M A N I E R
this site the web

ΨΟΦΗΣΕ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΣΕ

Την 1η/11/2012 το Ελεγκτικό Συνέδριο, δηλαδή το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, έκρινε αντισυνταγματικές τρεις βασικές διατάξεις του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο περιλαμβανόταν στο γνωστό και ως «Μνημόνιο 3».
Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι προσέκρουαν στις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας που προβλέπει το Σύνταγμα, οι διατάξεις για νέα μείωση των συντάξεων από 5% έως 25%, καθώς όπως επισημάνθηκε «είναι η πέμπτη κατά σειρά μείωση από το 2010 μέχρι σήμερα».

Επίσης αντισυνταγματική είχε κριθεί η ρύθμιση που προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 60 στα 65 έτη προκειμένου οι χαμηλοσυνταξιούχοι να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ
καθώς όπως αναφερόταν στην απόφαση, «με τη ρύθμιση αυτή παραβιάζεται η αρχή της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών και του κοινωνικού κράτους».
Με το ίδιο σκεπτικό, για τους ίδιους λόγους είχε κριθεί αντισυνταγματική και η ρύθμιση που προβλέπει κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους.
Επρόκειτο για τη γνωστή ψηφοφορία του «Μνημονίου 3» κατά την οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έπαιζαν τις κουμπάρες, ενώ τρεις μέρες αργότερα κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 έδωσαν ρέστα υποταγής ψηφίζοντάς τον. Μια ακόμη λαμπρή σελίδα της «αντι-μνημονιακής συνιστώσας της κυβέρνησης», της «υπεύθυνης Αριστεράς» του Κουβέλη, η οποία ψήφισε «παρών» με νάζια στο «Μνημόνιο 3», αλλά κατέβασε τα βρακιά της ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό που ουσιαστικά ήταν η πράξη εφαρμογής του «Μνημονίου 3».
Η κυβέρνηση συνολικά αποφάσισε να γράψει στα παπάρια της την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μέσω του Στουρνάρα είχε δηλώσει: «Η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι μονόδρομος. Βρισκόμαστε στο τελευταίο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε την σωστή απόφαση». Και φυσικά, όλοι μαζί, χέρι – χέρι, αποφάσισαν να σπρώξουν ακόμη βαθύτερα στο γκρεμό της εξαθλίωσης εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ας είναι όμως, δεν πειράζει. Αρκεί που η Κομισιόν και η γερμανική κυβέρνηση «χαιρέτησαν την ψήφιση του προϋπολογισμού από την Βουλή των Ελλήνων» και η Μάρκελ είχε δηλώσει την ικανοποίησή της.
Τα θυμήθηκα όλα αυτά, σήμερα που οι «σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων κρέμονται από μία κλωστή». Σήμερα, που για 25η ή 26η φορά, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης καταθέτουν «τη ριζική τους διαφωνία».
Και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από μένα. Παρ’ όλα αυτά, εγώ είμαι εκείνος που ντρέπεται. Αυτοί δεν ξέρουν τι θα πει ντροπή. Είναι ξεφτιλισμένοι. Είναι εμετικοί. Ενώ η ΝΔ είχε αδιαφορήσει παντελώς για τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορούσαν τις συντάξεις, τώρα δηλώνει ότι σέβεται απόλυτα τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, που ουσιαστικά λέει ότι δεν υπάρχει λόγος ψήφισης αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. ΤΩΡΑ (!!!) η ΝΔ θυμήθηκε να σεβαστεί τη γνωμοδότηση μιας Επιτροπής.
ΤΩΡΑ (!!!) ο Κουβέλης θυμήθηκε να χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» τη στάση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής υπογραμμίζοντας ότι η ενέργειά της «δύο ώρες πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών να εκδώσει την άποψή της, ελέγχεται για απαράδεκτη σκοπιμότητα», εκφράζοντας ταυτόχρονα την πλήρη διαφωνία του με τη γνωμάτευση.
ΤΩΡΑ (!!!) ο Βενιζέλος αποφάσισε να υποκριθεί τον μαχητικό και να «προειδοποιήσει» ότι αν η ΝΔ δεν φέρει προς ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τότε το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει άμεσα τη δική του πρόταση νόμου, αναζητώντας τη στήριξη από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.
Χειρότεροι κι από σχολική παράσταση δημοτικού σχολείου. Αθλιότεροι κι από την ίδια την παρακμή. Φτηνότεροι κι από τα πίτουρα. Τόσο άχρηστοι που δε μπορούν να διαχειριστούν έστω και μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Αισχροί αυτοί, άξιοι της μοίρας και των επιλογών μας εμείς!  

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...