M A N I E R
this site the web

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ»

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Τρελοί από χαρά είναι ο πρωθυπουργός – ιδίως αυτός! – και οι υπουργοί της πολιτικά δοσίλογης κυβέρνησης των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων. Βοηθούσης και της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία – όπου με το ζόρι αποφεύχθηκε η κατάρρευση των Κουίσλινγκ της Λισαβόνας, καθώς απειλούσε να αποχωρήσει το κόμμα των νοσταλγών και συνεχιστών της …χούντας του Σαλαζάρ που
ακόμη κι αυτό θεωρεί «εθνοπροδοτική» τη μνημονιακή πολιτική της πορτογαλικής Δεξιάς (!) – το Βερολίνο προχώρησε σε κινήσει στήριξης των εγχώριων «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά. Μόνο σε φραστικό επίπεδο, φυσικά.
Εκείνο το νεύμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να έρθει πιο κοντά της για να φωτογραφηθούν μαζί κοντεύει πια να γίνει τόσο διάσημο όπως το …άνοιγμα των ποδιών της Σάρον Στόουν για να δουν όλοι ότι δεν φορούσε σλιπ πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια! Από κοντά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιο πως η αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία που θα ανακοινωθεί στο Γιούρογκρουπ αύριο, θα είναι οπωσδήποτε θετική! Σαν να μην έφταναν αυτά, έστειλαν στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, Γκίντο Βεστερβέλε, για να πει και επιτοπίως τα συγχαρητήρια του Τέταρτου Ράιχ στον άνθρωπο του στην Ελλάδα, τον Αντώνη Σαμαρά: «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση του με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και σαν κακιά στρίγκλα μίλησε μόνο για «ίχνη προόδου (!)» και πρόσθεσε συγκεχυμένα ότι «τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη». Πιάστ΄ τ’ αβγό και κούρεφ’ το δηλαδή!

Εκεί που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και ήταν απολύτως αρνητικός ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ήταν στο θέμα νέου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους. Το απέρριψε μετά βδελυγμίας. Ε, βέβαια, άλλο πράγμα να γίνεται «κούρεμα» του χρέους και να το πληρώνουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, οι ελληνικές τράπεζες, τα ελληνικά πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα κ.λπ. με αποτέλεσμα την καταβαράθρωση τους και εντελώς άλλο πράγμα ένα νέο «κούρεμα» τώρα. «Κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους αυτή τη στιγμή ναι μεν θα διαλύσει εντελώς τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις θα πέσουν στο μισό και λιγότερο, ενώ θα διαλυθούν εντελώς τα δημόσια νοσοκομεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού μαζί με τα ΑΕΙ κ.λπ., αλλά ταυτόχρονα το κύριο βάρος του «κουρέματος» θα το πληρώσουν η Γερμανία και τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. Ελάχιστα θα θιχτούν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, αφού μέσω του Μνημονίου αυτό που επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ήταν να ξεφορτωθούν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχαν, φορτώνοντας τα στην ΕΚΤ και στις κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να χρεωκοπήσει ως κράτος ανά πάσα στιγμή, χωρίς αυτό να βλάψει άμεσα τις ιδιωτικές γερμανικές, γαλλικές, ή άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες,. Παράλληλα όμως σημαίνει ότι η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις των χωρών του ευρώ θα χάσουν ή θα διαγράψουν τα λεφτά που έχουν δανείσει στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο προφανώς οι κυβερνήσεις αυτές είναι υπόλογες απέναντι στους ψηφοφόρους τους και καμιά διάθεση δεν έχουν να το υποστούν, όπως είναι ευνόητο.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά ετοιμάζει για τις αρχές κατοχής τις λίστες με τα ονοματεπώνυμα των εργαζομένων που θα «εκτελεστούν» μέσω των απολύσεων. Θα απολύσουν πρώτα γύρω στις 2.000 εκπαιδευτικούς, κυρίως …πληροφορικής (!) και γυμναστές, καθώς και 3.000 υπαλλήλους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ίσως και 4.000. Θα υποβαθμίσουν επίσης περίπου 5.000 καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε …δημοδιδάσκαλους για τα δημοτικά σχολεία και θα τους στείλουν εξορία στου διαόλου τη μάνα, ελπίζοντας ότι πολλοί από αυτούς δεν θα αντέξουν την ποινή, δεν θα μπορούν καν να ζήσουν με τις μειωμένες αποδοχές, ανοίγοντας καινούργιο σπίτι και αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους και έτσι θα παραιτηθούν. Οι κυβερνητικοί δοσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών υποσχέθηκαν στο Βερολίνο ότι θα έχουν έτοιμες τις λίστες των προς εκτέλεση Ελλήνων μέχρι τις 31 Ιουλίου. Έχουν άλλωστε συμφωνήσει Βενιζέλος και Σαμαράς με τους υπαλλήλους της τρόικας να απολύσουν 4.000 δημόσιους υπαλλήλους φέτος και 11.000 του χρόνου, χώρια οι 6.000 συμβασιούχοι που εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ή με ασφαλιστικά μέτρα και για τους οποίους οι κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζουν το νομικό πλαίσιο για να μπορούν να εκτελούν εργασιακά αυτούς και τους ομοίους τους με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καθυστέρηση.
Αναφερόμενοι στις «εκτελέσεις», ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και ο Μητσοτάκης απολογήθηκαν στους υπαλλήλους της τρόικας ότι «οι όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν στην υλοποίηση του προγράμματος οφείλονταν στο πρόσωπο του προηγούμενου υπουργού» - δηλαδή του Μανιτάκη- και έδωσαν όρκο υπόσχεσης στους επικυρίαρχους ότι «τώρα αυτό έχει αλλάξει και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα» στο κολαστήριο του εργασιακού Νταχάου.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013        
iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...