M A N I E R
this site the web

Και ζήσαν αυτοί καλά

Εκδοροσφαγέας

Και εκεί που ο Βενιζέλος άφριζε για όσα συμβαίνουν με την ΕΡΤ, τον φίλησε ο Σαμαράς και έγινε πριγκιπόπουλο. Ο Κουβέλης βγαλμένος από άλλο παραμύθι περίμενε πιο πέρα να δοκιμάσει αν του κάνει το γοβάκι. Η ουσία είναι πως ζήσαν αυτοί καλά, αγκαλιασμένοι σε μια κυβέρνηση που κάνει όπως λέει επανεκκίνηση, με ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας απ αυτό.
Η μεγάλη μάχη για τη Δημοκρατία και την ΕΡΤ μετατράπηκε
σε ένα αισχρό αλισβερίσι, με συμφωνίες για το τι θα κάνουν για να ξεφύγουν από την μέγγενη των πολιτικών εξελίξεων, μοίρασμα υπουργείων που θα ανακοινωθούν μετά το συνέδριο της ΝΔ και πολλές ανομολόγητες συνωμοσίες. Ξέρουν όλοι πως ο καθένας περιμένει τον άλλο στη γωνία.
Μέσα σε 3 μέρες η απαίτηση από τον Σαμαρά να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ έγινε γαργάρα. Το όνομα ΕΡΤ έπαψε να χρησιμοποιείται και αντικαταστάθηκε από το «δημόσια ραδιοτηλεόραση». Έθαψαν γρήγορα τον νεκρό και προχώρησαν στην παρηγοριά των συγγενών. Πόσοι θα προσληφθούν; Η αλήθεια είναι πως ο Κουβέλης προσπαθεί να προσληφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι με τρίμηνες συμβάσεις ώσπου να γίνει ο νέος φορέας.
Ο Σαμαράς δεν έχει αντίρρηση να παιχτεί όλο το παιχνίδι των αντιρρήσεων, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στον κόσμο πως κάποιος κακός δράκος παραμονεύει για να μας φάει.
Όλα τελειώνουν καλά λοιπόν. Ο Σαμαράς γλυτώνει μια εκλογική αναμέτρηση η οποία θα γινόταν πριν προλάβει να συσπειρώσει την ακροδεξιά και να την αποσπάσει από τη Χρυσή Αυγή. Ο Κουβέλης γλυτώνει τον αφανισμό που θα προκαλούσε η έντονη αντιπαράθεση και ο Βενιζέλος γλυτώνει όσα θα ξεκινήσουν εναντίον του όταν πάψει να έχει πολιτική και νομική ασυλία.
Ετοιμαστείτε για το επόμενο παραμύθι.  
  
                                                      Το κουτί της Πανδώρας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...