M A N I E R
this site the web

Χαράτσι, χαρατσόπουλο...

Το ότι οι τσανακογλείφτες της Τρόικας είναι καθάρματα, το ξέραμε. Το βλέπουμε κάθε μέρα. Εκείνο που εκπλήσσει είναι, ότι ενώ πιστεύουμε κάθε φορά, ότι δεν μπορούν να γίνουν πιο γελοίοι, κάνουν ή λένε κάτι, που δείχνει, ότι ο πάτος του βόθρου στον οποίο κατοικούν, δεν έχει τέρμα.
Ο λόγος για το χαράτσι της ΔΕΗ. Είχαν πει, ότι θα είναι προσωρινό. Αυτό άλλωστε σημαίνει το "έκτακτο". Είχαμε πει, ότι στην Μπανανία μας ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Το ότι λοιπόν θα κληθούμε γι ακόμα μια χρονιά, εντελώς παράλογα κι άδικα,
να πληρώσουμε νοίκι για τα δικά μας σπίτια, δυστυχώς το περιμέναμε από δαύτους.
Όπως περιμένουμε την καταστολή, την αλαζονεία, τη λεηλασία, το ψέμα κοκ. Αλλά να μας λένε κάποιοι ηλίθιοι, που θα είναι εκτός βουλής αύριο, ότι δεν θέλουν το χαράτσι, ενώ στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον κομπλεξικό σαμαρά, ε αυτό πάει πολύ.
Μας λέει η ΔΕΙΜΑΡ (Δεν Είμαστε Αριστεροί) ότι τάχα δεν θέλει το χαράτσι. Ωραία λοιπόν, καταψηφίστε το, τι κάθεστε; Κάντε μια πρόταση νόμου να καταργηθεί. Όταν όμως στηρίζετε το φασίστα, για να πάρετε θεσούλες και καρεκλίτσες, μην παίζετε με τα νεύρα μας.
Αλλά το ανέκδοτο είναι άλλο. Μαντέψτε ποιος  είπε: «Oι ρυθμίσεις και ιδίως οι ρυθμίσεις των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μας βοηθήσουν να έχουμε μεγαλύτερα έσοδα και μεγαλύτερη επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και είναι λάθος και για την οικονομία αλλά και για τα δημόσια οικονομικά τελικά αυτή η στείρα στάση της τρόικας».
Ο Μπενίτο! Ναι ο αθεόφοβος. Ανησυχεί για τις ρυθμίσεις ο εμπνευστής και πατήρ του χαρατσιού της ΔΕΗ!  Και διαφωνεί με την Τρόικα!!! Αυτός, που όταν έλεγε για το χαράτσι, γυάλιζε το μάτι του στη ΔΕΘ. Που έστελνε τη μια μετά την άλλη εγκύκλιο στη ΔΕΗ, να γδάρει τους φτωχούς χωρίς έλεος. Δεν είναι να γελάς; Ή να κλαις. Μας λένε λοιπόν, ότι οι κακοί οι τοκογλύφοι, θέλουν πάλι μέτρα. Κι αυτοί τάχα δε θέλουν. Το βλέπουμε πόσο δε θέλουν. Θέλει ο σαμαράς να κρυφτεί κι χαρά δεν τον αφήνει. Ακαταλληλότερε, αλλιώς τα έλεγες κάποτε..

Αλλά τώρα βλέπουν τα σκούρα. Ο κόσμος του κυνηγά. Με τις κλωτσιές τους παίρνουν, όπου πάνε. Κι αυτούς και τα δεκανίκια τους, ψευτοαριστερά κι ακροδεξιά. Και μας λένε το άλλο παραμύθι, το παλιό κόλπο: Οι θυσίες πιάνουν τόπο, να! έχουμε πλεόνασμα.
Θα σας πω ένα ανέκδοτο: Ρώτησε κάποιος επιχειρηματίας διάφορους υπαλλήλους του για το πόσο κάνει 1+1. Όλοι του είπαν 2, εκτός από το λογιστή του: Αυτός του είπε με νόημα: "Εσείς πόσο θέλετε να κάνει; Κι εγώ θα το φροντίσω".
Όταν δεν υπολογίσεις τα έξοδα για φαΐ, κοινόχρηστα, φως, τηλέφωνο, νερό, ρούχα κλπ, τότε ναι, σου φτάνει ο βασικός. Ίσα, ίσα για να πληρώσεις την εφορία. Έτσι και το κράτος: Δεν υπολογίζει  όλα τα έξοδα και βγάζει πλεόνασμα.
Αφού όμως έχουν «πλεόνασμα», τότε γιατί η έκτακτη εισφορά παρατείνεται; Ο Βενιζέλος δεν είχε πει, ότι μπαίνει το χαράτσι  στη ΔΕΗ για να υπάρξει πλεόνασμα; Όταν το πρωτόβαλε στη ΔΕΘ. Λοιπόν Βαγγέλη, αφού έχεις πλεόνασμα δεν το χρειάζεσαι το χαράτσι.
Για να δείτε άλλη μια φορά τι είναι και τι μας λένε.
Η ουσία είναι ότι η "έκτακτη" εισφορά επανέρχεται δριμύτερη και γίνεται μόνιμη συμφορά. Με  τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα αγαθά, με  τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, που θα κάνουν σχεδόν αδύνατο στην πλειοψηφία των συναθρώπων μας να πληρώσει, άλλο ένα χρόνο τον παρανοϊκό φόρο.
Οι κατασχέσεις έρχονται. Πρόκειται για σαδιστές κι όσο τους αφήνουμε τόσο ξεσαλώνουν. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και αποφάσεις των ίδιων των αστικών δικαστηρίων. Μόνο η επανάσταση θα μας γλυτώσει από τέτοια τσιμπούρια.
Τι έχουμε πραγματικά; Μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από δυο εκατομμύρια άνεργους και υποαπασχολούμενους. Χιλιάδες άστεγους και πεινασμένους στις ουρές στα συσσίτια. Κουμπάρους της κυβέρνησης, που "σεμνά και ταπεινά" κατακλέβουν το δημόσιο. Έχουμε προπαγάνδα, αυταρχισμό, καταστολή, βία. Λογοκρισία. Ούτε ένα κανάλι χθες δεν είπε για το "Ράλλυ" Σαλμά. Κρίμα όμως, τέτοια οδήγηση και να μείνει ασχολίαστη...
Τι δεν έχουμε; Πέρα από μισθούς και συντάξεις δεν έχουμε φάρμακα στα Νοσοκομεία. Δεν έχουμε προσωπικό ούτε στα Σχολεία. Κλείνουν και τις σχολές. Δεν έχουμε ούτε καν νησιά ή βουνά. Τα ξεπούλησαν. Ο σαμαράς είναι στην ίδια κατάσταση με το Χίτλερ τις τελευταίες μέρες στο υπόγειο καταφύγιο του Βερολίνου. Ο κόκκινος στρατός ήταν απέξω απ την πόρτα του κι αυτός μίλαγε για αντεπιθέσεις από ανύπαρκτες στρατιές Γερμανών...
Έτσι κι ο δοσίλογος. Το χει χάσει. Μένει στον αλαζονικό αποστειρωμένο του κόσμο να κάνει το σωτήρα. Ο αληθινός κόσμος πάλι είναι έτοιμος. Οι Σκουριές και η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έδειξε, πως ούτε υπομονή άλλη διαθέτουμε, ούτε άλλο θα υπομείνουμε το ζυγό.
Εμπρός να φύγουν οι πλιατσικολόγοι.             
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...