M A N I E R
this site the web

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΣΟ

Έγραψε η «Καθημερινή της Κυριακής» πως, πηγές μέσα στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα φτάσει στις εκλογές με υπουργό τον Στουρνάρα. Το θέμα νομίζω πως είναι διαφορετικό. Θα φτάσει άραγε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές με Σαμαρά αρχηγό; Οι πιθανότητες είναι εναντίον του.
Ακόμη και οι κρατικοδίαιτες εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να περνά τη μεγαλύτερη κρίση της. Δε μπορούν πλέον να το κρύψουν κι απλώς αβαντάρουν μια κατάσταση για όσο πάει. Ο Σαμαράς διέλυσε τη ΝΔ,
ακόμη κι αν η βάση της δεν το συζητά ανοιχτά. Το έχει συνειδητοποιήσει, όμως. Οι νεοδημοκράτες συζητούν μεταξύ τους ότι από τη μια δεν αντέχουν να τους αντιπροσωπεύουν οι Φαήλοι κι από την άλλη ότι το κόμμα τους φορτώνεται όλη τη φθορά ενώ «τα βρωμοπασόκια» βολεύουν δικά τους παιδιά.
Ο Σαμαράς θα είναι πάντα ο «προδότης». Ήταν ταυτόχρονα και μια λύση ανάγκης μπροστά στην πιθανότητα να απομονωθεί η μισή ΝΔ από την άλλη μισή, στην περίπτωση που η Ντόρα Μπακογιάννη αναλάμβανε την αρχηγία και ξεκινούσε τις εκκαθαρίσεις. Η Ντόρα είχε έτοιμο έναν ολόκληρο στρατό να διορίσει εντός κι εκτός κόμματος, με αποτέλεσμα όσοι δεν ανήκαν στο στρατόπεδό της να νιώθουν την απειλή.
Πόνταραν εξ ανάγκης στον Σαμαρά και τώρα ελπίζουν να τον ξεφορτωθούν όσο συντομότερα γίνεται. Οι νεοδημοκράτες τρέμουν στην ιδέα ότι θα έχουν το κακό τέλος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο εφιάλτης τους. Αντί να τους οδηγήσει σε μια σωτήρια συγκυβέρνηση, τους παίρνει μαζί του στο βυθό. Οι νεοδημοκράτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να ξεψυχά. Δε θέλουν να δουν να γίνεται το ίδιο και με το δικό τους κόμμα.
Ξέρουν πως αν φτάσουν στις εκλογές με αυτή την πολιτική και αυτόν τον αρχηγό, η ήττα είναι βέβαιη. Όταν έχαναν από το ΠΑΣΟΚ το χώνευαν περιμένοντας τη σειρά τους να κερδίσουν. Το να χάσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντέχουν. Θα είναι ήττα που θα καθορίσει το μέλλον του κόμματος. Ουσιαστικά, θα φέρει τη διάλυσή του και την απορρόφηση απλών ψηφοφόρων και στελεχών από τους νέους κομματικούς φορείς που θα αναδειχθούν.
Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στα βασικά της υπουργεία τον Στουρνάρα που προέρχεται από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών τον Βενιζέλο από το δικό του ΠΑΣΟΚ, τον Γεωργιάδη που προέρχεται από το ΛΑΟΣ, καθώς και όλη τη βασική ομάδα της ΠΟΛ.ΑΝ. με πρωθυπουργό τον άνθρωπο που έριξε τον Μητσοτάκη και πρόδωσε το κόμμα του. Εν ολίγοις, δεν ένωσε τίποτα, αλλά μοίρασε δυνάμεις, δυνατότητες και πόστα σε όσους έβλαψαν τη ΝΔ στο παρελθόν. Δε θέλουν οι νεοδημοκράτες να φτάσουν με αυτή τη σύνθεση στις εκλογές.
Γι’ αυτό και τα καρακόλια βγήκαν στην πιάτσα κι άρχισαν να διαδίδουν ότι ο Σαμαράς «είναι δυσαρεστημένος» με κάποιους υπουργούς, ότι ο Σαμαράς «αγρίεψε», ότι ο Σαμαράς «δεν τα πάει καλά με τον Στουρνάρα», ότι ο Σαμαράς «θα κάνει μεγάλο ανασχηματισμό πριν πάει στις εκλογές». Η αλήθεια είναι γνωστή. Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να υφίσταται λόγω κεκτημένης ταχύτητας και μόνο. Έχει τελειώσει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Το ξέρει και ο ίδιος ο Σαμαράς, γι’ αυτό βιάζεται να δημιουργήσει μέσα από τη ΝΔ ένα διαφορετικό μαγαζί, ακόμη κι αν σβήσει τη ΝΔ από τον πολιτικό χάρτη. Είναι το τελευταίο που τον αφορά αυτή τη στιγμή.
Η βάση της ΝΔ θέλει να σώσει οτιδήποτε μπορεί να σωθεί. Κι ο Σαμαράς δεν είναι καθόλου καλός ναυαγοσώστης. Μάλλον ένα ακόμη βαρίδιο είναι που δε μπορεί πλέον να πείσει ούτε τους «υπερπατριώτες» της παράταξής του, καθώς καθημερινά δείχνει όλο και μεγαλύτερη υποταγή στον κάθε ξένο που έχει 5 ευρώ στην τσέπη του και τον βαφτίζει επενδυτή. Νεοδημοκράτες είναι, δεν είναι χαζοί. Καταλαβαίνουν, αν και άργησαν είναι η αλήθεια.                                                                                                                          ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...