M A N I E R
this site the web

Ο «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ» ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΩΜΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Τελεσίγραφο (!) παράδοσης της κυπριακής οικονομίας στα νύχια της τρόικας μέχρι τη Δευτέρα έστειλαν στη Λευκωσία οι Γερμανοί μέσω της ΕΚΤ. Εκβιάζουν τους Κύπριους ότι η ΕΚΤ θα διακόψει τη χορήγηση ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου οδηγώντας έτσι σε χρεοκοπία την Κυπριακή Δημοκρατία, αν δεν υποκύψουν στις απαιτήσεις του Βερολίνου, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην απόφαση του Eurogroup. Ποτέ το πρόσωπο της Ευρωζώνης και της ΕΕ δεν ήταν τόσο ανατριχιαστικά αποκρουστικό όσο αποκαλύπτεται στην περίπτωση της Κύπρου.
Παράλληλα, τώρα καθίσταται σαφές το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, όταν συμφώνησε με την
κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων που διατηρούν στις κυπριακές τράπεζες που βρίσκονται στο νησί όλοι ανεξαιρέτως οι καταθέτες. Ανυπολόγιστης έκτασης ζημιές στην οικονομία της Κύπρου προκάλεσε η ολέθρια στάση που τήρησε ο Ν. Αναστασιάδης, ζημιές που δεν πρόκειται να επανορθωθούν ποτέ.
Λέγοντας «ναι» στη ληστεία των καταθέσεων, ο Ν. Αναστασιάδης μπορεί δικαίως να καυχάται ότι διέλυσε ολοσχερώς το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, βυθίζοντας έτσι στη δυστυχία και τον κυπριακό πληθυσμό. Οι Γερμανοί, με τη βοήθεια του Ν. Αναστασιάδη, πέτυχαν τον στόχο που είχαν αναφορικά με την Κύπρο: την εξαφάνισαν ως ανθηρό και ισχυρό για τα μεγέθη του χρηματοπιστωτικό κέντρο διεθνούς επιπέδου. Τώρα πια με άνεση θα αξιοποιήσουν το μνημονιακό καθεστώς υποδούλωσης της Κύπρου και εκβιάζοντάς την με τα δάνεια, θα της λεηλατήσουν και τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο.
Κυριολεκτικά έβγαλε την Κύπρο στο σφυρί ο Αναστασιάδης με τη στάση του. Γνωρίζοντας για τις διεθνείς διασυνδέσεις του οι Ρώσοι και πράγματα που δεν γράφονται, δεν του έχουν απολύτως καμιά εμπιστοσύνη. Αντιθέτως, έχουν την πεποίθηση ότι έδρασε συνειδητά εναντίον των Ρώσων καταθετών στην Κύπρο και ότι συνειδητά επιδιώκει τη σοβαρή διατάραξη των ρωσοκυπριακών σχέσεων. Κάτι που βεβαίως θα ικανοποιούσε ιδιαιτέρως τις ΗΠΑ - ιδίως αν οδηγούσε σε ρήξη τις σχέσεις της Λευκωσίας με τη Μόσχα.
Η κυπριακή Βουλή προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες της καταστροφής που προκάλεσε η στάση του Ν. Αναστασιάδη. Δίνει αγώνα για να λύσει το πρόβλημα με τις εσωτερικές δυνατότητες της κυπριακής κοινωνίας, μέσω του συζητούμενου ταμείου αλληλεγγύης. Ενός ταμείου δηλαδή στο οποίο θα συνεισφέρει δημόσια περιουσία το κράτος, δικά της περιουσιακά στοιχεία η Εκκλησία, αποθεματικά τα ταμεία πρόνοιας, περιουσιακά τους στοιχεία ιδιώτες που το επιθυμούν με αντάλλαγμα κάποιας αποδεκτής από την τρόικα μορφής κρατικών χρεογράφων ή μετοχών συναρτώμενων με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
Οι Κύπριοι βουλευτές πάντως, σε πλήρη αντίθεση με τους Ελληνες ομολόγους τους, προσπαθούν, αγωνίζονται να σώσουν την πατρίδα τους από τον ζυγό του μνημονίου. Αντιστέκονται στις ορδές του «γερμανικού Αττίλα» που έχει εισβάλει στην οικονομία της χώρας τους. Και μόνο γι' αυτό αξίζουν τον θαυμασμό και τη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα όμως -προς αιώνια καταισχύνη του Γιώργου Παπανδρέου- υπήρξε η μοναδική χώρα που μόνη της κάλεσε τους επικυρίαρχους της ΕΕ και του ΔΝΤ για να παραδοθεί!
Τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους με το ζόρι τους έβαλαν οι Γερμανοί υπό καθεστώς μνημονίου, η δική μας κυβέρνηση τους προσκάλεσε η ίδια, συνωμοτώντας μαζί τους επί μήνες κρυφά για να τους φέρει! Είναι πάντως απίστευτο το θράσος των Γερμανών. Την ώρα που έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου και την εκβιάζουν ανελέητα, την Πέμπτη η δεξιά σοβαρή εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», έντυπο της επιχειρηματικής ελίτ της Γερμανίας, κατηγορούσε τη Λευκωσία σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της ότι ακολουθεί... «στρατηγική εκβιασμού» της Ευρωζώνης!!! Δεν αστειευόμαστε καθόλου, έτσι έγραφε! «Αυτή είναι μια στρατηγική εκβιασμού, η οποία συζητείται διαρκώς στην Ελλάδα.
Η ελληνική αντιπολίτευση, υπό την ηγεσία του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ του νεαρού πολιτικού Τσίπρα, ισχυρίζεται πάντοτε ότι οι θυσίες που απαιτούνται από τους Ελληνες είναι περιττές, γιατί η Ευρωζώνη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει εξαιτίας δικών της συμφερόντων σταθερότητας» αναλύει περισπούδαστα η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: «Αν όμως ακριβώς αυτή η στρατηγική εκβιασμού έφερνε αποτελέσματα στην Κύπρο, θα εμφανιζόταν ένα φαινόμενο ντόμινο. Η ανάλογη συμπεριφορά θα εξαπλωνόταν στη στενά συνδεόμενη Ελλάδα... Μπορεί κανείς να φανταστεί τις επιπτώσεις στα άλλα κράτη της νότιας περιφέρειας της Ευρώπης... Θα γίνονταν αναξιόπιστα και θα ακυρώνονταν τα θεμέλια της συνολικής πολιτικής διάσωσης». Γι' αυτό, λοιπόν, οι Γερμανοί «εκτελούν» την Κύπρο! Προς παραδειγματισμό των άλλων...
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...