M A N I E R
this site the web

Διαφωνείς με την ΕΕ; Φυλακή!

του Γιώργου Δελαστίκ

Την ψήφισαν τελικά προχτές οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την επαίσχυντη τροπολογία, το άκρον άωτον της ευρωδουλείας: θα χώνουν στη φυλακή όποιον διαφωνεί µε την εξωτερική πολιτική της ΕΕ! Όχι, δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Από την Πέµπτη 24 Οκτωβρίου ο Ποινικός Κώδικας τη Ελλάδας περιλαµβάνει και το άρθρο 458Α µε τίτλο «Παραβάσεις κανονισµών της ΕΕ» βάσει του οποίου τιµωρείται µε φυλάκιση µέχρι δύο ετών όποιος παραβιάζει κυρώσεις εναντίον κρατών, οργανώσεων ή προσώπων που έχει επιβάλει η… ΕΕ! Απίστευτο, εξωφρενικό, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό.

Η σφοδρότατη κοινοβουλευτική αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο ανέδειξε την αισχρή κυβερνητική στάση και µέσω του

Ριζοσπάστη που προχτές έκανε κεντρικό πρωτοσέλιδο θέµα του την αποκρουστική τροπολογία της κυβέρνησης καθιστώντας την ευρύτερα γνωστή, ξεγύµνωσε ακόµη περισσότερο τους αδίστακτους ευρώδουλους Σαµαρά και Βενιζέλο. Δεν απέτρεψε την υπερψήφισή της από τους κυβερνητικούς σύγχρονους «γερµανοτσολιάδες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Υποχρέωσε όµως την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το «µπαλαµούτι», την απάτη δηλαδή χρησιµοποίησης και του ΟΗΕ προκειµένου να συγκαλύψει την προσπάθεια εξόντωσης µέσω φυλάκισης οποιουδήποτε Έλληνα αντιστέκεται στις αποφάσεις της ΕΕ εναντίον χωρών ή οργανώσεων που δεν υποκύπτουν στη γραµµή του Τέταρτου Γερµανικού Ράιχ και των υποτελών του στην ΕΕ! Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την αρχή τάχθηκαν εναντίον της κυβερνητικής τροπολογίας και την καταψήφισαν. Η ΔΗΜΑΡ στην αρχή είχε ταχθεί υπέρ, αλλά βλέποντας στη συνέχεια το θόρυβο που ξεσηκώθηκε και τον αυτοεξευτελισµό που υπέστη, προτίµησε στο τέλος να την κάνει µε ελαφρά πηδηµατάκια και να µην πάρει µέρος στην ψηφοφορία προκειµένου να διασώσει ό,τι ήταν δυνατό να σωθεί.

Είναι πραγµατικά κατάπτυστη η στάση του Σαµαρά και του Βενιζέλου και πρέπει σίγουρα να δώσουν λόγο και για την τροπολογία αυτή, όταν θα αποµακρυνθούν από την εξουσία. Αυτονόητο είναι πως αυτό το άρθρο του Ποινικού Κώδικα πρέπει να καταργηθεί αµέσως από την επόµενη κυβέρνηση της Ελλάδας, αν φυσικά αυτή δεν είναι γερµανόδουλη όσο η σηµερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η αρχική τροπολογία που έφεραν τα δύο κόµµατα, πέρα από την προσπάθειά τους να θολώσουν τα νερά συµπεριλαµβάνοντας και το Συµβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να καλύψουν το γεγονός πως µόνο η εξόντωση των αντιπάλων της ΕΕ τους ενδιέφερε, ήταν ως εξής: «Όποιος µε πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά µέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισµών ή φυσικών ή νοµικών προσώπων µε αποφάσεις του Συµβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή µε κανονισµούς της ΕΕ τιµωρείται µε φυλάκιση τουλάχιστον έξι µηνών, εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούµενου εδαφίου εφαρµόζονται και όταν οι προβλεπόµενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόµους της χώρας στην οποία τελέστηκαν»! Τελικά είναι τόσο ξετσίπωτοι που αφαίρεσαν εντελώς το µπαλαµούτι του ΟΗΕ, άλλαξαν την τουλάχιστον εξάµηνη φυλάκιση µε κατ’ ανώτατο όριο δύο χρόνια φυλάκισης και την ψήφισαν αδίστακτα µόνοι τους.


Εξόφθαλµος στόχος της κυβέρνησης Σαµαρά-Βενιζέλου και των ποταπών βουλευτών τους είναι να ποινικοποιήσουν κάθε είδους πολιτική δράση που µε λόγια ή πράξεις αρνείται να υποταχθεί στη γραµµή της ΕΕ στην εξωτερική πολιτική. Αν για παράδειγµα η ΕΕ χαρακτηρίσει οριστικά και αµετάκλητα «τροµοκρατικές» οργανώσεις τη Χεζµπολάχ στο Λίβανο ή το ΡΚΚ στο τουρκικό Κουρδιστάν, όποιος Έλληνας συµπαραστέκεται στις οργανώσεις αυτές πρέπει από εδώ και πέρα να… φυλακίζεται! Ακόµη και η χούντα των συνταγµαταρχών είναι συζητήσιµο αν σε έστελνε εξορία ή σε βασάνιζε για θέµατα εξωτερικής πολιτικής –ιδίως αν αυτά δεν αφορούσαν ευθέως την Αµερική, της οποίας οι συνταγµατάρχες δικτάτορες ήταν πράκτορες– αλλά ο Σαµαράς και ο Βενιζέλος δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασµό να φυλακίζουν όποιον Έλληνα διαφωνεί µε την πολιτική της ΕΕ εναντίον κρατών, οργανώσεων ή προσώπων! Είναι προφανές ότι λειτουργούν ως τυφλά όργανα του Τέταρτου Ράιχ. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε µετατραπεί ολόκληρη σε µια απέραντη φυλακή, πολύ χειρότερη από εκείνη της χούντας, αν ο εµετικός αυτός νόµος του Σαµαρά και του Βενιζέλου ίσχυε π.χ. την εποχή του πολέµου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αφού σύµφωνα µε τις δηµοσκοπήσεις εκείνης της εποχής έως και το… 97% (!) των Ελλήνων τασσόταν υπέρ της Γιουγκοσλαβίας και ντε φάκτο εναντίον της γραµµής της ΕΕ στο θέµα αυτό.


Δεν πρέπει σε καµιά περίπτωση να αφήσουµε να ισχύσει στην πράξη ο κατάπτυστος νόµος του Σαµαρά και του Βενιζέλου. Είχε απόλυτο δίκιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, όταν έλεγε στη Βουλή: «Η απειθαρχία και η ανυπακοή εδώ είναι επιβεβληµένες. Είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει την πρόοδο της κοινωνίας και δεν µπορεί να υποταχθεί στη λογική τού “να µπει στο γύψο όλη η ανθρωπότητα”» ή έστω ολόκληρη η Ευρώπη, να αντιταχθεί στην εκδοχή που τελικά ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.          
 
prin.g           

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...