M A N I E R
this site the web

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χ. Α. ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !

Για τα κακοποιά στοιχεία του ναζιστικού μορφώματος, που κλήθηκαν, μετά την κρίση, από τα «αφεντικά» τους, ν΄ αναλάβουν, εκτός από τη δουλειά των «μπράβων» και πολιτική δράση, δεν έχω να πω πολλά. Αναμενόμενο το αντίτιμο. Όπως θάλεγε κι ο φίλος μου ο αναρχοκομμούνας, «το σύστημα δεν τους άντεξε, επειδή κάποια στιγμή, θεωρήθηκε, πως θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, παρά καλό !». 

Όλα κι όλα : οι καθεαυτού «συστηματικοί» πολιτικοί, πέρασαν ένα δύσκολο τρίχρονο, με φτυσίματα και προπηλακισμούς, τώρα όμως συνέρχονται και μπορούν να
επιτελέσουν, καλύτερα και αποτελεσματικότερα, το έργο τους, δηλαδή, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών τους. 
Οι «μπράβοι» που κλήθηκαν να κάνουν τον πολιτικό, θα ξαναγυρίσουν στην κύρια απασχόλησή τους, ενώ μερικοί απ΄ αυτούς, ίσως, κάτσουν και για λίγο στη ψειρού, για …φροντιστήριο ! 

Αυτά., όμως, είναι τα εμφανή και τα απασχολούντα, κατ΄ αποκλειστικότητα τα ΜΜΕ των αφεντικών. Τα άλλα, που επιχειρείται να κρυφτούν πίσω τους, ούτε αναφέρονται, ούτε καταγγέλλονται, ούτε αναμεταδίδονται. 

Οι πολύωρες παρουσιάσεις του Μιχαλολιάκου και των Κασιδιάρηδων, είναι μια καλή διαδικασία – πρόφαση, για να κουκουλωθεί η σκληρή και ταυτόχρονα αισχρή παραβίαση της πολυδιαφημιζόμενης «κόκκινης γραμμής» του Βενιζέλου και του Σαμαρά, περί μη λήψης άλλων μέτρων λιτότητας, περί μη άλλης μείωσης των μισθών και των συντάξεων και περί μη αύξησης, παραπέρα, της φορολογίας των νοικοκυριών.

Όποιος διαβάσει το νέο Νόμο για τη φορολόγηση των ακινήτων, θα αντιληφθεί πολλά και θα φρίξει. Όπως έγραψε ένας σχολιογράφος σε ενημερωτικό site, κάτω από το άρθρο που παρουσίαζε το νομοσχέδιο, «σατανικότερο μυαλό απ΄ αυτό που συνέλαβε την ιδέα αυτής της φορολογίας, δε θα γεννήσει η φύση…» ! 

Ο χοντροβενιζέλος επειδή εφηύρε το χαράτσι, έμεινε στην ιστορία, ως ο «διαρρήκτης» της ακίνητης περιουσίας. Τώρα, μπροστά στη νέα φορολόγηση το χαράτσι μοιάζει «κλοπή» και ο νέος φόρος επί οικιών, οικοπέδων, χωραφιών, αγροτεμαχίων, ακόμα και των ακάλυπτων χώρων των σπιτιών μας, έχει τα χαρακτηριστικά της «ληστείας» ! 

Οι αναλυτές βρίσκουν το τελικό σχέδιο που κατατέθηκε, πιο σκληρό και πιο φορομπηχτικό από το αρχικό, που είχε κυκλοφορήσει και το οποίο ο Βενιζέλαρος και το ΠΑΣΟΚ του, είχαν διακηρύξει πως ανέλαβαν να το μετριάσουν. Να, το αποτέλεσμα, έγινε σκληρότερο ! 

Η κατάθεση του παραπάνω Νόμου παραβιάζει βάναυσα και ασύστολα τις διακηρύξεις των κυβερνητικών, για «όχι άλλα μέτρα», όπως , επίσης παραβιάζει και τους αφορισμούς των βουλευτών, για «μη ψήφιση άλλων περιοριστικών μέτρων». 

Οι Σαμαροβενιζέλοι έγραψαν στα τέτοια τους τις υποσχέσεις τους και φέρνουν το σφαγιαστικό Νόμο, για ψήφιση. Οι βουλευτές τι θα κάνουν ; Θα τιμήσουν, επιτέλους, το λόγο και τις δεσμεύσεις τους ή θα βαδίσουν και πάλι, την «πεπατημένη της κότας», κρυπτόμενοι πίσω από τη φιέστα της δίωξης των ναζιστών ?...               ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...