M A N I E R
this site the web

Και νεκρούς ανασταίνει ο Βορίδης! Πού είσαι Ανδρέα για να δεις τα τεκνά της αλλαγής

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Πού “σαι Ανδρέα για να δεις τα τεκνά της αλλαγής -αυτό το μεταλλαγμένο σύνθημα ταιριάζει καλύτερα από το παλιό για τα μεταλλαγμένα στελέχη του σημερινού γενετικά μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό το επιβεβαίωσε κι ο καυγάς τους για τον Ανδρέα με τον Βορίδη.
Προσέξτε: Για το αντιρατσιστικό που ο Αθανασίου έβαλε στο ράφι σώπασαν. Για τις αναδιαρθρώσεις (βλέπε απολύσεις) που εξαγγέλλουν ο Άδωνης και ο Κυριάκος το βούλωσαν. Για το αίσχος της κράτησης του Σακκά σχεδόν τρία χρόνια χωρίς δίκη το έραψαν. Και πότε μόνο θυμήθηκαν ότι έχουν στόμα και μιλιά κι έβγαλαν γλώσσα στους δεξιούς συμπεθέρους; Όταν ο Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, φόρτωσε στον μακαρίτη τον Ανδρέα την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα.

Με τους ζώντες δηλαδή η δεξιά μπορεί να κάνει ότι θέλει. Να
τους δέρνει, να τους φυλακίζει, να τους να-μην-πούμε-τι και το ΠΑΣΟΚ να δίνει ένα χεράκι στο έργο της. Αλλά όχι να τα βάζει και με τους απελθόντες κα ιδίως με τον Ανδρέα.! Ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε όταν ο αθεόφοβος Βορίδης, προφανώς για να δρέψει μερικές ακόμα ακροδεξιές δάφνες, τα έβαλε με τον ιδρυτή και άγιο του ΠΑΣΟΚ. Από τον Καρύδη μέχρι τη Φώφη κι από τον Καρχιμάκη μέχρι τον Κουκουλόπουλο άστραψαν και βρόντηξαν οι παλαιοί πολεμιστές. Και μας θύμισαν λίγο το νεανικό τους αντιδεξιό πάθος, που τόσα οφέλη προσπόρισε και σ” αυτούς και στη δεξιά.
Είναι για λύπηση όμως οι έρμοι. Ξεθυμασμένοι, ιδεολογικά ξεβράκωτοι, ηθικά τρύπιοι, πολιτικά κούφιοι, τι να πουν και πώς να αντιμετωπίσουν όχι τον Βορίδη, αλλά τον μεταλλαγμένο εαυτό τους; Γιατί ο Ανδρέας δεν είναι βέβαια υπεύθυνος για την κρίση -ακροδεξιά πρόκληση διέπραξε ο Βορίδης. Αλλά είναι απάντηση αυτή του Κουκουλόπουλου; Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα ξέρουν καλά τον αντίπαλο τους: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κακό γι αυτούς είναι ότι το ξέρουμε κι εμείς.
Τι λέτε αγαπητέ Πάρη! Καλό το στρίβειν δια του αρραβώνος, αλλά εσείς έχετε συνάψει γάμο με το κόμμα του Βορίδη. Συνεπώς αν αντίπαλός τους είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, τότε το ίδιο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι και δικός σας αντίπαλος. Διότι έχετε συμπεθεριάσει με τη ΝΔ, τα έχετε βρει με τους χουντοδεξιούς που μεταλλάχτηκαν σε νεοφιλελεύθερους, και μια χαρά τα πάτε ακόμα και με τον Βορίδη. Και το κακό δεν είναι μόνο ότι ξέρετε εσείς το δικό τους χάλι, αλλά ότι επίσης ξέρουν κι εκείνοι το δικό σας χάλι -και πώς να σας κάνουν χαλί και να πατάνε. Ενώ πλήθος κόσμου αναρωτιέται: Πώς το καταντήσατε μωρέ το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα συνιστώσα της δεξιάς;
Αλλά θύμωσε και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας του Σαμαρά και υφισταμένη του Αβραμόπουλου. Η Φώφη!
Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.

Αυτά να τα πείτε στον Σακκά και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αγαπητή κυρία υπουργέ του Σαμαρά. Γιατί έχουν άποψη κι εκείνοι κι εκατομμύρια ζεματισμένοι Έλληνες, για τη δημοκρατική πορεία που εγγυάστε. Και η σχέση που έχουν τέτοια χυλωμένα φληναφήματα με το ριζοσπαστισμό του Ανδρέα, όποια άποψη κι αν έχει κανείς γι” αυτόν, είναι η ίδια ακριβώς που έχει ο Ιούλης με τη σαρακοστή -και ψάξτε το.
Αγριάδες του ίδιου τύπου πούλησαν στον Βορίδη -και είχε μια σκασίλα…- και άλλα στελέχη του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Ας κλείσουμε όμως αυτό το μικρό ρέκβιεμ στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, με τη δήλωση της ευρωβουλευτίνας του κόμματος Μαριλένας Κοππά στο twitter:
Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για δηλώσεις Βορίδη. Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί το απεταξάμην. Με αυτούς συγκυβερνούμε…. 
    
                                     Το κουτί της Πανδώρας  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...