M A N I E R
this site the web

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση υπέρ της επένδυσης του χρυσωρυχείου στις Σκουριές  Χαλκιδικής δήλωσε: «Θα βυθίσουμε την περιοχή στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία, ή θα πάει μπροστά;». Όχι βέβαια! Να πάει μπροστά!
Αφού πρώτα σε κάνουν να πεινάσεις, σε κλέψουν, σε υποχρεώσουν να δεις τα παιδιά σου μετανάστες, μηδενίσουν
τον μισθό σου, σε τρομοκρατήσουν, έρχονται ύστερα και σου λένε «θες ακόμη περισσότερη πείνα, φτώχεια, εξαθλίωση ή προτιμάς ένα γαμημένο ξεροκόμματο;».
Αύριο, σε κάποια άλλη περιοχή, κάποιος πρόεδρος Εργατικού Κέντρου θα πει χαιρετίζοντας κάποια άλλη επένδυση: «Μπορεί το χωριό μας να το λένε “χωριό του καρκίνου”, αλλά θα ακούσουμε τους λαϊκιστές ή θα πάμε μπροστά;».

Μεθαύριο κάποιος άλλος αρχισυνδικαλιστής σε μια άλλη περιοχή της Ελλάδας θα πει χαιρετίζοντας μια κάποια επένδυση: «Και τι πειράζει αν μαζί με τα νερά πίνουμε και λίγα σκατά; Δικά μας είναι! Είναι δυνατόν ν’ αφήσουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη να πάει χαμένη;».
Παραμεθαύριο, κάποιος βουλευτής θα απευθυνθεί στους πεινασμένους λέγοντας: «Μας λένε οι … «οικολόγοι» (χαχαχα) ότι τα παιδιά σας θα έχουν προβλήματα υγείας από την επένδυση που σας φέρνει η κυβέρνησή μας. Μα, είναι εντελώς παράλογοι; Δεν ξέρετε εσείς που είστε γονείς και ξέρουν αυτοί το καλό των παιδιών σας; Τα προβλήματα υγείας είναι πιθανά, αλλά ο θάνατος από πείνα είναι σίγουρος. Τι προτιμάτε; Ορίστε! Απαντήστε τους εσείς, φίλες και φίλοι».
Μια άλλη μέρα, κάπου στην Ελλάδα, ένας δήμαρχος θα πει: «Θέλουν να μας τρομάξουν και μας μιλάνε για την επικινδυνότητα της επένδυσης που σήμερα υπερασπιζόμαστε. Μα είναι δυνατόν να μας τρομάξουν; Σήμερα η τεχνολογία δεν επιτρέπει ατυχήματα. Το μόνο που μπορούμε να φοβόμαστε είναι η φτώχεια αν χάσουμε την επένδυση».
Και κάποια στιγμή, υποδεχόμενος ο πρωθυπουργός τους ξένους επενδυτές θα τους διαβεβαιώσει: «Όχι μόνο εξασφαλίζουμε τις επενδύσεις σας εξαφανίζοντας τους ταραξίες, όχι μόνο έχουμε απαγορεύσει τις απεργίες, όχι μόνο σας προσφέρουμε δωρεάν εργατικό δυναμικό, αλλά υποσχόμαστε ότι η διαμονή σας θα είναι αξέχαστη. Ένα μικρό ευχαριστώ για όσα επενδύσατε».
«Μπροστά στο φάσμα της ανέχειας, της φτώχειας και της ανεργίας, η εθνική πορνεία είναι η καλύτερη λύση» κατέληξε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο λαό του.                     

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...