M A N I E R
this site the web

ΟΛΑ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

Δυο φοιτητές νεκροί στη Λάρισα από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Τραγικό τέλος βρήκε μια 97χρονη στο Δίκαστρο Αγ. Γεωργίου του Δήμου Μακρακώμης. Θέλοντας να ζεσταθεί έπεσε στο αναμμένο τζάκι του σπιτιού της και κάηκε ζωντανή. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Νεκρός ηλικιωμένος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφη οικία, στην οδό Ανεμώνης 1 στο Περιστέρι Αττικής. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προσπάθεια ενός 80χρονου από την Κυψέλη Άρτας να ανάψει το τζάκι του σπιτιού του για να ζεσταθεί. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Ένας άτυχος 80χρονος στη Σάμο κάηκε ζωντανός μέσα στο
σπίτι του στην προσπάθειά του να ζεσταθεί! ΣΟΚ στην κοινωνία!
Φωτιά ξέσπασε σε κατοικία στο χωριό Βραχάσι όπου νεκρή ανασύρθηκε, από τις στάχτες του σπιτιού της, 74χρονη γυναίκα. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Τον θάνατο ενός Αλβανού υπηκόου 44 ετών κατοίκου Ραχιάς Βέροιας είχε ως αποτέλεσμα η χρησιμοποίηση μαγκαλιού το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι που διέμεναν. Από τις αναθυμιάσεις λιποθύμησαν και η γυναίκα και ο 10χρονος γιος του θύματος. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Φρικτό θάνατο βρήκε ηλικιωμένη, που κάηκε ζωντανή από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της από ξυλόσομπα, στο Λύκειο Ροδόπης. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις βρήκε χθες τη νύχτα ηλικιωμένο ζευγάρι στο χωριό Ράφτη του Δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Νεκρή από πυρκαγιά βρέθηκε 16χρονη μαθήτρια στο σπίτι της στο Σπαρτό Αμφιλοχίας. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τζάκι.  ΣΟΚ στην κοινωνία!
Τραγωδία στην Καβάλα: Τρία αδερφάκια κάηκαν ζωντανά – Από την ξυλόσομπα η πυρκαγιά. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Οι φωτιές από ξυλόσομπες και τζάκια αποτελούν τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνο, όπως αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία της πυροσβεστικής, και από τέτοιες πυρκαγιές προκαλούνται οι περισσότεροι θάνατοι. Μόνο το 2012, 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που προκλήθηκε από ξυλόσομπα και τζάκι, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται κάθε χρόνο. ΣΟΚ στην κοινωνία.
Οι αυτοκτονίες συνεχίζονται.  Το πιο πρόσφατο  θύμα της οικονομικής κρίσης μέχρι αυτή την ώρα, είναι γνωστός επιχειρηματίας ρούχων της Δράμας, ο οποίος κρεμάστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής (24-02-2013). Σύμφωνα με τους στενούς του συγγενείς, το τελευταίο διάστημα είχε περιέλθει σε απόγνωση, καθώς είχε χρέη και φοβόταν πως θα αρχίσουν οι κατασχέσεις. Όλον αυτό τον καιρό έδειχνε να μην μπορεί να αντέξει το βάρος των πιέσεων από όσους ζητούσαν τα χρήματά τους και έβαλε τέλος στη ζωή του. Οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά την ώρα της κηδείας του συναδέρφου τους, ενώ στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, τονίζουν ότι δεν αντέχουν πια. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα. ΣΟΚ στην κοινωνία!
1.500.000 Έλληνες άνεργοι. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Οι κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία φτάνουν τις 22.000. Ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων. Εκτός από γιατρούς και προσωπικό, στα νοσοκομεία παρουσιάζεται έλλειψη φαρμάκων, ιματισμού, κουράγιου… ΣΟΚ στην κοινωνία!
Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. ΣΟΚ στην κοινωνία!
Μα ποια κοινωνία είναι, επιτέλους, αυτή που σοκάρεται ασταμάτητα επί 3 χρόνια; Θάνατοι, πείνα, εξαθλίωση, ταπείνωση, ένα ΣΟΚ! Σοκαρισμένη η κοινωνία δεν αντιδρά! Εκτός κι αν το σοκ έγινε αγαπημένη συνήθεια.
«Γαμημένη συνήθεια/ καναπές, τσόντες και καφές/ κι η ζωή μου με πνίγει/ το κορμί μου σαπίζει/ τρομαγμένος ο κόσμος και βουβός» που τραγουδάει κι ο Στόκας.                                                                                                                                   

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...