M A N I E R
this site the web

ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Με απόφαση που θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα της Άπω Ανατολής η χούντα του Σαμαρά αποφασίζει και διατάσσει το κλείσιμο της ΕΡΤ εν μία νυκτί. Η ΕΡΤ  είχε να σωπάσει, απ’ όταν μπήκαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην Αθήνα. Επίσης, με αυτή την απόφαση-πρόκληση η Ελλάδα γίνεται η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν διαθέτει δημόσια τηλεόραση. 
Ο Κεδίκογλου, που παλιότερα ήταν εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ, τώρα όχι μόνο την κλείνει, αλλά βρίσκει και συμπαραστάτες μερικούς ανόητους, που στο ίντερνετ παίρνουν θέση υπέρ του λουκέτου. Κατ’ αρχάς η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια δεν επιβάρυνε τον κρατικό προυπολογισμό, καθώς λειτουργούσε από τις εισφορές των φορολογουμένων.
Ανάμεσα στους εργαζόμενους, δεν αποκλείεται να βρίσκονται και μερικοί που διορίστηκαν με ρουσφέτι,
ωστόσο ποιος από αυτούς που πανηγυρίζουν για τις απολύσεις άνω των 2500 ατόμων εγγυάται ότι στην ΝΕΡΙΤ ή όπως αλλιώς λέγεται το νέο κρατικό κανάλι, δεν θα “διοριστούν” άτομα με τον ίδιο επαίσχυντο τρόπο; Και μάλιστα θα έχουν πάρει πιο πριν και αποζημίωση;
Η δημόσια τηλεόραση θεωρητικά φροντίζει για την αντικειμενική ενημέρωση άσχετα αν αρκετές φορές μετατρέπεται σε βραχίονα κυβερνητικής προπαγάνδας. Αν όμως θεωρείται η ΕΡΤ κατευθυνόμενη, τότε τι πρέπει να πει κανείς για τα ιδιωτικά κανάλια των μεγαλοεργολάβων; Επίσης, η δημόσια τηλεόραση φιλοξένησε εκπομπές σαν τον “Εξάντα” του Γιώργου Αυγερόπουλου, ή δημοσιογράφους σαν τον Άρη Χατηστεφάνου, για να μιλήσουν για την δουλειά τους (που δεν ήταν φιλοκυβερνητική). Ανθρώπους δηλαδή, που οι ιδιωτικοί σταθμοί τους αγνοούν επιδεικτικά.
Αν νομίζεις πως πληρώνεις την ΕΡΤ άδικα, τότε μάθε πως και τα ιδιωτικά κανάλια τα πληρώνεις, καθώς οι συχνότητες από τις οποίες εκπέμπουν είναι δημόσιο αγαθό. Φυσικά, δεν κλείνω τα μάτια στο ότι η ΕΡΤ αποτέλεσε δημιούργημα του Κεδίκογλου και του σιναφιού του. Ένα δημιούργημα με πολλές σπατάλες (Eurovision, εκπομπές υπερκοστολογημένες κ.α.) με άτομα που δεν μπήκαν αξιοκρατικά σε πόστα, αλλά λόγω κομματικών προτιμήσεων ή με υπερβολικούς μισθούς.
Αν το πρόβλημα είναι η δημόσια τηλεόραση επειδή έχει πράγματι κάποιες αδυναμίες χτυπητές, τότε ας μπουν λουκέτα σε όλους τους δημόσιους τομείς γιατί κι αυτοί αδυναμίες έχουν, δηλαδή στα σχολεία, στα νοσοκομεία κοκ. Ο Έλληνας εύκολα ρίχνει στο πυρ το εξώτερο ότι έχει παθογένειες, παρά προσπαθεί να το βελτιώσει. Σ’ αυτή την ημιμάθεια ποντάρουν τα τσουτσέκια της ακροδεξιάς συμμορίας. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση, τώρα θέλουν να την γκρεμίσουν κι όχι να την φτιάξουν. Θεωρώ κατάντια μερικοί να χαίρονται που κάποιοι θα απολυθούν και θα χάσουν το μεροκάματό τους. Σε τέτοια βάθη σήψης έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία, να χαίρεται για την δυστυχία του άλλου.
 Η σαμαρική χούντα ακολουθεί πρακτικές αντισυνταγματικές και μη νομιμοποιημένες από πουθενά. Το…success story του τρόμου, απαιτούσε και την θυσία μερικών ακόμα εργαζομένων, ώστε με το αίμα τους να γυρίσουν τα γρανάζια του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που έστησαν εδώ. Φυσικά δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα που τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος, καθώς ως γνωστόν ως “αντισυστημική” προτιμά τον Μπόμπολα και τον Αλαφούζο, από τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο γιατί θέλει να της βγουν οι υποσχέσεις που έδωσε στην τρόικα, αλλά και προφανώς γιατί δεν επιθυμεί να υπάρχει δημόσια τηλεόραση στα ελληνικά σπίτια.
Είναι πιο εύκολο όλη η τηλεόραση ως προϊόν ή ως αγαθό (διαλέγεις και παίρνεις) να έρθει έτσι στα χέρια των ολιγαρχών. Και να συνεχίσουν τον καταιγισμό σαχλαμάρας, ανηθικότητας και κακογουστιάς. Ο κόσμος αντιδρά, όχι επειδή βλέπει φανατικά ΕΡΤ, αλλά επειδή αντιλαμβάνεται πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ισοπέδωση.
Ισοπέδωση σε καθετί που θυμίζει δημόσιο. Θα θυμηθεί πως τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις, άρα πρέπει να κλείσουν ή να γίνουν όλα ιδιωτικά, τα σχολεία ανεπαρκή για την εκπαίδευση των μαθητών που όλο κάνουν καταλήψεις, άρα να γίνουν όλα ιδιωτικά, τα τιμολόγια της ΔΕΗ ακριβά, άρα να ξεπουληθεί κ.ο.κ. Αυτοί οι “πατριώτες” που καθημερινά “σώζουν” την Ελλάδα, θέλουν να φτιάξουν μια Ελλάδα γενικότερα “φιλική” προς τους μεγαλοκαρχαρίες και στην ντόπια ολιγαρχία, αποκλείοντας οτιδήποτε θεωρούσαμε ως τώρα δημοκρατικό.
Όσο για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, κακώς αποφάσισαν τώρα να μιλήσουν με άλλο ύφος και περισσότερη μαχητικότητα, είναι κάτι που έπρεπε να το κάνουν εδώ και πολλούς μήνες, όταν συνέβαιναν ΤΑ όργια σε όλους τους κλάδους, σε όλη την Ελλάδα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως.
Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στην  ΕΡΤ, η κυβέρνηση άνοιξε τον λάκκο της. Είτε πάρει πίσω την απόφαση, είτε θέλει να το πάει μέχρι τέλους, πλέον η αλαζονεία τους θα τους οδηγήσει στην συντριβή της. Όλο αυτό δεν θα τελειώσει με happy end.
ΥΓ. Στο Μουσείο της Ακρόπολης έχουν γίνει “διορισμοί” αποκλειστικά από την Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του Σαμαρά. Λόγω αναξιοκρατίας, μήπως να βάλουν και σ’ αυτό λουκέτο;               STRANGE JOURNAL

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...