M A N I E R
this site the web

ΠΕΡΑΜΑ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Του Ν. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Συγκλονιστικός ήταν ο χθεσινός πολιτικός αποχαιρετισμός στον Παύλο Φύσσα, τον γνωστό στις γειτονιές του Πειραιά αντιφασίστα τραγουδιστή, τον οποίον δολοφόνησε ένα πασίγνωστο στις ίδιες γειτονιές ανθρωπόμορφο κτήνος της Χρυσής Αυγής, το οποίο καθημερινά βρισκόταν στα γραφεία αυτού του πολιτικού κόμματος στη Νίκαια. Περίπου 20.000 άτομα διαδήλωσαν σε μια πρωτοφανή για το Κερατσίνι συγκέντρωση.
Ο δολοφόνος, κολοσσιαίας σωματικής διάπλασης, έσφαξε εν ψυχρώ τον Π. Φύσσα με επαγγελματικό τρόπο στη μέση του
δρόμου, κατεβαίνοντας από αυτοκίνητο, υπό τα βλέμματα δεκάδων κατοίκων. Συμπεριφέρθηκε σαν εκτελεστής που εκτελούσε εντολή και είχε προεπιλεγεί επειδή ήταν αποφασισμένος να πάει στη φυλακή. Δεν προσπάθησε καν να καλύψει το πρόσωπό του ή το όπλο του εγκλήματος.
Δεν αποπειράθηκε ούτε καν να διαφύγει, όπως είχαν κάνει οι δολοφόνοι π.χ. του Γρηγόρη Λαμπράκη πριν από μισό αιώνα. Στην πολιτική, ακόμη και στις περιπτώσεις δολοφονιών, το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι πάντοτε το ίδιο: ποιος ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα, ανεξάρτητα ίσως από το ποιος το διέπραξε. Στην πολιτική ενδέχεται άλλα να είναι τα κίνητρα του δράστη και οι στόχοι του και εντελώς διαφορετικές πολιτικές συνέπειες να έχουν στην πράξη αυτά που κάνει.
Η Χρυσή Αυγή την περασμένη εβδομάδα προχώρησε συγκροτημένα και οργανωμένα ως κόμμα σε δύο πολύ σοβαρές πολιτικές προκλήσεις, με διαφορετικούς αποδέκτες και διαφορετικής πολιτικής βαρύτητας. Στο Πέραμα επιτέθηκε εντελώς απρόκλητα σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με ρόπαλα που είχαν καρφιά, άρα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να ήθελε νεκρούς κομμουνιστές.
Στον Μελιγαλά η πρόκληση ήταν εναντίον της ΝΔ, αβλαβής στη μορφή, αλλά εξαιρετικά επώδυνη από πολιτική σκοπιά για την κυβέρνηση και δικαίως πανικόβαλε τη ΝΔ, η οποία είχε αρχίσει να φλερτάρει με την ιδέα της συγκυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, αν τα εκλογικά αποτελέσματα διευκόλυναν μια τέτοια διέξοδο διακυβέρνησης. Η στρατιωτική παρέλαση χρυσαυγιτών και η αρπαγή του μικροφώνου με το οποίο μιλούσε ο δεξιός δήμαρχος του Μελιγαλά στην ακροδεξιά φιέστα από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στον νομό μάλιστα από τον οποίον κατάγεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε μία και μοναδική, μονοσήμαντη πολιτική διάσταση: η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή αμφισβητεί δημόσια την εξουσία της κυβέρνησης της Δεξιάς!
Στη ΝΔ σήμανε συναγερμός μετά από αυτό. Πάνω εκεί έρχεται ως «θείο δώρο» για την κυβέρνηση η δολοφονία ενός αντιφασίστα στο Κερατσίνι από έναν πασίγνωστο στις γειτονιές του Πειραιά χρυσαυγίτη, ο οποίος κατά απίστευτα παράδοξο τρόπο διαπράττει τη δολοφονία έτσι ώστε να τον αναγνωρίσουν, να συλληφθεί και να πάει φυλακή! Ανεξαρτήτως των προθέσεων του χρυσαυγίτη δολοφόνου, από τη δολοφονία πολιτικά κερδισμένη είναι η κυβέρνηση.
Από εκεί που όλη η Ελλάδα συζητούσε μέχρι προχθές για την κυβερνητική πολιτική, με την πλειονότητα του λαού να διαφωνεί με αυτήν ή ακόμη και να την κατηγορεί ως εγκληματική επικρίνοντας σφοδρότατα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από χθες συζητάμε -και δικαίως, φυσικά- τη δολοφονία που διέπραξε επιφανής χρυσαυγίτης. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη δολοφονία, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λησμονήσουν την αγεφύρωτη μνημονιακή άβυσσο που τα χωρίζει με την κυβέρνηση και να συμπαραταχθούν μαζί τους σε... «αντιφασιστικό μέτωπο»! Η ΝΔ κάνει μάλιστα κι ένα σόου ως δήθεν «φύλακας της έννομης τάξης» στέλνοντας τους εισαγγελείς και την αστυνομία, που μονίμως κάνει τα στραβά μάτια σε παράνομες πράξεις χρυσαυγιτών, να εισβάλουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - για να βρουν τι; Αφού ο δολοφόνος είχε ήδη ομολογήσει αμέσως!
Οι ενέργειες και οι δηλώσεις της κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων είναι επί της ουσίας βαθύτατα υποκριτικές. Με το Μνημόνιο υποτέλειας και εξαθλίωσης που επέβαλαν στον ελληνικό λαό, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την πολιτική που εκτόξευσε τη Χρυσή Αυγή από το 0,29% των εκλογών του 2009 στο 6,92% του 2012. Τέκνο του Μνημονίου είναι η Χρυσή Αυγή, ας μην κοροϊδευόμαστε. Κυβέρνηση και ΕΕ λοιπόν επιμένουν στην ολέθρια πολιτική του Μνημονίου, αλλά καλούν τον Σαμαρά να αναχαιτίσει τη Χρυσή Αυγή, με αυταρχικά μέτρα, τα οποία βεβαίως στη συνέχεια δεν θα διστάσουν καθόλου να τα εφαρμόσουν και εναντίον των αντιμνημονιακών κομμάτων και οργανώσεων!
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...