M A N I E R
this site the web

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥ

Δεν υπάρχει πλέον άλλη εξήγηση, ούτε περιθώρια για απορίες. Βενιζέλος και Κουβέλης ξετρελαίνονται να τους ταπεινώνει ο Σαμαράς. Θέλουν να τους εξευτελίζει. Τον παρακαλάνε να τους κάνει ρόμπες. Είτε πάνε σήμερα στη συνάντηση στο Μαξίμου είτε δεν πάνε, είτε πάει μόνο ο ένας, οι άνθρωποι απέδειξαν ότι τους αρέσει να ξεβρακώνονται.
Δεν ξέρω γιατί, ούτε μ’ ενδιαφέρει. Ξέρω μόνο ότι όταν συνεχίζεις να στηρίζεις την κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που εσύ ο ίδιος έχεις κατηγορήσει για αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές πρακτικές, τότε είσαι διπλά φασίστας. Ο άλλος, ο πρωθυπουργός, είναι μονά φασίστας. Αναλαμβάνει το κόστος. Ή τα κέρδη του (σε αυτή την Ελλάδα όλα είναι πιθανά, ακόμη και να αποκτάς ψηφοφόρους όσο πιο φασίστας αποδεικνύεσαι).

Τη στιγμή, πάντως, που η «μετάφραση» της απόφασης του
ΣτΕ για την ΕΡΤ έχει αναχθεί σε μείζον θέμα της ελληνικής κοινωνίας και όλοι λίγο – πολύ εκφράσαμε τη συνταγματική μας άποψη, πέρασε στα πολύ ψιλά της ειδησεογραφίας ότι τον Ιούλιο πρόκειται να κλείσουν τέσσερα νοσηλευτικά ιδρύματα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.
Διάψευση δεν είδα πουθενά, άρα μάλλον ισχύει. Ισχύει, φυσικά, η απόφαση. Δεν ισχύει κανένας σχεδιασμός. Δε χρειάζονται πλέον σχέδια. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στην περίπτωση που απολυθούν, να λένε και δόξα τω Θεώ που βγήκαν ζωντανοί και δεν εκτελέστηκαν όπως απαιτεί η κοινή γνώμη και οι φύλακες αυτής, για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Ίσως βέβαια απορροφηθούν κάπου αλλού, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και σχεδιασμός, άντε να βρει ο ασθενής τον υπερτασιολόγο, νεφρολόγο, διαβητολόγο ή καρδιολόγο που τον παρακολουθεί επί χρόνια στα συγκεκριμένα ιδρύματα κι έχει ολόκληρο το φάκελο με το ιατρικό του ιστορικό. Πού να βρίσκεις τώρα φακέλους και λεπτομέρειες; Σωστό κι αυτό.
Αλλά για ποιο σχεδιασμό μιλάμε και σε ποιο κράτος; Η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από το 2007 έκανε εν λευκώ παραγγελίες υλικών για το εργαστήριο που διήυθυνε με αποτέλεσμα να φεσώσει το Δημόσιο με 4 εκατομμύρια ευρώ. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι σκάνδαλο. Λογικά πρέπει να αποτελούσε την καθημερινότητα. Τα στοιχεία λένε ότι η διευθύντρια, μόνο για μία εξέταση στη διάρκεια ενός έτους παρήγγειλε 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 21! Αυτό, δε γίνεται να το γνωρίζει μόνο η Διευθύντρια και ο υπάλληλος τής εταιρείας που προμήθευε τα αντιδραστήρια – ο οποίος και πληρωνόταν από την εταιρεία για να εργάζεται στο δημόσιο νοσοκομείο! Παρείχε, λένε, «τεχνική υποστήριξη»! Επί 15 ολόκληρα χρόνια τεχνική υποστήριξη!
Τα υλικά που δε χρησιμοποιούνταν, τα κατέστρεφαν προτού παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους και μάλιστα χωρίς να συντάσσεται το αναγκαίο πρακτικό καταστροφής και στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες. Επί 15 χρόνια ένας υπάλληλος προμηθεύτριας εταιρείας δημόσιου νοσοκομείου εργαζόταν σε τμήμα δημόσιου νοσοκομείου που προμηθευόταν υλικά από την εν λόγω εταιρεία και κανείς «δε γνώριζε, δεν ήξερε, δεν κατάλαβε, δεν παραξενεύτηκε»!
Την ίδια ώρα, άλλα νοσοκομεία λειτουργούν σε συνθήκες πολέμου καθώς τους λείπουν βασικά υλικά. Ποιος φταίει γι’ αυτό το μπουρδέλο; Φταίει πρωτίστως η διευθύντρια. Δεν ξέρω κατά πόσο φταίει ο υπάλληλος της εταιρείας καθώς το αφεντικό που τον πλήρωνε μπορούσε να τον στείλει να εργαστεί όπου τον χρειαζόταν. Ε, τον έστειλε σε δημόσιο νοσοκομείο και πήγε. Εντολές εκτελούσε. Παρ’ όλα αυτά, σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος του. Όμως δε διάβασα να σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των διοικητών του νοσοκομείου που υπηρέτησαν αυτά τα 15χρόνια και δεν γνώριζαν ότι κάποιος υπάλληλος προμηθεύτριας εταιρείας εργάζεται σε τμήμα που προμηθεύεται από την εταιρεία.
Δε διάβασα πουθενά να σχηματίστηκε δικογραφία για το Δ.Σ. του νοσοκομείου που επί 15 χρόνια δεν κατάλαβε τι γινόταν. Δε διάβασα πουθενά δικογραφία για όποιον είχε την ευθύνη των παραγγελιών και τον έλεγχό τους. Κάποιοι θα πουν «και πού να ήξερε ο διοικητής τι γινόταν;». ΝΑ ΗΞΕΡΕ! Αυτό σημαίνει διοικητής. Αν δεν ξέρεις, δεν αναλαμβάνεις. Λες «δεν ξέρω, δε μπορώ». Αν δεν το πεις και δεχτείς τη θέση για να παίρνεις τον μισθό σου, τότε αναλαμβάνεις την ευθύνη ακόμα και για το παραμικρό που συμβαίνει στο χώρο που διοικείς! Στα παπάρια μου αν ήσουν άσχετος! Να αρνιόσουν τη θέση που σου πρόσφερε το γαμημένο κόμμα σου με μόνο κριτήριο ότι ήσουν αποτυχημένος πολιτευτής και δεν κατάφερες να εκλεγείς βουλευτής.
Έγινε ολόκληρη φασαρία για το ακαταδίωκτο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και σωστά έγινε. Όμως πότε και ποιος διοικητής νοσοκομείου δικάστηκε και τιμωρήθηκε όταν αποδείχθηκε ότι στο νοσοκομείο που διοικούσε γινόταν σκάνδαλα χρηματισμού ή κατασπατάληση δημοσίου χρήματος; Ποτέ και κανείς. Διότι οι γαλαζοπράσινοι διορισμένοι πάντα είχαν το σιωπηλό ακαταδίωκτο.
Να θυμηθούμε τι έγινε τον Μάρτιο του 2012; Απίστευτα μεγάλες ποσότητες υλικών, που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν, βρέθηκαν στις αποθήκες του ΙΚΑ. Οι οκτώ τόνοι γύψου που βρέθηκαν αρκούσαν για να τοποθετηθεί γύψος σε όλους τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος. Την ίδια στιγμή που τόνοι υλικών παρέμεναν αναξιοποίητοι γίνονταν νέες παραγγελίες, με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%.
Στις ίδιες αποθήκες του ΙΚΑ, συνολικά βρέθηκαν 6.5 τόνοι βαμβάκι, 2.5 εκατομμύρια γλωσσοπίεστρα και 6.000 τανάλιες για τα δόντια. Σχεδόν ένας τόνος ήταν η ελαφρόπετρα που βρέθηκε, ενώ στις αποθήκες υπήρχαν μεταξύ άλλων 40.000 κολποσκόπια και 2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβαση μίας εταιρείας με το ΙΚΑ, φαίνεται πως δόθηκαν επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ.

Το καλύτερο της αποκάλυψης; Ιδού: «Με βάση τα πρώτα στοιχεία στην υπόθεση -που αφορά κυρίως το διάστημα από το 2005 έως το 2010- εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά». Διοικητής πουθενά! Αυτοί δηλαδή που ήταν υποχρεωμένοι και πληρώνονταν για να ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ αυτές οι σπατάλες δε διώχθηκαν. Το σιωπηλό ακαταδίωκτο των γαλαζοπράσινων διορισμένων και εδώ.
Την ίδια ώρα του ακαταδίωκτου, Βενιζέλος και Κουβέλης προστατεύουν τον Σαμαρά προσφέροντάς του το δικό του ακαταδίωκτο. Ο Σαμαράς κλείνει 5 νοσοκομεία σήμερα κι άλλα 10, 20, 50 αύριο, αλλά κλείνει και την ΕΡΤ για σκάνδαλα και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος προσφέροντας το δικό του ακαταδίωκτο στις διορισμένες γαλαζοπράσινες διοικήσεις που ευθύνονται για τα σκάνδαλα. Η τρόικα που έχει κερδίσει το δικό της ακαταδίωκτο, ζητά να ληφθούν νέα μέτρα επειδή ο ΕΟΠΥΥ έχει τεράστια ελλείμματα παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά έχει κάνει στάση πληρωμών αλλά ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ θα έχει ακαταδίωκτο για την κατάσταση, λόγω της υψηλής προστασίας.
Οι διώξεις αφορούν μόνο τους απλούς πολίτες. Διώξεις που άλλους τους υποχρεώνουν σε μετανάστευση, άλλους στην αυτοκτονία, άλλους στο να μείνουν άστεγοι κι άλλους να μην έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Όμως δεν πειράζει! Δεν πειράζει! Η στάση μας και η ανοχή μας είναι που προσφέρουν το ακαταδίωκτο σε όλους αυτούς που μας διώκουν. Έτσι απλά, είναι επιλογή μας. 

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...