M A N I E R
this site the web

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ

Δε λυπήθηκα γι’ αυτήν την ΕΡΤ που έκλεισε. Λυπήθηκα για την ΕΡΤ που θα μπορούσε να ήταν. Λυπήθηκα όταν άκουσα τον  παρουσιαστή ειδήσεων Αντώνη Αλαφογιώργο να «απαντά» στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου περί χαμηλής τηλεθέασης, με το θλιβερό «Πώς να κάνουμε θεαματικότητα κ. Κεδίκογλου όταν ο κάθε υπουργός μας έστελνε δέκα δικές του εκπομπές;». Είναι θλιβερό, διότι θα ήταν μαγκιά  και αξιοπρέπεια να τα κατήγγειλαν αυτά  οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τότε που δεν κινδύνευε η θέση τους.
Θα ήταν μαγκιά αν έκαναν απεργία οι δημοσιογράφοι με το αίτημα της αποκυβερνοποίησης της ΕΡΤ για να διαφυλάξουν
την αξιοπρέπειά τους, την αξιοπρέπειά μας και τη δημόσια περιουσία από την κομματική εκμετάλλευση. Θα ήταν μαγκιά και αξιοπρέπεια αν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν  παρουσίαζαν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με ρεπορτάζ που θύμιζαν ραβασάκια από το Μαξίμου. Τότε θα λυπόμουν γι’ αυτήν την ΕΡΤ που έκλεισε.
Λυπάμαι, όμως, για τη νοσηρή ευχαρίστηση που επιδείχθηκε από μέρος των πολιτών για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Λυπάμαι επειδή κατάλαβα ότι μέρος των ανέργων δεν αντιλήφθηκε ακόμη ότι είναι το θύμα κυβερνητικών πολιτικών και μεγάλων συμφερόντων, αλλά αντιμετωπίζει την ανεργία του ως ασθένεια αποτυχίας η οποία θα θεραπευτεί μόνο αν απολυθούν ακόμη περισσότεροι. Λυπάμαι αυτούς που αντιμετώπισαν τις απολύσεις εργαζομένων μ’ ένα πανηγυρικό «παρ’τα μαλάκα, μείνε κι εσύ άνεργος να δεις πώς είναι». Δε γίνεται δουλειά έτσι.
Λυπήθηκα που είδα blogs να ξαναθυμούνται τις όντως σκανδαλώδεις αποδοχές κάποιων στην ΕΡΤ την περίοδο του 2009. Η εν λόγω λίστα αναρτήθηκε παρέα με κείμενα που υπερασπίζονταν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι η γνωστή λίστα με τις σκανδαλώδεις αποδοχές περιελάμβανε κάτι λιγότερο από 200 ονόματα ανάμεσα σε 2.656 εργαζόμενους, προφανώς κάνει υψηλόμισθους όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσά της εν λόγω λίστας τα έπαιρναν δημοσιογράφοι που σήμερα εργάζονται στον ΣΚΑΪ και υψώνουν το λάβαρο του Μνημονίου καταγγέλλοντας τις σπατάλες του Δημοσίου, προφανώς δεν τους λέει κάτι. Ούτε ότι οι εν λόγω ευνοημένοι της ΕΡΤ εργάζονται σε όμιλο του οποίου η εφημερίδα πανηγυρίζει σήμερα στο κύριο άρθρο της για το κλείσιμο της ΕΡΤ, τους βάζει σε υποψίες. Δεν πειράζει, τη δουλειά τους κάνουν.
Λυπήθηκα όταν έμαθα ότι η γνωστή τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη πήγε να συμπαρασταθεί στους απολυμένους της ΕΡΤ και τους τίμησε στο twitter γράφοντας: «Δεν αναγνωρίζω τον τόπο μου, ούτε τη χώρα μου. Πραξικοπηματικές ενέργειες όπως η σημερινή με γεμίζουν ντροπή κ θυμό. Είμαι κι εγώ εκεί. #ert».
Η χώρα μας, κ. Αρβανιτάκη, δεν έγινε ξαφνικά και σε μία νύχτα αγνώριστη. Έγινε ΚΑΙ έτσι. Όταν κάποιοι κρατούσαν τα ανοιγμένα κεφάλια τους από τα γκλομπς των πραιτωριανών επειδή δεν ήθελαν η χώρα τους να γίνει αγνώριστη, η καλλιτεχνική ελίτ του τόπου διασκέδαζε τους πρωταίτιους της εξαθλίωσής της. Ίσως να μην γνωρίζατε τι γινόταν το 2011. Να διαβάζατε. Ή να τραγουδούσατε. Τη δουλειά σας κάνατε κι εσείς, όμως. Έτσι είναι αυτά.
Λυπήθηκα, αλλά πάντως δεν τρόμαξα από τον φασιστικό τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έκλεισε την ΕΡΤ. Έχω τρομάξει εδώ και καιρό. Δεν περίμενα αυτή την απόδειξη. Έχουν δοθεί άπειρες αποδείξεις μέχρι τώρα. Τρόμαξα, όμως από τα «μάγκας ο Σαμαράς που τόλμησε να την κλείσει» στο twitter και στο facebook.
Βέβαια και πάλι κακώς τρόμαξα. Όταν οι ταξιτζήδες, ένας κλάδος επαγγελματιών που χτυπήθηκε από τις κυβερνητικές επιλογές της κρίσης, εξέλεξε και πάλι πανηγυρικά τον συνδυασμό της ΝΔ στις συνδικαλιστικές εκλογές του… Όταν οι δάσκαλοι, ένας κλάδος του Δημοσίου που μειώθηκαν οι αποδοχές του, περιμένει απολύσεις και μόλις πριν λίγες ημέρες είχαν επιστρατευτεί οι καθηγητές συνάδελφοί τους βγάζουν πρώτη την παράταξη της ΝΔ στις δικές τους συνδικαλιστικές εκλογές, τι να με τρομάξει πια;
Δε με τρομάζουν ούτε καν οι πρόσφατες κυνικές δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου και του Αργύρη Ντινόπουλου με τις οποίες διέψευδαν τα «σενάρια περί κλεισίματος της ΕΡΤ που διακινούνται από ιδιωτικά ελληνικά και  ξένα συμφέροντα» ομολογώντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνησή τους έκλεισε την ΕΡΤ για να ωφεληθούν «ιδιωτικά ελληνικά και ξένα συμφέροντα».
Με εκνευρίζει η καραμέλα περί σπάταλης ΕΡΤ. Τα τσακούζι και τα γυμναστήρια της Βουλής, τα δωρεάν αυτοκίνητα και προνόμια των βουλευτών συνιστούν επίσης ένα όργιο σπατάλης. Όμως κανείς δεν σκέφτηκε να την κλείσει. Άλλες σπατάλες λοιπόν είναι κακές και άλλες σπατάλες είναι καλές. Κι αυτή η επιλεκτικότητα στη «δικαιολογημένη» κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι εμετική. Τόσο εμετική, όσο η απόλυση  ακόμη 2.656 ανθρώπων, αυτή τη φορά από το χειρότερο αφεντικό της ζωής μας, το Κράτος.                                                                                                                

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...