M A N I E R
this site the web

ΘΡΙΛΕΡΤ

Σαμαράς για την ΕΡΤ: «Η εντολή είναι να τα αλλάξουμε όλα, αυτή την λαϊκή εντολή δεν τη διαπραγματευόμαστε».
Σαμαράς: «Η ΕΡΤ ήταν πολυέξοδη, είχε μικρή τηλεθέαση και γινόταν κατασπατάληση χρήματος»
Σαμαράς: «Σήμερα απαλλάσσουμε την ΕΡΤ από τα κυκλώματα. Καταργούμε την ΕΡΤ και δημιουργούμε μία αληθινά αδέσμευτη, δημόσια, δημοκρατική, ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόπα»
Σαμαράς: «Τόσο καιρό ΕΡΤ είχαμε, δημόσια ενημέρωση δεν είχαμε, κυκλώματα είχαμε, οσμές σκανδάλων είχαμε, σπατάλη είχαμε, δημόσια ενημέρωση, δεν είχαμε»
Σαμαράς: «Πώς να δεχθώ η συμμαχία των βολεμένων να επιβάλει στη χώρα ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και ποιες όχι;»
Σαμαράς: «Η ΕΡΤ ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα που θα

τα μάθει ο λαός».
Αν κάποιος κατέβαινε από τον Κρόνο, τον Δία ή τον Άρη, μάλλον θα πίστευε ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ένας σοβαρός πολιτικός, που εντελώς συνειδητά και με πυγμή αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα. Αποφάσισε προγραμματισμένα και με σχέδιο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Ακόμη, όμως κι αυτός ο επισκέπτης από τον Κρόνο, τον Δία ή τον Άρη θα άλλαζε γνώμη μόλις καταλάβαινε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποφασίστηκε σε μια κολοκυθιά του στυλ «και ποιον να κλείσουμε; – Να κλείσουμε εκείνο; -Ε, όχι εκείνο! – Να κλείσουμε το άλλο; – Ε, όχι το άλλο! – Να κλείσουμε την ΕΡΤ;» κι εδώ συμφώνησαν οι συμπαίκτες της κολοκυθιάς.
Διότι, τι άλλο σήμαινε η αρχική διαρροή από τη Συγγρού ότι «Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στην ΕΡΤ με αντάλλαγμα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν προτάσεις για τους 2.000 υπαλλήλους που πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ο πρωθυπουργός»;
Δηλαδή, αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρότειναν μία λίστα με 2000 εργαζόμενους του Δημοσίου προς άμεση απόλυση, τότε για τον Αντώνη Σαμαρά: Η λαϊκή εντολή να αλλάξουν όλα θα ήταν διαπραγματεύσιμη, η ΕΡΤ δεν θα ήταν πολυέξοδη, δεν θα είχε μικρή τηλεθέαση και δε θα γινόταν κατασπατάληση χρήματος.

Αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέθεταν λίστα με 2.000 εργαζόμενους προς απόλυση, τότε για τον Σαμαρά: Δε θα χρειαζόταν να απαλλαγεί η ΕΡΤ από τα κυκλώματα, δε θα υπήρχε οσμή σκανδάλων, η συμμαχία των βολεμένων θα μπορούσε να επιβάλει στη χώρα ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και ποιες όχι και η ΕΡΤ δεν θα ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα ή έστω δε θα υπήρχε η απόφαση να τα μάθει ο λαός.
Δε θα αναφερθώ σε άλλες «λεπτομέρειες» που συμπλήρωσαν το Μουσολινικό προφίλ του Σαμαρά όπως ότι στην ίδια ομιλία του είπε: «Μέσα στην ΕΡΤ υπήρχαν αξιόλογες εκπομπές και αξιόλογοι άνθρωποι που μέσα στην γενικότερη παράλυση τους έχανες, γιατί κυριαρχούσαν τα κυκλώματα» και αμέσως μετά «Από πού να κόβαμε 2.000 εργαζόμενους; Να τους κόβαμε από κάπου αλλού και όχι από την αμαρτωλή ΕΡΤ; Και αν σήμερα κάναμε πίσω τι θα πούμε ότι τους βολεμένους δεν τους αγγίζουμε και θυσιάζουμε κάποιους άλλους;» λέγοντας ότι και οι 2.000 είναι βολεμένοι.
Δε χρειάζεται να αναφερθώ σε άλλες «λεπτομέρειες» που δείχνουν ότι ο Σαμαράς έχει χάσει πρωτίστως το παιχνίδι με το δικό του μυαλό, όπως για παράδειγμα ότι από τη μία τονίζει διαρκώς πως «δεν χρειαζόταν να μας το ζητήσει κανείς να κλείσουμε την ΕΡΤ, αλλά το επιλέξαμε μόνοι μας», θέλοντας να δείξει πως παίρνει πρωτοβουλίες δίχως να τον ενδιαφέρει η γνώμη της Μέρκελ και λοιπών δανειστών, αλλά την επόμενη ημέρα έφευγαν από τη Συγγρού δελτία Τύπου πανηγυρικού χαρακτήρα με θέμα τα εύσημα της Μέρκελ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς τον Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Μια παρέα τσογλανόμαγκες κυβερνούν αυτή τη χώρα με ευθύνη των πολιτών της. Ποιος θα μετρήσει ως σοβαρό άνθρωπο τον Σίμο Κεδίκογλου που μέσα στα επιχειρήματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ ανέφερε ξεδιάντροπα και ότι τα μουσικά της σύνολα πληρώνονται 365 μέρες για να κάνουν μόνο 2 συναυλίες όλο το χρόνο, ενώ πανεύκολα μπορούσε να αποδειχθεί το ψέμα του καθώς τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ το 2012 πραγματοποίησαν 75 συναυλίες και 46 εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, ενώ για το 2013 και μέχρι την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ είχαν πραγματοποιήσει 25 συναυλίες και στον προγραμματισμό μέχρι το τέλος του Ιουλίου υπήρχαν ακόμα 15 συναυλίες;
Το πρόβλημα με αυτή την κυβέρνηση δεν είναι ότι λέει ψέματα. Είναι ότι απολαμβάνει να λέει ψέματα. Είναι ότι ηδονίζεται να λέει σε όλους «σας έχω γραμμένους στ’ αρχίδια μου». Κι όταν λέω «σε όλους», εννοώ σε όλους. Αυτό, βέβαια, θα έπρεπε να ενοχλεί κάπως περισσότερο τους δύο συνεταίρους της. Σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο πάνε σήμερα ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να συναντήσουν τον Σαμαρά. Επαναλαμβάνω, «σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο». Δεν καταλαβαίνω πώς το αντέχουν να ζητούν ταπείνωση και εξευτελισμό. Να εκλιπαρούν γι’ αυτό. Αν για τον Σαμαρά τίθεται θέμα παραφροσύνης, για τους Βενιζέλο και Κουβέλη τίθεται θέμα φυσικής ύπαρξης.
Σε λίγες ώρες θα μάθω αν υφίστανται αυτοί οι δύο αλλά και ως τι ακριβώς υφίστανται. Είναι άνθρωποι ή τελικά πρόκειται για τα δύο πριόνια ενός σχιζοφρενούς που έχει σκοπό να κόψει τα κεφάλια των Ελλήνων για να δείχνει ψηλότερος απ’ όλους;                                                                    

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...