M A N I E R
this site the web

Άσυλο στον Σνόουντεν από τη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολας Μαδούρο ανακοίνωσε πως θα προσφέρει άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πρώην πράκτορα της CIA και σύμβουλο της NSA, που αποκάλυψε το παγκόσμιο πρόγραμμα των ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις επικοινωνιών.                                                 Ο Σνόουντεν παραμένει για πάνω από δέκα ημέρες εγκλωβισμένος στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμετίεβο της Μόσχας, όπου προσγειώθηκε μετά την φυγή του από το Χόνγκ Κόνγκ για να αποφύγει τη σύλληψη και την παράδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA έχει υποβάλλει αίτημα χορήγησης ασύλου σε συνολικά 27 χώρες, αν και οι περισσότερες μέχρι σήμερα είχαν αρνηθεί να του παρέχουν προστασία.

«Έχω αποφασίσει να προσφέρω ανθρωπιστικό άσυλο στον

νεαρό αμερικανό, Έντουαρντ Σνόουντεν, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει και να ζήσει στην πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ και του Ούγκο Τσάβες, μακριά από τις διώξεις της ιμπεριαλιαστικής Βόρειας Αμερικής» δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτική ομιλία του, για την ημέρα της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

«Τόσο καιρό λέγαμε την αλήθεια για την αμερικανική κατασκοπεία σε όλο τον κόσμο. Ποιος είναι ο ένοχος; Ένας νεαρός άνδρας που καταγγέλλει τα σχέδια των ΗΠΑ ή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ποιος είναι ο τρομοκράτης; Ποιος είναι ο παγκόσμιος εγκληματίας;», πρόσθεσε.

Όμως και πρόεδρος της Νικαράγουα, Ντάνιελ Ορτέγα, ανακοίνωσε πως «είμαστε ανοιχτοί να χορηγήσουμε άσυλο στον Σνόουντεν. Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα το κάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση».

Οι δύο προσφορές για χορήγηση πολιτικού ασύλου, από Βενεζουέλα αλλά και Νικαράγουα, έρχονται στον απόηχο της συνεδρίαση της UNASUR (Ένωση Χωρών της Λατινικής Αμερικής), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Βολιβία μετά και το περιστατικό της αναγκαστικής προσγείωσης του προεδρικού αεροσκάφους του Μοράλες στη Βιέννη καθώς οι αρχές είχαν υποψίες πως σε αυτό είχε επιβιβαστεί ο Σνόουντεν.

Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Μόσχα στις 2 Ιουλίου ωστόσο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Βιέννη όπου παρέμεινε για 12 ώρες καθώς η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν κλείσει τον εναέριο χώρο τους.

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της UNASUR την Πέμπτη συμμετείχαν οι ηγέτες της Αργεντινής, της Βενεζουέλας, του Ισημερινού, της Ουρουγουάης, της Βολιβίας, αλλά και εκπρόσωποι της Βραζιλίας, της Χιλίας και του Περού.                      
TVXS  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...