M A N I E R
this site the web

ΜΕΤΑ ΤΟ "SHOW" ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ, ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, ΜΙΧΟΣ!

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΣΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"
 ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ , ΤΑΧΑ, ΤΗΣ "ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ"
   Μετά το «show» των συλλήψεων της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» και το σχετικό θόρυβο, αφέθησαν αιφνιδιαστικά ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, ενώ προφυλακίστηκε μόνο ο Λαγός.
   Η ομόφωνη αυτή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, που έπεσε σαν "βόμβα" και με αγανάκτηση από τη δημοκρατική κοινή γνώμη«εξέπληξε» και θεωρήθηκε ως "κεραυνός" και είναι βέβαιον ότι θα επιφέρει αναπάντεχες, περίεργες και αρνητικότατες περιπλοκές στην υπόθεση, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του Μιχαλολιάκου και του Παπά.
   Είναι σαφές, ότι η ελευθέρωση των βασικότατων στελεχών της ΧΑ, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου,
ανεξάρτητα από την τύχη Μιχαλολιάκου - Παπά, θα προβληθεί δεόντως από τη ΧΑ με πανηγυρικό τρόπο ως μια πρώτη «δικαίωση» των αντιδράσεών της, πράγμα που ήδη γίνεται με εμετικούς διθυραμβικούς τόνους, ενώ θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό τη ΧΑ να συνεχίσει να λοιδορεί τους πάντες και να διαμορφώσει μια ισχυρή παρουσία στη Βουλή, που θα της παρέχει δυνατότητες ευρύτερης παρέμβασης στην κοινωνία.
   Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι «συλλήψεις» ηγετικών στελεχών της ΧΑ και το "show" που τις συνόδευσε, μπορεί, - με τα όσα βρίσκονται υπό εξέλιξη, με ένα μόνο μέρος της ηγεσίας της ΧΑ στη φυλακή και το πιο πολυπληθές τμήμα της έξω και στη Βουλή, - να βοηθήσουν εξαιρετικά τη ΧΑ. Να τη βοηθήσουν να "αντεπιτεθεί", να εμφανίζεται, τάχα, διωκόμενη, ενώ θα είναι παρούσα παντού, πράγμα που τελικά μπορεί να έχει ως συνέπεια να διευρύνει την επιρροή της αντί να τη βλέπει να μειώνεται.
  Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ο τραγέλαφος, η αντιφατικότητα και η σπασμωδικότητα των κυβερνητικοδικαστικών χειρισμών οφείλονται από τη μία στην ευθεία πολιτικοϊδεολογική συγγένεια μερίδων της κυβέρνησης και του δικαστικού κόσμου με τη ΧΑ και από την άλλη στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής πορείας.
   Η κυβέρνηση συνολικά, οι Δένδιας - Αθανασίου ειδικότερα και κυρίως ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς βρίσκονται, μετά την απόφαση για απελευθέρωση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου, βαρύτατα εκτεθειμένοι, αφού προσέφεραν ένα ανέλπιστο "δώρο" στη ΧΑ.
   Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι το πρόβλημα με τη ΧΑ είναι πρωτίστως πολιτικό και για να αντιμετωπιστεί απαιτεί ένα μεγάλο αντιφασιστικό αντιμνημονιακό προοδευτικό κίνημα, που θα τσακίσει το φασισμό στις λαϊκές γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, θα διώξει την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, θα προχωρήσει στον πραγματικό εκδημοκρατισμό του κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα απαλλάξει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια και θα εφαρμόσει ένα νέο προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και σοσιαλιστικής προοπτικής για τη χώρα.
   Ένα τέτοιο πραγματικά αντιφασιστικό, αντιμνημονιακό και προοδευτικό κίνημα δεν μπορεί να συγκροτηθεί και να αποκτήσει δυναμική, παρά μόνο ενάντια συνολικά στο βαθύτατα αντιδραστικό και εθελόδουλο αστικό κατεστημένο της χώρας και έχοντας ως ψυχή τη συμπαράταξη των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων.
   Αυτή είναι η άμεση μεγάλη πρόκληση των καιρών για την Αριστερά.
ΟΛΓΑ ΜΑΡΗ

OI TΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει, χωρίς προς το παρόν κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ με όλες τις εξελίξεις από διάφορες ιστοσελίδες, σχετικά με τις συλλήψεις του αρχηγού, βουλευτών και στελεχών της "Χρυσής Αυγής".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, ΜΙΧΟΣ
ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ, ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΟΘΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑ!
ΙΔΟΥ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΔΑΣΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ!
Με την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι χρυσαυγίτες βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Στους τρεις βουλευτές έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ από τον Κασιδιάρη ζητήθηκαν και 50.000 ευρώ εγγύση. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός. Στις 15:30 αναμένεται να μεταβεί στην Ευελπίδων για να απολογηθεί ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οι χρυσαυγίτες απολογούνταν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας υποστηρίζοντας ότι διώκονται πολιτικά και αρνούμενοι τις κατηγορίες.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έφυγαν αμέσως από την Ευελπίδων, μαζί, με ταξί.
ΑΠΕΙΛΕΣ - ΚΛΩΤΣΙΕΣ - ΜΠΟΥΝΙΕΣ
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης να αφεθούν ελεύθεροι, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έφυγαν αμέσως από την Ευελπίδων, μαζί, με ταξί. Κατά την αποχώρησή τους έστρεψαν το μένος τους κατά των δημοσιογράφων, και εκτός από τις φραστικές επιθέσεις δεν έλειψαν και οι κλωτσιές.
Φεύγοντας, φώναζαν: «Θα φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό. Θα καταρρεύσουν όλα», «Ζήτω η Δημοκρατία σας», σπρώχνοντας και βρίζοντας όσους δημοσιογράφους προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν για να πάρουν κάποια δήλωση.
O Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στο τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters δίνοντας στον καμεραμάν μια δυνατή σφαλιάρα, ενώ ένας φωτορεπόρτερ, που έτυχε να βρεθεί στο διάβα του δέχτηκε μια κλωτσιά.
Επίσης, ο Νίκος Μίχος είπε: «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε. Θα σας ξεφτιλίσουμε, ρε. Πίσω δεν κάνουμε».
Μπαίνοντας στο ταξί, ο Ν.Μίχος επανήλθε: «Μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε. Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους. Δούλοι είστε όλοι» και ο Ηλ.Παναγιώταρος: «Θα τα πούμε το απόγευμα».
Στο ίδιο απειλητικό ύφος ήταν τα όσα είπαν προς τους δημοσιογράφους οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές στην ΓΑΔΑ όπου πήγαν να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα.
Ο Ηλ.Παναγιώταρος και ο Ν.Μίχος κατά την αποχώρησή τους επιτέθηκαν εκ νέου με απειλές κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο σημείο. «Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους! Πάρτε το χαμπάρι!», φώναξε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο Νίκος Μίχος, είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Μέχρι τέλους θα φτάσουμε! Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!». Λίγη ώρα αργότερα, αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ και ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο Λαγός, ο οποίος στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στη φυλακή καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι φέρονται να είναι αδιάσειστα σε βάρος του.
 
ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ
Ο Ηλίας Καδισιάρης αναγνωρίζεται ως ο υπεύθυνος για την στρατιωτική εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου - μια εκπαίδευση που γινόταν ακόμη και με αληθινά πυρά.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μίχος κατηγορούνταν για την συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης όπως επίσης και ότι είχαν ενημερωθεί από τον Γιάννη Λαγό για την δολοφονία Φύσσα.
Ο Γιάννης Λαγός ως μέλος της ηγετικής ομάδας φαίνεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπεύθυνος του «πυρήνα» της Νίκαιας, των πραιτοριανών των νεοναζί, όπως αναφέρουν στελέχη της Χρυσής Αυγής που μετά τη δολοφονία Φύσσα αποφάσισαν να σπάσουν την ομερτά. Εξάλλου από τον κοριό της ΕΥΠ επιβεβαιώνεται πως το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά υπήρξαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γ. Πατέλλη με τον Γιάννη Λαγό.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓH!!!
Πανηγυρίζει η Χρυσή Αυγή με ανάρτηση στο επίσημο site της για την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων να αφεθούν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος. Για την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος ο Γιάννης Λαγός κάνει λόγο για «προφανώς πολιτικούς λόγους».
Ιδού το εμετικό πανηγυρικό κείμενο της Χρυσής Αυγής που, κατά τα άλλα, πλέκει ύμνους στη Δικαιοσύνη:
«Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων οι Συναγωνιστές βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον πρώτο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση, ενώ στους δύο υπόλοιπους στέρηση εξόδου από την χώρα. Ο συναγωνιστής Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος, προφανώς για πολιτικούς λόγους, καθώς σύντομα θα αποδειχθεί πως δεν έχει καμία σχέση με το σαθρό και επιστημονικής φαντασίας κατηγορητήριο» αναφέρεται στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής.
«Γίνεται σαφές πως η Ελληνική Δικαιοσύνη αρνήθηκε να εκτελέσει το πολιτικό έγκλημα της κατοχικής κυβέρνησης των ξενόδουλων. Για περισσότερο από μία ώρα συσκέπτονταν οι δύο ανακριτές με τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη των τεσσάρων κατηγορουμένων. Η αντισυνταγματική και πέρα κάθε έννοιας δικαίου σκευωρία της κυβέρνησης καταρρέει, μπροστά στον αστραφτερό όγκο της Αλήθειας και της κοινής λογικής» τονίζεται μεταξύ άλλων.
«Τόσο η κυβέρνηση και τα κόμματα της κλεπτοκρατίας, όσο και οι επαγγελματίες ρουφιάνοι καναλιών, εφημερίδων και ραδιοφώνων, είναι υπόλογοι έναντι του Ελληνικού Λαού, τον οποίο βομβαρδίζουν εδώ και τέσσερις ημέρες με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Η Χρυσή Αυγή, δυνατότερη και πιο αποφασισμένη από ποτέ, θα συνεχίσει το νόμιμο Πολιτικό Αγώνα για την Ελευθερία του Λαού και της Πατρίδος μας, από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υπηρέτες των ξένων! Η Χρυσή Αυγή δεν πεθαίνει, η Ελλάδα θα νικήσει!» καταλήγει η ανάρτηση.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής για τη δράση της «εγκληματικής οργάνωσης», όπως περιγράφεται στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους οι τέσσερις, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Μάλιστα, ανάμεσα στα τέσσερα άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα είναι και ο φερόμενος ως συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Νωρίτερα, οι δύο ανακριτές διαφθοράς που έχουν αναλάβει την υπόθεση σε συνεργασία με τους δύο εισαγγελείς αποφάσισαν την προφυλάκιση του βουλευτή Γιάννη Λαγού και την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχα.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
Μετά τις 7 το απόγευμα θα οδηγηθεί τελικά ενώπιον των ανακριτών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.
Αυτή την ώρα απολογείται ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ενώ ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να μην προφυλακιστούν οι Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Ν.Μίχος.
Λίγο μετά τις 15:00, οπότε και ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους, ελεύθεροι αφέθηκαν ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι, ενώ υπολείπονται οι απολογίες άλλων τεσσάρων. Επίσης στον ανακριτή θα παρουσιαστούν το απόγευμα οι τρεις γυναίκες που έχουν συλληφθε'ι καθώς και ακόμα δύο από τα μέλη της  Χρυσής Αυγής.
Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο πραγματοποιούν έξω από τα δικαστήρια μέλη και υποστηρικτές του κόμματος.
Στην περιοχή των δικαστηρίων βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο απέναντι από την είσοδο των δικαστηρίων και κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής και του γενικού γραμματέα του κόμματος, εξαπολύοντας ύβρεις κατά των δημοσιογράφων.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους Έλληνες Εθνικιστές σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στην άδικη και παράνομη πολιτική δίωξη κατά του Αρχηγού και των συναγωνιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής».
Το πρωί της Τετάρτης, κι έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν ελεύθερη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Και στους τρεις επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Ηλ.Κασιδιάρη επιβλήθηκε επιπλέον ο όρος της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν.
Προφυλακιστέος, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε μόνο ο Γιάννης Λαγός. Τα εις βάρος του στοιχεία, από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι, φέρονται να είναι συντριπτικά.

REUTERS: ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Για απόφαση - έκπληξη της ελληνικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τους τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι απολογήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, με έδρα στο Λονδίνο.
Το πρακτορείο αναφέρεται και στην υπερασπιστική γραμμή του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος δήλωσε «θύμα πολιτικής δίωξης».
Κατά το Reuters, η απόφαση «περιπλέκει τις κυβερνητικές προσπάθειες να πατάξει το συγκεκριμένο κόμμα μετά από τη δολοφονία, από υποστηρικτή του, νεαρού αντιφασίστα ράπερ το Σεπτέμβριο».
Για απόφαση - έκπληξη κάνει λόγο και το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ.
«Το γεγονός ότι οι τρεις απελευθερώθηκαν ενώ αναμένεται η δίκη τους, θα δημιουργήσει αναπόφευκτα ερωτήματα για το κατά πόσο η εναντίον τους δίωξη είναι καλά τεκμηριωμένη από την πλευρά της κυβέρνησης, μεταδίδει ο ανταποκριτής του βρετανικού BBC, Μαρκ Λόουεν, από την Αθήνα.

ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΥΦΛΗ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ "ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΕΙ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ 
Για τον Άρειο Πάγο η απόφαση των δικαστών για τους τρεις βουλευτές της ΧΑ δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ανώτατη εισαγγελική πηγή δήλωνε στο «Βήμα» ότι η επιβολή περιοριστικών όρων στους βουλευτές και η επιπλέον χρηματική εγγύηση στον Ηλία Κασιδιάρη, αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή των τριών σε αυτό το στάδιο, κάτι, που θα κριθεί τελειωτικά από τα δικαστικά συμβούλια.
Αυτό το στάδιο, όπως ορίζει ο νόμος, δεν κρίνει την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων, οι οποίοι οδηγούνται να απολογηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.
Στο Ανώτατο Δικαστήριο πιστεύουν ότι δύο στοιχεία κρίθηκαν για την μη προφυλάκιση των τριών: αν είναι ύποπτοι φυγής και αν είναι ύποπτοι διάπραξης νέων κακουργημάυων.
Η πρώτη προϋπόθεση που θέτει ο νόμος για την επιβολή της προσωρινής κράτησης δεν υπάρχει, σύμφωνα με παράγοντες της Δικαιοσύνης, αφού σύμφωνα με τους νόμους συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στην Ασφάλεια.
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι αυτή που διχάζει. Σύμφωνα με την κρίση των τεσσάρων, αλλά και σύμφωνα με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να τελέσουν νέα εγκλήματα, αφού η «οργάνωση εξαρθρώθηκε». Όπως επισήμανε αρμόδιος λειτουργός, παρακολουθούνται από τις Αρχές.
Υπάρχουν όμως και άλλες νομικές φωνές, που κάνουν λόγο για επιλεκτική ευαισθησία, αφού επιχειρηματίες για υποθέσεις όχι φόνων αλλά οικονομικού εγκλήματος, οδηγούνται στον Κορυδαλλό, παρότι τα αδικήματα έγιναν, πριν από δεκαετίες.
Από την άλλη πλευρά θεωρείται ότι η απουσία και του ονόματος του Ηλία Κασιδιάρη στις συνομιλίες, αλλά και η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας συγκεκριμένου μάρτυρα, έκρινε κατά πολύ την μη επιβολή πριοριστικών όρων.
Ερωτήματα γεννά και η μη αντίδραση των δικαστικών λειτουργών από την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη, αμέσως μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια, σε δημοσιογράφους και εικονολήπτη.

ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Χ.Α.
Ολονύχτιες απολογίες για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επί επτά ώρες απολογήθηκε στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Ηλ.Παναγιώταρος απολογείτο μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ακολούθησε η απολογία του Γ.Λαγού, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Αυτήν την ώρα απολογείται ο Ν.Μίχος.
Ο Ηλ.Κασιδιάρης δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα και να απάντησε πολιτικά στις περισσότερες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Σε ανάλογο κλίμα και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου, που ολοκληρώθηκε στις 03:30 της Τετάρτης. Ο Ηλ.Παναγιώταρος φέρεται να έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη.

Είπε επίσης ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο είναι αστείο, ενώ χαρακτήρισε τυχαία τα γεγονότα που εμφανίζονται στις δικογραφίες και τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες.

Προσαγώμενος στο ανακριτικό γραφείο φώναξε: «Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία του Γ.Λαγού, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 07:00.
Λίγο πριν από τις 08:00 άρχισε η απολογία του Ν.Μίχου.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν θα προχωρήσουν στην προφυλάκισή τους.

Οι απολογίες συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη. Στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού έχει προγραμματισθεί να βρεθούν το πρωί άλλοι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ στις 15:30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Την Τρίτη απολογήθηκαν τρία περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τα δύο αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο τρίτος από τα τρία μέλη του κόμματος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ
Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7 ολόκληρες ώρες, η απολογία του πρώτου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.
Η απολογία του βουλευτής της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στις 15.45 και έληξε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως "εκπαιδευτή δολοφόνων", από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους.
Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι' αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.
Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.
Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σε όλα αυτά που έλεγε ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δήλωσε πως επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη για τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ, ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ
Σειρά πήρε ο Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ενώ χαρακτήρισε το κατηγορητήριο αστείο και ότι κατηγορείται από ψευδομάρτυρες με κατασκευασμένα στοιχεία, αναφέροντας ότι οι δικογραφίες στηρίζονται σε τυχαία γεγονότα ενώ οι μαρτυρίες αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Επίσης, αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, και πως τον έχει δει μόνο σε φωτογραφίες, ενώ φέρεται να κατέθεσε ότι το τηλεφώνημα που έλαβε από τον Γιάννη Λαγό ήταν ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα που γίνεται σε τακτικές ώρες με τον συνάδελφό του.
O ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως "δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα στις συγκεντρώσεις μας. Έρχονται κάποιοι με σβάστικες στις μπλούζες και άλλοι με τον Τσε Γκεβάρα". Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στη Χρυσή Αυγή.
"Είμαι 40 ετών και νιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία μου", 'είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χ.Α" και "έχω ένα παιδί και ετοιμάζομαι για δεύτερο", ήταν ορισμένες από τις φράσεις, τις οποίες χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του.
ΛΑΓΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ EΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑΖΙ" - ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Στις 3:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός, η οποία τελείωσε γύρω στις 7 το πρωί.
Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές επί τρεις ώρες, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι.
 
Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, φαίνεται να είπε πως "είμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι ναζί. Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας. Για το καταστατικό που υπάρχει στο κατηγορητήριο είπε ότι "ουδέποτε ίσχυε και δεν το αναγνωρίζουμε". Έκανε λόγο για πολιτική και όχι ποινική δίωξη και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.
 
Τέλος ο Νίκος Μίχος υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.
 
Ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.
Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας ή το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο βουλευτής θα κρατηθεί στις συγκεκριμένες φυλακές, καθώς εκτιμάται ότι θα κληθεί εκ νέου για διευκρινίσεις από τους ανακριτές της υπόθεσης.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΤ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ME TH X.A.
Συνελήφθη υποδιευθυντής της ασφάλειας, πρώην διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, καθώς εις βάρος του έχουν προκύψει στοιχεία για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και σχηματίστηκε δικογραφία. Ο εν λόγω ανώτερος αξιωματικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί ΕΔΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής συνελήφθη την Τρίτη, μαζί με μια 52χρονη. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση εξουσίας, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση νόθευση κατ' εξακολούθηση, κατοχή και εμπορία όπλων, λαθρεμπορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη δύο άτομα, μια γυναίκα και ένας άνδρας.
Προηγήθηκε η υπό άκρα μυστικότητα ανάκρισή του το βράδυ της Τρίτης.
Κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο ανώτατος αξιωματικός υπηρετούσε ως διοικητής στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα έως και ένα χρόνο πριν και φέρεται να είχε ρόλο «πασαδόρου» για τη Χρυσή Αυγή.
Ειδικότερα, φέρεται να παρέπεμπε πολίτες που ζητούσαν τη συνδρομή των αστυνομικών του τμήματος στη Χρυσή Αυγή, λόγω «αδυναμίας».
Παράλληλα, φέρεται να αποθάρρυνε με διάφορες δικαιολογίες ή και ακόμη να απειλούσε μετανάστες που είχαν δεχθεί επιθέσεις από χρυσαυγίτες να καταγγείλουν το γεγονός.
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ
Μετά τον Λαγό, προφυλακιστέα κρίθηκε και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά.
Η ανθυπαστυνόμος φέρεται να είχε σχέσεις με την οργάνωση, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) 4 μαχαίρια - πεταλούδα, 4 σουγιάδες, 3 σιδερογροθιές, 2 χατζάρες, 20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G-3, 4 καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...