M A N I E R
this site the web

Ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΔ: Η αναρχία είναι αδίκημα;

 «Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μαθήματα Δημοκρατίας και τις υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για προστασία κατηγορουμένων για τρομοκρατία. Ας σεβαστεί, έστω και για μία φορά, τους θεσμούς και ας πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.
Από πότε αποτελεί ασέβεια στους θεσμούς η υπεράσπιση αθώων μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου πολιτών ας μας το εξηγήσει το γραφείο της ΝΔ. Την αναφορά στην τρομοκρατία ας πούμε ότι την καταλαβαίνουμε.  Από πότε όμως υπάρχουν «κατηγορούμενοι για αναρχία»;  Η αναρχία
είναι ένα ιδεολογικό ρεύμα και πολιτικό κίνημα που είτε μας εκφράζει, είτε όχι υπήρχε πολλά-πολλά χρόνια πριν τη Νέα Δημοκρατία και το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει και μετά το τέλος της!
Από πότε άραγε από τον αυτοπροσδιορισμό κάποιου ως αντιεξουσιαστής στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα; Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός  Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι δεν του αρέσουν οι καρέκλες και κατά βάθος είναι αντιεξουσιαστής!
Η ακροδεξιά ρητορική της ΝΔ  με μια έννοια δικαιώνει την επιχειρηματολογία των Α/Α ομάδων ότι «διώκεται γιατί είναι αναρχικός»:
«Την επόμενη φορά που ο κ. Τσίπρας θελήσει να “διαμαρτυρηθεί”, επειδή ο ελληνικός λαός τον έχει εντάξει στο ένα από τα δύο άκρα, ας διαβάσει την ανακοίνωση της νεολαίας του, η οποία υπερασπίζεται με σθένος τον “αγώνα” του συντρόφου της, κατά δήλωσή του, “αντιεξουσιαστή” και κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς”», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Λ. Συγγρού να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μόνο μία λέξη τους αρμόζει: Ντροπή!».
Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η  παράνομη προσωρινή κράτησή του Κ. Σακκά είναι άλλη μια περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεως της παρά τo Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης» και καταλήγει: «Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, την οποία δεν μπορεί να κατανοήσει η ακροδεξιά του κ. Σαμαρά».
Η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά:
«Γνωρίζαμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να σεβαστεί το δίκαιο αλλά και το σύνταγμα προκειμένου να περάσει τη μνημονιακή πολιτική. Είδαμε ότι είναι διατεθειμένη να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης και υιοθετήσει τις αντιλήψεις της ακροδεξιάς. Τώρα μαθαίνουμε ότι και οι δικαστικές αρχές ακολουθούν την κυβέρνηση σε αυτό το δρόμο του αυταρχισμού και της πλήρους καταπάτησης των δικαιωμάτων.
 Κατηγορούμενος, χωρίς κανένα στοιχείο για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» ο Κώστας Σακκάς κρατείται, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου «προσωρινά», από τις 4/12/10 μέχρι και σήμερα περίπου δηλαδή 2 έτη και 6 μήνες.
 Συγκεκριμένα με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 25 Απριλίου, η διαδοχικά δεύτερη προσωρινή κράτηση του Κώστα Σακκά παρατάθηκε μέχρι τη συμπλήρωση των δεκαοχτώ μηνών (πέρα από το ανώτατο όριο των δώδεκα μηνών). Στις 4 Ιούνη ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην απόφαση αυτή, που τον κρατάει παράνομα για ακόμα 6 μήνες.
 Η απόφαση του Συμβουλίου έχει μόνο σκοπό την εκδίκηση και τον εκφοβισμό. Στο δρόμο της εκτροπής που χαράσσει η κυβέρνηση, το δίκαιο της «έκτακτης ανάγκης» και του αυταρχισμού είναι διατεθειμένο να περάσει πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, να τους φυλακίσει παράνομα, να τους εξαφανίσει προκειμένου να διδάξει σε μία ολόκληρη κοινωνία ότι πρέπει να σιωπά.
 Όσο όμως και αν προσπαθούν να διαχύσουν το φόβο, όσο και διευρύνουν την καταστολή και την αστυνομοκρατία, όσο και αν φτιάχνουν ποινικά μητρώα, πάντα θα υπάρχουν αγώνες που διατρανώνουν το αυτονόητο: Ενάντια στο σκοτάδι και τη μιζέρια η αξιοπρέπεια είναι μονόδρομος.
Η απεργία πείνας του Σακκά είναι ένας ακόμα τέτοιος αγώνας.
 Άμεση παύση της προφυλάκισης του Κώστα Σακκά!»                                                
MediΑ Oasis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...