M A N I E R
this site the web

ΛΥΚΟΣ

Ο Πολύδωρας σήκωσε αρκετή σκόνη με τη δήλωσή του περί «Χρυσής Αυγής». Όμως σίγουρα δεν εκπροσωπούσε αποκλειστικά τον εαυτό του. Το επόμενο σωσίβιο της Δεξιάς είναι ο Μιχαλολιάκος. Όχι ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα θέλει να βοηθήσει. Απλώς δε θα μπορεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου δάγκωσε το ΠΑΣΟΚ στο λαιμό κι ο Βενιζέλος του ρουφάει το αίμα.
Η κοινωνία γίνεται κάθε μέρα και πιο συντηρητική. Ακόμη και οι πάλαι ποτέ κεντροδεξιοί δεν ενοχλούνται από τον Βορίδη. Κι εφόσον δεν ενοχλούνται από τον Βορίδη, ποιος ο
λόγος να ενοχληθούν από τον Μιχαλολιάκο; Το παν είναι η εξουσία και το ρουσφετάκι. Μπροστά σε αυτά τα δύο, όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν με λεπτομέρειες που μπορούν να διευθετηθούν με καλή διάθεση.
Η Citibank ξεκίνησε το πρόγραμμα «3 άτοκες δόσεις για τις διακοπές σας όπου κι αν πάτε». Καλοκαιράκι, δεν είναι εποχή για να ζοριζόμαστε. Εφ’ όσον υπάρχει προϊόν που ουσιαστικά είναι διακοποδάνειο, σημαίνει ότι υπάρχουν και πελάτες που θα το αγοράσουν. Δεν είναι τρελές οι τράπεζες να βγάζουν προϊόντα χωρίς να έχουν κάνει έρευνες αγοράς. Οπότε, ευτυχία. Μη μας ζαλίζεις ρε φίλε με τον Πολύδωρα και τον Μιχαλολιάκο. Σωστό.
Την ησυχία μας θέλουμε, την τάξη και την ασφάλειά μας. Γιατί να μη γίνεται όλο και πιο συντηρητική η κοινωνία των Δεξιών όταν οι δήθεν υπερασπιστές της ελευθερίας έχουν μετατραπεί σε γκλαμουράτα στρατόπεδα με ηγεσίες που αναδεικνύονται μέσω star system; Ω ναι, διαθέτουμε αντι-ιεραρχικούς ριζοσπάστες ακτιβιστές που εύκολα τους μπερδεύεις με τους atenistas.
Το αβερωφικό «όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος» βρίσκει πλέον εφαρμογή εκεί που δεν το περιμένεις. Η Ιερά Εξέταση βρίσκεται σε κάθε στιγμή σου, μετράει τις λέξεις σου και σε προσδιορίζει κατά το πώς παπαγαλίζεις τα κείμενα των δικών της σοφών. Το ανατριχιαστικό είναι ότι κάποτε, τότε που δεν κυριαρχούσε το δήθεν σε αυτά τα μέρη, ο ίδιος χώρος γεννούσε αμέτρητα ανέκδοτα για πρακτικές της ΚΝΕ που τώρα ο ίδιος ακολουθεί.
Η κοινωνία γίνεται όλο και πιο συντηρητική. Κάποιο μέρος της το αντιλαμβάνεται και το κάνει συνειδητά, κάποιο άλλο μέρος της φασιστικοποιείται επιχειρηματολογώντας περί της ιδεολογικής του καθαρότητας και λοιπές αηδίες. «Όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος» και λοιπόν ας το φάει. Χίλιες φορές να το φάει, αλλά πρώτα θα έχει γουστάρει μια πανσέληνο δίχως να το ελέγχουν οι ομόμαντροι αν έκλασε στραβά, αν έμαθε απ’ έξω το ποιηματάκι που του ‘μαθαν να λέει, αν του ξέφυγε κάποια «απαγορευμένη λέξη» στον ύπνο του.
Η κοινωνία γίνεται όλο και πιο συντηρητική. Γέμισε στρατόπεδα, ειδικούς, κριτές, Μεγάλους Αδελφούς, Μικρούς Αδελφούς, πιέζουν, πιέζουν, πιέζουν, «ποιος είσαι;», «τι είσαι;», «με ποιον είσαι;», «τι πιστεύεις για την Αίγυπτο;», «ποια η θέση σου για την Τουρκία;», «με τον σουλτάνο είσαι ή με τον στρατηγό;», «διάλεξε!», «Πες! Πες! Πες! Μίλα!», ανάκριση, «καλός δικός μας, κακός δικός τους», «μη σκέφτεσαι, πες!», ε λοιπόν λέω  ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!
Θέλω να σκεφτώ, τί μου αξίζει; Δε θέλω οι άλλοι  να με προσδιορίζουν. Έξω από όλα τα μαντριά. Λύκος! Άσε δηλαδή, που και πρόβατο να μείνω, έξω από το μαντρί έχω πιθανότητες να μη με φάει κανείς, ενώ μέσα στο μαντρί θα με φάνε σίγουρα.                                                                       

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...