατάγγειλε τη Χρυσή Αυγή σαν παγανιστική και σατανιστική οργάνωση, για την οποία δεν «γνώριζε». Και ο Κασιδιάρης του «την είπε»: «Ιδίως στον Μητροπολίτη Πειραιώς που τόλμησε να πει ότι είμαστε παγανιστές, θα του υπενθυμίσω το 2010 είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ελπίδα για να πάει μπροστά η χώρα. Να τα θυμηθεί γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα». Για τα κουκιά ο πόλεμος.

*** «Ωχ! Λαβώθηκα! Με φάγανε μπαμπέσικα!» είπε η αμέριμνη πινακίδα κυκλοφορίας που έπεσε στο έδαφος χτυπημένη από ... χρωματόμπαλα, καθώς η γελοιότητα των χρυσαυγητών ανήρχετο στα ουράνια.        
                                                                                                 Τάνια Αναδημοσίευση από την εφημερίδα     www.m-lkke.gr
AlfaVita

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...