M A N I E R
this site the web

Μαγικές εικόνες: Αν οι πλανήτες βρίσκονταν στη θέση της Σελήνης

Ο Δίας

Μια καταπληκτική ιδέα είχε ο Ρ. Μίλερ, τοποθετώντας τους πλανήτες στη θέση της Σελήνης. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό (Pics)
O φωτογράφος Ρον Μίλλερ, που στο παρελθόν είχε εργαστεί για τη NASA, έθεσε στον εαυτό του το ερώτημα, πώς θα έμοιαζαν οι πλανήτες αν ήταν πολύ κοντά στη Γη.
Προσπάθησε να απαντήσει προσαρμόζοντας τις αποστάσεις και φέρνοντας τον Ερμή, τον Δία, τον Άρη, τον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και την Αφροδίτη στη θέση της... Σελήνης.
Στις εικόνες που δημιούργησε καθένας από αυτούς τους
πλανήτες, απεικονίζεται σε απόσταση 233.812 μίλια από τη Γη!
"Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με το φεγγάρι στον Ουρανό, ωστόσο δύσκολα θα μπορούσαμε να δούμε σε ανάλογη θέση τους πλανήτες" αναφέρει ο κ. Μίλερ.
"Είχα την ιδέα αυτή ένα πρωί, χρησιμοποιώντας ως πρότυπο την θέση της Σελήνης" πρόσθεσε.
Ο κρόνος


Η Αφροδίτη

Ο Ουρανός

Ο Άρης

Ο Ποσειδώνας


Η εικόνα της Σελήνης, που χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο Μίλερ
Ο κ. Μίλερ εξήγησε ότι ο Δίας είναι τόσο μεγάλος, που δεν θα ήταν δυνατόν κάποιος να δει από τη Γη τον Βόρειο και το Νότιο πόλο του πλανήτη. Αντίστοιχα ο δακτύλιος του Κρόνου θα εκτεινόταν από ορίζοντα σε ορίζοντα.
"Οι αντιδράσεις στις εικόνες που έφτιαξα, ήταν φανταστικες! Είμαι πολύ χαρούμενος, που όσοι τις είδαν εντυπωσιάστηκαν" κατέληξε ο Ρον Μίλερ.                     NEWS247 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...