M A N I E R
this site the web

Το τίμημα του ευρώ

Όταν μειώνονται οι αποδοχές, δηλαδή τα εισοδήματα, των φτωχών κοινωνικών τάξεων δεν νοιάζεται κανένας από όσους έχουν φωνή να μιλήσουν δημόσια. Ίσα, ίσα, δίνονται δικαιολογίες για το πόσο τεμπέλης είναι ο Έλληνας εργαζόμενος (εννοείται σε αντίθεση με τον Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος αποσιωπάται ότι φτιάχτηκε από τις κομματικές οργανώσεις, κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ).
Όταν όμως φορολογούνται τα ακίνητα γίνεται χαμός στο σκάι και στο mega ενώ βγαίνει στον αέρα μέχρι και ο εκπρόσωπος του ΠΟΜΙΔΑ και σχεδόν κλαίγοντας για το κατάντημα των μεγαλοιδιοκτητών λέει (ειρωνικά κατά τη γνώμη μου) να περάσει μια διάταξη που θα μπορεί τουλάχιστον το κράτος να κατάσχει τα ακίνητα όταν οι μεγαλοιδιοκτήτες δεν έχουν να πληρώσουν αντί αυτοί να κινδυνεύουν με φυλάκιση. Κανείς όμως δεν θίγει το θέμα της
πτώσης των τιμών των ακινήτων/ενοικίων.  ΝΑΙ κύριοι, 4 χρόνια μετά η “γραμμή Μαζινό” των ιδιοκτητών κρατάει με ελάχιστες απώλειες για το μέγεθος της καταστροφής. Και αυτή τους η ισχυρή γραμμή άμυνας που δεν έχει αφήσει τις τιμές των ακινήτων να πέσουν πολλαπλάσιες φορές περισσότερο, όπως θα έπρεπε, είναι από τους βασικούς λόγους που βρισκόμαστε ακόμη σε ύφεση.
Όταν από την άλλη μεριά κουρεύονται τα ομόλογα που άλλωστε και θεωρητικώς έχουν σημαντικό ρίσκο (όπως άλλωστε ακόμη και οι καταθέσεις) οι ομολογιούχοι μας τα πρήζουν με τα σποτάκια τους στην τηλεόραση. Πρώτη φορά βλέπω επενδυτές που θέλουν μόνο να κερδίζουν και δεν αποδέχονται τη χασούρα τους. Αυτό όμως κύριοι δεν είναι καπιταλισμός, τι θέλετε δηλαδή να γίνουν Σοβιετική Ένωση; Κανονικά το κράτος έπρεπε ήδη να έχει χρεοκοπήσει επίσημα και οι ομολογιούχοι να έχουν χάσει πολλά περισσότερα.
Επίσης, όταν “κουρεύονται” οι καταθέσεις και πάλι το διεφθαρμένο σύστημα εξεγείρεται. Έτσι, ενώ το τίμημα του ευρώ περιλαμβάνει εν μέρει και το τίμημα των καταθέσεων, κάτι που θα γινόταν αυτόματα αν βγαίναμε από το ευρώ, κάποιοι θέλουν και το καρβέλι ολόκληρο και τον σκύλο χορτάτο. Δηλαδή θέλουν και ευρώ στην τσέπη και τις ζημιές και το τίμημα να το αναλάβουν οι πιο φτωχές μάζες που δεν έχουν γνώση, φωνή και οργάνωση (αφού άλλωστε είναι και άχρηστοι τεμπέληδες όπως μας λένε)….
“Βάλτε κατώτατο μισθό 140 ευρώ για να μην μας κουρέψουν τις καταθέσεις, αφήστε την ανεργία στο 45% αρκεί να μην πέσουν οι τιμές των ακινήτων περισσότερο, αφήστε το φασισμό να ριζώσει αρκεί να μην κλείσει καμιά τράπεζα”. Με άλλα λόγια, αφήστε τους όλους να πνιγούν για να μπορούμε εμείς να κρατήσουμε τα φράγκα που βγάλαμε από την φούσκα της οικονομίας και την λεηλασία του κράτους. Και στο όνομα αυτής της φούσκας που τεχνητά συντηρείται εξοντώνονται οι τίμιες παραγωγικές τάξεις της χώρας.
Μια τίμια κυβέρνηση και μια σωστή αντιπολίτευση θα έπρεπε να απαιτεί να αφεθεί η αγορά ελεύθερη για να επιβάλει τη νέα ισορροπία. Είναι η στιγμή που η ελεύθερη αγορά, μια φορά στις 100, παίρνει από τον πλούσιο για να δώσει στον φτωχό. Η χρεοκοπία και η κατάρρευση των τιμών θα ήταν βάλσαμο στις πληγές της οικονομίας μας. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό δεν μπορεί να κατανοήσει τίποτα από ό,τι συμβαίνει γύρω μας.
Σε αυτή την περίπτωση οι φτωχοί (οι οποίοι άλλωστε δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία να χάσουν) θα περιόριζαν το χρονικό διάστημα της κατάντιας τους στο ελάχιστο δυνατό διάστημα γιατί η οικονομία θα ισορροπούσε γρήγορα σε χαμηλότερο επίπεδο τιμών/μισθών.
Συνοπτικά η έξοδος από το ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση, θα έλυνε περισσότερα προβλήματα από όσα νομίζουμε ότι έχουμε.                                                                                                          Greek Rider

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...