M A N I E R
this site the web

ΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Σήμερα κατά τις 11:00 το πρωί, με την ταυτόχρονη δοκιμή των σειρήνων στα πλαίσια της άσκησης “Παρμενίων”, η δικαιοσύνη δοκίμαζε τις αντοχές μας, με την ταυτόχρονη άφεση των “βουλευτών” της Χρυσής Αυγής, έστω και με περιοριστικούς όρους. Ως σκηνικό, δηλαδή σειρήνες και φασίστες, έμοιαζε με πρόβα της Ιστορίας που δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά μας στήνει μια φάρσα. 
Μπορεί το να αφεθούν ελεύθεροι έστω και με περιορισμούς να είναι βαρύ, τουλάχιστον στα μάτια ανθρώπων με μυαλό,
στα μάτια όμως των μαζοηλιθίων και λεβεντοραγιάδων, φαίνεται ως παράσημο. Οι χρυσαυγίτες παίρνουν τον ρόλο των μαρτύρων του συστήματος. Οι μάρτυρες συνήθως γίνονται αγαπητοί, ειδικά όταν καπηλεύονται ιδέες, σύμβολα ή παρουσιάζονται ταγμένοι σε κάποιο ιδανικό. Στην εποχή μας, όπου φαινομενικά οι ιδεολογίες πέθαναν και οι εκπρόσωποι της εξουσίας έχουν ως μόνη ιδέα το χρήμα, η παρουσία ακόμα και ενός μάτσο παλιάτσων και εγκληματιών που βάζουν μπροστά τον “πατριωτισμό”, τους διαφοροποιεί.
Το “ξέπλυμα” της Χρυσής Αυγής, ο διαχωρισμός της πλέον που θα γίνει και επικοινωνιακά σε “καλή” και “κακή” είναι μια ευκαιρία για την ΝΔ να συναντήσει και να συνεργαστεί επιτέλους χωρίς ενοχές και απολογητική διάθεση με το “αδελφό κόμμα”. Επίσης πεδίο δόξης λαμπρό διαγράφεται για την κυβέρνηση, ώστε να πατάξει και το “άλλο άκρο”, προκειμένου και να επιβεβαιώσει την θεωρία της, αλλά ταυτόχρονα να φθείρει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η δράση των ταγμάτων εφόδου θα θεωρείται ίδια με τους αγώνες του λαού, αφού και οι δύο κατά το οργουελικό σκεπτικό υπονομεύουν την “ομαλότητα”.
Ήδη το κίνημα των πολιτών στις Σκουριές Χαλκιδικής βαφτίζεται “εγκληματική συμμορία”, οπότε γιατί σιγά-σιγά κάθε μαχητική κινητοποίηση ή διαδήλωση να μην χαρακτηρίζεται ως εγκληματική πράξη; Πλέον ο κυρ Μπάμπης θα έχει μια “σοβαρότερη Χρυσή Αυγή” απαλλαγμένη από το αίμα που θα φορτώσουν μόνο σε μερικούς αναλώσιμους οπαδούς της.
Πλέον η “αναμορφωμένη” ναζιστική συμμορία που στηρίζεται από εφοπλιστές και άλλους κύκλους, αλλά ποτέ δεν θα μας αποκαλύψουν τα ονόματά τους γιατί δεν είναι οροθετικές ιερόδουλες, μπορεί να παρουσιαστεί ως λύση για τα αντιλαϊκά σχέδια από το media-κό κατεστημένο. Όχι τώρα, άμεσα, αλλά σταδιακά, ειδικά μετά από καμιά δίκη-παρωδία.
Επίσης, προκαλεί ερωτήματα η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να αποκαλύψει τα στοιχεία ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ μετά από λίγες ώρες αφήνει ελεύθερους τους ναζιστές. Η Δικαιοσύνη φαίνεται όχι τυφλή, αλλά ότι προχωράει στα τυφλά, καίγοντας μάρτυρες ακόμη και μελλοντικούς, ποιος θα την εμπιστευτεί ως μάρτυρας; Μήπως είναι κι ένα κλείσιμο του ματιού προς την Χρυσή Αυγή; Όποιος θέλει να καταγγείλει οτιδήποτε εναντίον της θα φοβάται.
Φυσικά και δεν είναι αθώοι όσοι αφέθηκαν, αλλά προφανώς τους δίνεται η δυνατότητα να διαχειριστούν το γεγονός προς όφελός τους. Να κάνουν διάφορα shows με στόχο να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι ως “αντισυστημικοί” άντεξαν στο χτύπημα του συστήματος, μέρος του οποίου βέβαια είναι. Μπορεί ο Λαγός να είναι προφυλακιστέος, οι υπόλοιποι υπόδικοι, αλλά δεν τους εμποδίζει να χτυπάνε οπερατέρ, να φτύνουν, να προκαλούν αν και μόλις βγήκαν από το γραφείο του ανακριτή. Το θράσος τους είναι αυτό που λέμε “νεοελληνική κουραδομαγκιά”.
Το μήνυμα ελήφθη. Οι ναζιστές έχουν πλέον τον ρόλο του “θύματος”. Μπορεί οι κινήσεις τους να είναι πιο προσεγμένες, μπορεί να καλύψουν τα ίχνη από το αίμα, ίσως να τους έχουν περισσότερο στην μπούκα, όμως η ουσία παραμένει: Αναρχικοί θα συλλαμβάνονται και θα κρατούνται χωρίς δίκη μέχρι να κάνουν απεργία πείνας και να βρουν συμπαράσταση από πλήθος κόσμου. Κάτοικοι θα πολεμάνε για να μην πέσει ο τόπος τους στα χέρια καρχαριών και θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Ναζιστές θα μαχαιρώνουν, θα τραμπουκίζουν κι αν γουστάρουν θα σκοτώνουν, θα οδηγούνται ενώπιον δικαιοσύνης για τα μάτια του κόσμου και μετά στο “πλυντήριο”.
Καθόλου τυχαίο που οι “μάρτυρες” ναζιστές δεν ενοχλούνται από την θεωρία των δύο άκρων.        STRANGE JOURNAL

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...