M A N I E R
this site the web

Από το Φαρμακονήσι μέχρι την Πλάκα, μια Ελλάδα τρόμος

«Mας κλωτσούσαν και φώναζαν «φακ γιου μαλάκα»
Η ανοχή της κοινωνίας στην απανθρωπιά και η φιλειρηνική αντιμετώπιση σε συμπεριφορές μίσους, προς ανθρώπους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, αποτελεί την σημαντικότερη αιτία για τον πνιγμό των εννέα παιδιών στο Φαρμακονήσι.
Η συμπεριφορά των λιμενικών και η δολοφονία των συνολικά δώδεκα ανθρώπων που αναζητούσαν μια καλύτερη
μοίρα, δεν απέχει πολύ από τη συνήθη τακτική. Το αποτέλεσμα της οποίας καθορίζεται κάθε φορά από διαφορετικούς παράγοντες που ευνοούν μια δολοφονία ή περιορίζουν την δράση σε μια κλωτσιά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια τουριστών που βολτάρουν στην συνοικία των Θεών, για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα αίσχη του σύγχρονου.
Η διάσημη φωτογραφία της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πλάκα που κλωτσάει και διώχνει κοριτσάκι Ρομά, το όποιο παίζει ακορντεόν στο πεζοδρόμιο και που το στιγμιότυπο καταγράφτηκε και δημοσιεύτηκε χάρη στον φωτογράφο του Associated Press, Δημήτρη Μεσσίνη, δεν στερείται σε τίποτα του χαρακτηριστικού τρόπου που οι άνδρες της Βέρμαχτ κλωτσούσαν τα θύματα τους.

Ο στρουθοκαμηλισμός σκοτώνει την ελπίδα στο Αιγαίο και όπου αλλού δύναται, όσο η κοινωνία αποποιείται ευθυνών και ξορκίζει το κακό με κατάρες και προσευχές.
Βανέσσα Μαρά V4vent@gmail.com
Τεχνική επεξεργασία φωτογραφίας: J.Salatas                sxedio-b.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...