M A N I E R
this site the web

Handelsblatt: Καταστροφική λιτότητα στην Ελλάδα...

Στη διαπίστωση ότι η «σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα έχει καταστροφικές συνέπειες» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας ότι στον έκτο χρόνο της κρίσης, περίπου 3,8 εκατομμύρια πολίτες ζουν κάτω από ...
το όριο της φτώχειας, 2,5 εκατομμύρια είναι ανασφάλιστοι, η ανεργία αγγίζει το 28%, το πραγματικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί κατά 38% και το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 25%.

Η Handelsblatt, σε άρθρο με τίτλο «Όταν στην Ελλάδα σβήνουν τα φώτα», αναφέρει ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε
πολλά νοικοκυριά επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
«Κάθονται στα σκοτεινά και εντείνεται ο φόβος ενόψει ενός κρύου χειμώνα», αναφέρει η οικονομική εφημερίδα. 
 
Το άρθρο προτάσσει τον θάνατο της 13χρονης Σάρας από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού, καθώς στο σπίτι της είχε κοπεί το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Κάνει αναφορά και σε άλλες ανάλογες τραγωδίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. 
 
«Σε πολλές οικογένειες τα χρήματα δεν επαρκούν για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος, καθώς έχει αυξηθεί το τιμολόγιο κατά σχεδόν 60% από το 2007», γράφει η Handelsblatt. 
 
Παράλληλα, θέτει το ερώτημα εάν η τρόικα αποδέχεται να μην κόβεται το ρεύμα σε αδύναμους πολίτες, αναφέροντας τη σχετική  πρωτοβουλία του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη για τη συγκρότηση επιτροπών που θα αποτρέπουν τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε φτωχές οικογένειες. 
 
Η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει και υποθέσεις «παράνομης επανασύνδεσης» του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και τις οικονομικές απώλειες για τη ΔΕΗ από τους απλήρωτους λογαριασμούς.  
 
Καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας 
 
Το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας εστιάζει και στους ανασφάλιστους και φτωχούς πολίτες. Αναφέρει ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ περίπου 3,8 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Η Ελλάδα, κατά τον έκτο χρόνο της κρίσης: η σκληρή λιτότητα, στην οποία κινείται η χώρα εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται από τους διεθνείς δανειστές της, έχει οδηγήσει από το 2009 τη μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στη συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος κατά 38%», σημειώνει η Handelsblatt.                                          
Nonews-NEWS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...