M A N I E R
this site the web

VENCEREMOS, ANTONIS!

Ή «Αναζητώντας τον ηθικό αυτουργό των κινητοποιήσεων στις Σκουριές»  
Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του  Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση της Γραμματείας Περιβάλλοντος του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (4/6/2010)
«Ο Jeremy Rifkind αποκάλεσε κάποτε την Ελλάδα τη Σαουδαραβία των Ανανεώσιμων πηγών. Δεν ξέρω πόσο υπερβολική μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια φράση. Ξέρω όμως, ότι είναι έγκλημα να καταστρέφουμε τη φύση μας για να επιτύχουμε μια φτηνή δήθεν “Ανάπτυξη”».
«Για τους σύγχρονους ανθρώπους, που δεν ζουν απλώς το σήμερα, αλλά αγωνίζονται και για το αύριο, κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα του Περιβάλλοντος».
«Η απειλή από την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος δεν έχει χρώμα: Είναι ίδια για όλους!»
«Όταν λέμε – κι εμείς στη νέα Νέα Δημοκρατία αυτό ακριβώς
λέμε – ότι το μοντέλο των τελευταίων τριάντα χρόνων έχει πια χρεοκοπήσει, αυτή η διαπίστωση έχει και μια περιβαλλοντική διάσταση:
Χρεοκόπησε στην πραγματικότητα ένα μοντέλο Ανάπτυξης που λεηλατούσε τους φυσικούς πόρους και επιβάρυνε το Περιβάλλον. Κι όταν μιλάμε για την ανάγκη μιας “νέας Ματαπολίτευσης”, μεταξύ άλλων μιλάμε για ένα νέο μοντέλο Ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί το Περιβάλλον, δεν θα το λεηλατεί. Και στο σημείο αυτό θέλω να υπογραμμίσω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στη λέξη “αξιοποιώ” και την λέξη “εκμεταλλεύομαι”.
“Εκμεταλλεύομαι” σημαίνει αφαιρώ αξία από ένα απόθεμα. Και βαθμιαία το απαξιώνω».
«Όταν μολύνουμε τις θάλασσες, όταν δηλητηριάζουμε τις λίμνες και τα ποτάμια μας ή στεγνώνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα ή επιβαρύνουμε τον αέρα στις πόλεις μας, δεν κάνουμε “βρώμικη ανάπτυξη”, καταστρέφουμε τον πλούτο μας.
Η βρώμικη ανάπτυξη δεν είναι Ανάπτυξη.
Η καταστροφή του πλούτου δεν είναι “ανάπτυξη”. Είναι λεηλασία…
Το άφθονο και καθαρό νερό και η σώφρων χρήση των υδάτινων πόρων, οι καθαρές  θάλασσες, ο καθαρισμός της ατμόσφαιρας από τους ρύπους, οι αναδασώσεις και η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, όλα αυτά δεν είναι “περιορισμοί” στην ανάπτυξη, είναι αποκατάσταση του πιο πολύτιμου στοιχείου από το Εθνικό μας Ενεργητικό».
«Όμως η μέρα του Περιβάλλοντος είναι μέρα που αφορά τρία πράγματα:
Την αναβάθμιση του Εθνικού μας Ενεργητικού.
Την Αειφόρο Ανάπτυξη
Αλλά και τον Πολιτισμό.
Γιατί λαός που μαθαίνει να ισορροπεί με το Περιβάλλον του και να το σέβεται, είναι λαός που αγαπά τον τόπο του, επενδύει στον τόπο του και προκόβει.
Χρεοκόπησε ένα μοντέλο τριάντα χρόνων που αναδιένειμε δανεικά από τις επόμενες γενιές στην τωρινή.
Υποθηκεύσαμε το μέλλον των παιδιών μας, για να καταναλώσουμε περισσότερα εμείς.
Μεταξύ άλλων υπονομεύσαμε και τις ισορροπίες μας με το Περιβάλλον.
Το Περιβάλλον που χαλάσαμε, είναι ένα κομμάτι από το μέλλον των παιδιών μας, που το κλέψαμε.
Τώρα ήλθε η ώρα να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία. Και να αποκατασταθεί αυτή η ζημιά.
Να αποκαταστήσουμε τις ισορροπίες που ανατράπηκαν.
Να επενδύσουμε στον τόπο μας και στο μέλλον των παιδιών μας.
Να θεμελιώσουμε ένα μοντέλο Ανάπτυξης που αξιοποιεί το Περιβάλλον, δεν το λεηλατεί.
Να επενδύσουμε στη δημιουργικότητα, την Ανταγωνιστικότητα, την Αειφορία και το Μέλλον.
Αυτό δεν θα καταστήσει μόνο την οικονομία μας πιο βιώσιμη και την κοινωνία μας πιο ανθεκτική…
Θα καταστήσει και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και πιο ενωμένη, τη Δημοκρατία μας πιο ανθεκτική, και την ευημερία μας λιγότερο κάλπικη.
Σας ευχαριστώ πολύ».
Αποσπάσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο (5/12/2012)
«Σε μια χώρα που την πνίγουν τα σκουπίδια και της λείπει η ενέργεια, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες παράγουν ενέργεια από τα σκουπίδια τους, ενώ εδώ ακόμα ψάχνουμε χωματερές για να τα παραχώσουμε, μολύνοντας συνεχώς το περιβάλλον, είναι απολύτως βέβαιο ότι κάτι δεν πάει καλά».
«Για παράδειγμα, ενεργειακή πολιτική: Κάθε χώρα οφείλει να προγραμματίζει πώς θα επιτύχει το καλύτερο, το πιο ανταγωνιστικό ενεργειακό μίγμα για τις επόμενες δεκαετίες. Το πιο φιλικό για το περιβάλλον, διότι πλέον η επιβάρυνση του περιβάλλοντος κοστίζει και τιμωρείται».
Απόσπασμα από τη δήλωση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6/2012).
«Η αναγκαία συνήθεια, ο εθισμός, η παιδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου και να σώσουμε τα δάση μας και να δώσουμε τη διάσταση του “επιπλέον”, γιατί δεν είναι μόνο να σώζεις το πράσινο, είναι και να δημιουργείς πράσινο»
Σαμαράς: Το περιβάλλον είναι μοχλός ανάπτυξης από Miss-Jessy-Lays

Όταν έχεις για μπροστάρη έναν τέτοιο Φάρο της Οικολογίας που σου μεταδίδει το πάθος του για τη διάσωση του Περιβάλλοντος, είναι λογικό ότι θα υπερασπιστείς το δάσος, το νερό, τη φύση  με όλες σου τις δυνάμεις. Το προσκλητήριο του πρωθυπουργού για τη διάσωση του τόπου, του μέλλοντος, των παιδιών, βρήκε τη θερμότερη ανταπόκριση από τους πολίτες. Ποιο είναι το πρόβλημα, λοιπόν; Από τη θεωρία στην πράξη. Από το λόγο στον ακτιβισμό. Venceremos, Antonis!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...