M A N I E R
this site the web

Σπίτι χωρίς Γιάννη, στο παίρνει η τράπεζα

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την σταδιακή κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ώστε να ολοκληρωθεί το success story του Αντώνη Σαμαρά. Η κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία διαψεύδει όλους όσοι υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα όλα γίνονται χωρίς σχέδιο, αφού πριν από 15 χρόνια μάζεψαν το χρήμα με το Χρηματιστήριο και σήμερα μαζεύουν τα σπίτια.
Οπωσδήποτε, είναι σωστό να βγουν σε πλειστηριασμό οι
πρώτες κατοικίες, αφού οι Έλληνες ζούσαν για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές τους και είχαν την απαίτηση να έχουν δικό τους σπίτι.
Εν τω μεταξύ, ήταν τόσο ζώα που, αντί να πάνε να αγοράσουν ένα σπιτάκι σε κάποιο νησί, ήθελαν σπιταρόνα στην Αθήνα, οπότε τώρα είναι άνεργοι ή άφραγκοι και κλεισμένοι στο σπίτι που περιμένουν να τους πάρει η τράπεζα, ενώ θα μπορούσαν με λιγότερα χρήματα να έχουν ένα σπιτάκι στην εξοχή, να φυτεύουν και καμιά ντομάτα να φάνε, να κάνουν ανταλλαγή προϊόντων, να κάνουν και κάνα μπάνιο και να την περνάνε φίνα.
Από την άλλη, τα σπίτια είναι φυλακή, οπότε καλύτερα να σου πάρουν το σπίτι οι τράπεζες, ώστε να έχεις ένα λόγο να βγεις έξω και να αγωνιστείς για να επιζήσεις και να μην ξέρεις πού θα κοιμηθείς το βράδυ, αντί να κάθεσαι μέσα σε ένα σπίτι και να περιμένεις να πεθάνεις στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση.
Βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει ένα σπίτι για να μένει στη διάρκεια της ζωής του, αλλά αυτά είναι κομμουνιστικά και δεν πρέπει να τα λέμε γιατί θα παρεξηγηθούν οι δεξιοί που θα τους πάρει τα σπίτια ο Σαμαράς επειδή μπορεί η Μακεδονία να είναι ελληνική αλλά το σπίτι σου ανήκει στην τράπεζα.
Ας ελπίσουμε τα σπίτια που θα κατασχεθούν να πουληθούν σε ξένους, ώστε αφενός να πλημμυρίσει η Ελλάδα από τουρίστες και αφετέρου να μειωθεί η ανεργία, αφού οι Έλληνες θα μπορούν να δουλεύουν ως υπηρέτες στα σπίτια που είχαν πριν τους τα κατασχέσει η τράπεζα.
Κι όπως θα έλεγε και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ε όχι και να πέσει η κυβέρνηση για μερικά κωλόσπιτα.      Νέμεσις                                                                                                            πιτσιρίκος   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...