M A N I E R
this site the web

ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑΒΟΥΝ

Θα ήθελα πολύ να πιστέψω όλα αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς για το τέλος της κρίσης. Θα ήθελα πραγματικά, όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι μπαίνουμε σ’ ένα επόμενο και χειρότερο Μνημόνιο. Θα ήθελα όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι απλώς σταματά ο δανεισμός και συνεχίζεται η αποπληρωμή και τα νέα μέτρα εξαθλίωσης.
Θα χαιρόμουν ειλικρινά, αν όποτε λέει ο Αντώνης Σαμαράς
ότι έρχεται η ανάπτυξη να το εννοεί πραγματικά. Όταν λέει ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, να το πιστεύει και ο ίδιος. Όταν μιλάει για ανάκαμψη να μην είναι μία ακόμη κοροϊδία για να κερδίσει χρόνο. Όταν λέει ότι οι θυσίες έπιασαν τόπο, να το εξηγεί με αποτελέσματα. Κι όταν λέει ότι το 2014 είναι μια νέα αρχή να μας δώσει έστω μία, μόνο μία, απόδειξη.
Κι από την άλλη εύχομαι πραγματικά όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά, να έχουμε άδικο. Όλοι εμείς που φοβόμαστε ότι η καταστροφή θα μεγαλώσει να είμαστε απλώς ανίδεοι. Όλοι εμείς που βλέπουμε την κυβέρνηση Σαμαρά ως τον τοπικό αντιπρόσωπο πολυεθνικών επιχειρήσεων και τραπεζών να  είμαστε  τρελοί. Όλοι εμείς που θεωρούμε πως η υπομονή είναι υποταγή, να είμαστε απλώς μικρόψυχοι. Όμως δυστυχώς καθημερινά υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να ξερνά σιχαμερά ψέματα.
Η τελευταία απόδειξη λέγεται ΚΕΠΕ. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του  «Το ΚΕΠΕ αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα για την οικονομική επιστήμη στην Ελλάδα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Οι δραστηριότητές του επικεντρώνονται στη διεξαγωγή εφαρμοσμένης οικονομικής έρευνας σε θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, στην παρακολούθηση της οικονομικής συγκυρίας και στην παροχή μελετητικών υπηρεσιών στην κυβέρνηση σε θέματα οικονομικής ανάλυσης και πολιτικής».
Το ΚΕΠΕ, λοιπόν, είναι ένα όργανο που ερευνά για λογαριασμό της κυβέρνησης και στη συνέχεια τη συμβουλεύει, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει και αναλύει. Πολιτικός προϊστάμενος του ΚΕΠΕ σήμερα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω δύο από τις προτάσεις του ΚΕΠΕ προς την κυβέρνηση, αν και είμαι σίγουρος ότι τις έχετε διαβάσει ήδη αρκετές φορές.
Οι αναλυτές του Κέντρου προτείνουν «για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να κάνει προσλήψεις». Επιπλέον, οι αναλυτές προτείνουν «διακρατικές συμφωνίες (με χώρες εκτός ΕΕ, π.χ. ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νορβηγία) για την απορρόφηση ανέργων στη βάση μιας προσεκτικά σχεδιασμένης μεταναστευτικής πολιτικής και για δεδομένο χρονικό διάστημα, αντί της άτακτης μετανάστευσης που παρατηρείται».
Αν, λοιπόν, η κρίση τελειώνει, βγαίνουμε από το Μνημόνιο, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, έρχεται η ανάπτυξη, έπιασαν τόπο οι θυσίες, η οικονομία ανακάμπτει και το 2014 είναι χρονιά ελπίδας, γιατί το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης συμβουλεύει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για οργανωμένη μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, ενώ για όσους νέους μείνουν στην Ελλάδα προτείνει να δουλεύουν δίχως μισθό;
Δεν είναι δυνατόν να ίσχυε έστω μία, μόνο μία, αισιόδοξη πρόβλεψη ή υπόσχεση του Σαμαρά και το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης αναλύοντας στοιχεία και προβλέψεις για την Οικονομία να πρότεινε οργανωμένη μετανάστευση και εργασία δίχως μισθό. Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των σιχαμερών ψεμάτων της κυβέρνησης του Σαμαρά. Το ΚΕΠΕ γνωρίζοντας στοιχεία «εκ των έσω» παραδέχεται ότι το 2014 θα είναι καταστροφικότερο του 2013.
Σήμερα το θέμα δεν είναι αν όλες, κάποιες ή καμία πρόταση του ΚΕΠΕ δεν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση. Θα υιοθετηθεί σίγουρα αύριο με το ένδυμα μιας ακόμη επιτυχίας. Πόσες φορές πρέπει να δούμε το ίδιο έργο για να καταλάβουμε το σενάριο; Το θέμα είναι ότι υπάρχει πλέον επίσημη παραδοχή από το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι κάθε λέξη του Σαμαρά και του Στουρνάρα είναι μια κοροϊδία, ένα σιχαμερό ψέμα, μια φτυαριά χώμα στον τάφο μας. Δε χρειάζονται πλέον αποκαλύψεις. Αποκαλύφθηκαν μόνοι τους. Η υπομονή είναι υποταγή. Και το μόνο που περιμένει τους υποταγμένους είναι φτυαριές με χώμα. Καλοφάγωτο.                                                                              

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...