M A N I E R
this site the web

ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ο ανασχηματισμός. Αυτό πλέον το μάθαμε όλοι καλά. Ίσως και να υπάρχει μια σημειολογική σημασία κάποιων τοποθετήσεων προσώπων, όμως το θέμα είναι ότι όλα τα πρόσωπα θα υλοποιήσουν την ίδια πολιτική. Αν θα το κάνουν με ελαφριά ή βαριά καρδιά, με κυνισμό ή ευγένεια, ελάχιστα ενδιαφέρει τα θύματα αυτής της πολιτικής.
Ο Σαμαράς περισσότερο και ο Βενιζέλος λιγότερο θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δυσκολότερο πρόβλημα από αυτό της
επιλογής των προσώπων που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση.  Είναι το πρόβλημα των βουλευτών που απορρίφθηκαν και δε συμμετέχουν. Οι «αποτυχόντες» γνωρίζουν ότι οι ελπίδες τους τελείωσαν. Άλλος ανασχηματισμός δε θα υπάρξει και το πολιτικό τους μέλλον που βασίζεται στον αριθμό ρουσφετιών, φαίνεται να ξεθωριάζει.
Ως τώρα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες τριών κομμάτων παρέμεναν συμπαγείς λόγω υποσχέσεων για υπουργοποίηση. Κάθε μέρα, οι βουλευτές της πρώην τρικομματικής έδιναν εξετάσεις πίστης και πάθους στη μνημονιακή πολιτική ώστε να μαζέψουν ικανό αριθμό πόντων για να καθίσουν στην πολυθρόνα έστω ενός υφυπουργείου. Η ΔΗΜΑΡ μας τελείωσε. Μένουν δύο.
Βενιζέλος και Σαμαράς αλληλοσιχαίνονται σε προσωπικό επίπεδο. Ζουν τη δική τους ισορροπία τρόμου στην ψυχροπολεμική περίοδο. Ο ένας εκβιάζει τον άλλον. Θυμίζουν την ιστορία του σκορπιού που ζητάει από το βάτραχο να τον αφήσει ν’ ανέβει στην πλάτη του και να τον περάσει στην άλλη άκρη του ποταμού. Όμως στη μέση του ποταμού ο σκορπιός δαγκώνει τον βάτραχο και λίγο πριν βουλιάξουν και οι δύο, λέει ο σκορπιός στο βάτραχο «Συγγνώμη, έτσι είναι η φύση μου».
Δεν ξέρω ποιος κάνει το σκορπιό και ποιος τον βάτραχο, αλλά δεν έχει σημασία καθώς και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν στη φύση τους το δάγκωμα και την καταστροφή. Και οι δύο έχουν δαγκώσει τους βατράχους που τους κουβάλησαν. Με τη διαφορά ότι ποτέ δε ζήτησαν συγγνώμη. Ναι, επιβίωσαν και οι δύο, αυτό είναι αλήθεια. Όμως ο Βενιζέλος σ’ ένα κόμμα που ψυχορραγεί με δική του ευθύνη και ο Σαμαράς σε μια ΝΔ που τον περιμένει να στραβοπατήσει για να θυμηθεί ότι ήταν ο «προδότης» και να τον διώξει.
Πέρα από αυτό όμως, ήρθε πλέον η ώρα να δοκιμάσουν τα τσιμπήματα των σκορπιών που κουβαλάνε στις πλάτες τους. Οι δυσαρεστημένοι βουλευτές που έμειναν εκτός ανασχηματισμού, θα θυμηθούν ότι δε μπορούν πλέον να πατήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Θα θυμηθούν ότι κάποτε δήλωσαν πως ήταν η τελευταία φορά που ψήφισαν μέτρα. Θα θυμηθούν ότι κάποια στιγμή είχαν λάβει υπόσχεση για υπουργείο.
Ίσως τελικά αποδειχτεί η θετική πλευρά του γεγονότος ότι η σημερινή σύνθεση της Βουλής είναι η χειρότερη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Τυχαίοι, τυχοδιώκτες και αμόρφωτοι θα θελήσουν στα δύσκολα να καταπιούν τους αρχηγούς τους και να επιβιώσουν υπό μία άλλη ηγεσία ως μελλοντικοί δήμαρχοι, περιφερειάρχες, διορισμένοι διοικητές, όπου να’ναι αρκεί να πέφτει ο μισθός.
Δε θα με εκπλήξει η πιθανότητα να δούμε βουλευτή ή βουλευτές της ΝΔ να επιδιώκουν τη διαγραφή τους από την κοινοβουλευτική τους ομάδα για να επιστρέψουν στο φυσικό τους ιδεολογικό χώρο, τη «Χρυσή Αυγή», στην προσπάθειά τους να διασωθούν διά της νεοναζιστικής οδού. Δε θα με εκπλήξει ούτε αν ο Σκανδαλίδης παρουσιάσει νέο πρόγραμμα στη ρυθμική γυμναστική που πάντα ειδικευόταν.
Όλα αυτά βέβαια δε μ’ ενθουσιάζουν καθόλου ως πιθανότητα, διότι θα πρόκειται για την οριστική ήττα των πολιτών. Εφόσον δεν καταφέραμε κάτι εμείς, θα έχει αναγκαστεί να το κάνει μόνο του το Σύστημα για να περάσει στο επόμενο στάδιο του σχεδίου του. Ας μην ξεχνάμε πως ό,τι δεν κάνουμε εμείς με τους όρους μας, το κάνουν αυτοί με τους δικούς τους.                            

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...