M A N I E R
this site the web

Η μάχη της ΕΡΤ αγώνας όλου του λαού για να ανατραπεί η κυβέρνηση της καταστροφής


Η πρωτοφανής πραξικοπηματική επιλογή της τροϊκανής Χούντας να κλείσει την ΕΡΤ, να καταργήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να στείλει στον καιάδα της ανεργίας 2656 εργαζομένους πυροδότησε ένα πρωτόγνωρο κίνημα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας.  Η μαύρη οθόνη της ΕΡΤ συμβολίζει όλη τη βία και την καθεστωτική αλητεία της τρικομματικής κυβέρνησης των υποτακτικών της Τρόικας. Αποδείχτηκε ότι ζούμε μέρες «χούντας» των αγορών, των τραπεζών και των πιστωτών.
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ
Αυτοί που κλείνουν την ΕΡΤ είναι έτοιμοι να κάνουν δεκάδες
χιλιάδες απολύσεις (15.000 μόνο στην εκπαίδευση!), να ξεπουλήσουν κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό, (νερό, ενέργεια κλπ), να διαλύσουν την δημόσια υγεία και παιδεία. Να οδηγήσουν σε μαζικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών, να επιβάλλουν τα νέα δυσβάσταχτα χαράτσια σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Οδήγησαν 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, και τώρα με θράσος τους επικαλούνται για να απολύσουν και άλλους!. Κάθε μέρα μεθοδεύουν ένα ακόμη πραξικόπημα ενάντια στη ζωή και το μέλλον αυτού του τόπου, καταλύοντας κάθε έννοιας δημοκρατίας. Το ανύπαρκτο success story του Σαμαρά είναι ένα απέραντο τοπίο κοινωνικής καταστροφής.
ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
Με το πέσιμο του σήματος της ΕΡΤ, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι σε όλη την Ελλάδα, έδειξαν συγκλονιστική ανταπόκριση στην έκκληση για στήριξη των καταλήψεων των εγκαταστάσεων της. Η τρικομματική κυβέρνηση του τροϊκανού ολέθρου δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με κάποια «συντεχνία» αλλά με ένα πλατύ και μαζικό κίνημα απάντησης στο πραξικόπημα.
Αυτό φαίνεται κάθε βράδυ στη συντονισμένη περιφρούρηση των εγκαταστάσεων για να παραμείνει η ΕΡΤ χώρος που εκπέμπει ελεύθερα ως η φωνή των κινημάτων και της αγωνιζόμενης κοινωνίας,  στη μεγάλη εντυπωσιακή και ενωτική απεργιακή διαδήλωση την Πέμπτη 13 Ιούνη.
ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ..
Αυτό που διακυβεύεται στη μάχη, που άνοιξε στην  ΕΡΤ δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας ούτε το δικαίωμα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτό που κρίνεται είναι εάν θα συνεχιστεί ή θα ανατραπεί η δικτατορία των πιστωτών, της Τρόικας του ευρώ και της ΕΕ. Η πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο, για να ξεπεράσει την κρίση του πάνω στα συντρίμμια των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων ή θα γίνει βήμα για την ανατροπή τους.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ…
Για αυτό ο αγώνας που ξεκίνησε σαν μάχη ενάντια στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ πρέπει να γίνει πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για να πέσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να φύγει η Τρόικα και οι δανειστές.
Ούτε η «αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», ούτε η αναμονή της μακρινής «λαϊκής εξουσίας», αποτελούν λύση. Η λύση βρίσκεται στην πάλη για να έρθουν τώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός στο τιμόνι, να γίνει πράξη ένας άλλος δρόμος έξω από το ευρώ και την ΕΕ, με διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, εργατικό-λαϊκό έλεγχο παντού, σε ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα σε μια σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική
ΣΤΟΝ «ΘΑΝΑΤΟ» ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Οι θλιβεροί συνοδοιπόροι του Σαμαρά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  γελιούνται εάν πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν την δήθεν αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ για να ξεπλύνουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τη μνημονιακή καταστροφή, ενώ το πιθανότερο είναι ότι εν τέλει με κάποιο ελιγμό θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι οριστικά καταδικασμένοι στην συνείδηση του λαού.
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έδειξαν ότι, όποτε χρειάζονται, γίνονται το πιο αποφασισμένο δεκανίκι του Σαμαρά. Γιατί οι φασίστες είναι με τους ισχυρούς του πλούτου, «έλληνες» και «ξένους». Εχθροί του λαού, μαντρόσκυλα των φίλων τους των καναλαρχών που τους στηρίζουν πλουσιοπάροχα και του κεφαλαίου.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Οι δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος πρέπει σε αυτή τη μάχη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να αναμετρηθούν με την ευθύνη τους και να συμβάλουν στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Με λογική κινήματος, ρήξης και ανατροπής και όχι «νομιμότητας». Έξω και πέρα από κάθε λογική αναμονής για να «ωριμάσουν οι συνθήκες».
Να οργανώσουν την περιφρούρηση των καταλήψεων σε όλες τις εγκαταστάσεις και τη συνέχεια του ελεύθερου βήματος της ΕΡΤ. Να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ενωτικού εργατικού αγωνιστικού συντονισμού, σωματείων, αγωνιστικών ομοσπονδιών και μαζικών επιτροπών αγώνα, που θα πάρει τους αγώνες από τα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Κανένας χρόνος δεν πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση να σταθεί στα πόδια της. Να υπάρξει πραγματικός απεργιακός κλοιός, με κήρυξη ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, ελευθεροεπαγγελματίες που στενάζουν, αγρότες. Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες, σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Με λαϊκή αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοάμυνα. Εμπνευσμένοι από την λαϊκή εξέγερση που συνεχίζεται στην φλεγόμενη Τουρκία.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις αυτό το μεγάλο αγώνα. Θα αγωνιστούμε για τη μετωπική συμπόρευση όλων των ριζοσπαστικών αριστερών, αντικαπιταλιστικών και αντι-ΕΕ δυνάμεων. Για να αλλάξουν τα πράγματα στο κίνημα και την Αριστερά, να αποκτήσει ραχοκοκαλιά και νεύρο ο λαϊκός ξεσηκωμός, να ανοίξουν δρόμοι νίκης και ανατροπής! Αυτή τη φορά ο λαός μπορεί και πρέπει να βγει νικητής.
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ –  ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
-ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΕΕ, ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.               
antarsya.gr

1 σχόλια:

Xibalba είπε...

Καλημέρα.
Φοβάμαι, πολύ ότι στη παρακάτω πρόταση"Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ" δεν υπάρχει μήνυμα.Εκτελούνται με περισσή ευκολία, διαφόρων ειδών "εγκλήματα"...
http://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M
...και η ατζέντα δείχνει να μην έχει τελειωμό!!!

Απογοήτεψη

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...