M A N I E R
this site the web

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Βουλευτικές απώλειες άξιες λόγου δεν είχε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου κατά την ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού. Διάφοροι «τύποι», βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, που είχαν πάρει σβάρνα τα τηλεοπτικά κανάλια και διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι αυτοί προσωπικά αποκλείεται να ψηφίσουν
προϋπολογισμό χωρίς μέτρα κοινωνικής προστασίας και ευαισθησίας, περάτωσαν εγκαίρως τις θεατρικές παραστάσεις και υπάκουσαν πειθήνια στην κομματική γραμμή υπερψηφίζοντας με χέρια και με πόδια τον προϋπολογισμό που είχε δήθεν εξεγείρει τις συνειδήσεις τους.
Η κυβερνητική πλειοψηφία συγκροτείται από 154 βουλευτές (127 της ΝΔ και 27 του ΠΑΣΟΚ) και οι 153 εξ αυτών έδωσαν την ψήφο τους υπέρ του προϋπολογισμού. Η ψήφος που λείπει οφείλεται σε μια... «πολιτική κοπάνα» του Αρη Σπηλιωτόπουλου στην Αμερική! Η θετική υπέρ του προϋπολογισμού επιστολική ψήφος που έστειλε δεν μέτρησε επειδή... παρέτεινε μόνος του (!) την άδεια που του είχε δώσει η Βουλή και η οποία είχε λήξει από την Παρασκευή. Δεδομένου, όμως, ότι αφενός ο προϋπολογισμός πέρασε έτσι κι αλλιώς και αφετέρου ότι ο Σπηλιωτόπουλος δεν συγκαταλέγεται στους «ανώνυμους» βουλευτές του σωρού, όλοι υποκρίνονται ότι καμιά σημασία δεν είχε η πολιτική πιρουέτα του που φυσικά αποσκοπούσε στο να μη δώσει θετική ψήφο στον προϋπολογισμό. Ας μην κρυβόμαστε, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν άριστα ότι η στάση του Σπηλιωτόπουλου έστειλε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μήνυμα με αποστολέα ολόκληρη ομάδα βουλευτών και στελεχών της Δεξιάς, ανεξαρτήτως αν εμφανίστηκε ως μεμονωμένη πράξη του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Δεν μπορούσε παρά να «καταπιεί» την πρόκληση ο πρωθυπουργός.
Οταν η «κυβερνητική» πλειοψηφία αποτελείται από 154 όλους κι όλους βουλευτές και η άμεση προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με συντριβή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υποχρεωμένος να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Δεν είχε άλλη επιλογή προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Η πανηγυρική υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τους βουλευτές της ΝΔ απέδειξε εμπράκτως πόσο αφελές ήταν το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε προς τους ομοϊδεάτες του δεξιούς βουλευτές ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Κιουτσούκης. «Μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονα Γολγοθά από τις εκβιαστικά επιβαλλόμενες πολιτικές της τρόικας και των δανειστών μας», γράφει πολιτικά σωστά η επιστολή της ΔΑΚΕ. «Σε αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλώ δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.
Με την ψήφο τους, όμως, οι βουλευτές της ΝΔ τού απέδειξαν ότι όχι ένας ή δύο, αλλά όλοι τους ανεξαιρέτως μπορούν και παραμπορούν «να παραμένουν απαθείς σε αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα»! Του έριξαν κατακέφαλα και μια διαγραφή ως... δώρο την ημέρα της ονομαστικής του εορτής και ξεμπέρδεψαν μια και καλή μαζί του! Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει πρόεδρος της δεξιάς συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ που να μην έχει διαγραφεί από τον πρόεδρο της ΝΔ! Τι να σου κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς που με τόσο κόπο προσπαθεί να οικοδομήσει αυτό το κωμικοτραγικό success story του που το περιγελούν οι πάντες πάνω στο διαβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα» και έρχεται αυτή η ΔΑΚΕ και γράφει στην επιστολή της προς τους νεοδημοκράτες βουλευτές ότι «το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια»; Με το δίκιο του έφριξε ο Σαμαράς.
Αυτά τα λένε οι «αναρχοκομμουνισταί» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι δυνατόν να τα επαναλαμβάνουν και οι δικοί του συνδικαλιστές, οι δεξιοί; Μόνο με τον πολιτικό αποκεφαλισμό των στελεχών της ΔΑΚΕ μπορεί να αντιμετωπιστεί το κακό, μήπως κι έτσι φοβηθούν οι υπόλοιποι δεξιοί εργαζόμενοι και λουφάξουν για κάποιο διάστημα, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει ανεπηρέαστη την «αναπτυξιακή» πολιτική της που αυτή η απαράδεκτη ΔΑΚΕ χαρακτηρίζει... «κοινωνικό ολοκαύτωμα»! Η ουσία, πάντως, της ιστορίας του προϋπολογισμού είναι πως επιβεβαιώνεται για ακόμη μια αφορά ότι είναι βαθιά, βαθύτατα νυχτωμένος πολιτικά όποιος νομίζει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα καταρρεύσει μόνη της κοινοβουλευτικά. Ολοι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι ελάχιστοι από αυτούς θα επανεκλεγούν στην επόμενη Βουλή, οπότε θα ήταν ανόητοι να σηκωθούν να φύγουν μόνοι τους! Οχι, δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση.
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...