M A N I E R
this site the web

Δεν σε πιστεύω κύριε Σαμαρά

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Κύριε Σαμαρά,

Θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω τον ενικό αμεσότητας γιατί θεώρησα ότι η συνέντευξη που έδωσες σήμερα στην εφημερίδα Real News απευθύνεται και σε μένα. Βέβαια, δεν έχω τη δυνατότητα, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μου, να δώσω συνέντευξη σε μια εφημερίδα. Ποιός θα τη διάβαζε άλλωστε;

Έτσι, είπα να σου γράψω αυτή την επιστολή, γνωρίζοντας πως δεν θα τη διαβάσεις ποτέ. Το πολύ-πολύ να τη διαβάσει κάποιος από τους πολλούς και άξιους συμβούλους που έχεις δίπλα σου ο οποίος, θέλοντας, ενδεχομένως να μη σε στενοχωρήσει, θα αποφύγει να σου αναφέρει κάτι σχετικό.

Διαπίστωσα ότι μίλησες με ειλικρίνεια, από καρδιάς, όπως λέμε. Γι΄αυτό κι εγώ θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Θα σου μιλήσω κι εγώ από καρδιάς γιατί άλλο τρόπο δεν ξέρω.
Είπες ότι δεσμεύεσαι προσωπικά πως δεν θα μειωθεί άλλο ο
κατώτατος μισθός και για να γίνεις πιο πειστικός, επικαλέστηκες το ότι το είπε και ο Όλι Ρεν.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω, πως η επίκληση στον Όλι Ρεν, μάλλον εξασθενεί παρά ενισχύει τη δέσμευσή σου. Δεν τον άκουσες τί είπε για το περιβόητο ¨λάθος¨ του αλάνθαστου ΔΝΤ;
Πέρα, όμως, από την αναφορά σου στον Όλι Ρεν, εγώ σου λέω ευθέως πως δεν σε πιστεύω.
Ξέρεις γιατί;
Επειδή, προεκλογικά, είχες δεσμευτεί πως δεν θα μειώσεις μισθούς και συντάξεις, αν γινόσουν πρωθυπουργός και το πρώτο που έκανες, ήταν ακριβώς αυτό.
Επειδή, είχες πει ότι θα πατάξεις τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή αλλά μάλλον εννοούσες στο απώτερο και όχι στο άμεσο μέλλον.
Επειδή, είχες πει ότι θα καταπολεμήσεις την ανεργία και θα ενισχύσεις άμεσα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά αυτό που έκανες ήταν να φτάσεις την ανεργία στο 25%, να καταδικάσεις στην ανεργία τους 6 στους 10 νέους και να κόψεις για τουλάχιστον 8 μήνες (τόσο χρειάζεται η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων) ακόμη και αυτά τα επιδόματα παιδιών που υποσχέθηκες.
Επειδή, ξέρω ότι οι πραγματικές σου δεσμεύσεις είναι αυτές που απορρέουν από τις υπογραφές σου κάτω από τα μνημόνια και από τις επιστολές που έστειλες κατά καιρούς στους δανειστές της χώρας. Η μόνη σου δέσμευση την οποία και υπηρετείς στο ακέραιο είναι ότι οι δανειστές-τοκογλύφοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους διπλά και τρίδιπλα. Σου μιλάω από καρδιάς ότι γι΄αυτή σου τη συνέπεια σου βγάζω το καπέλο. Όμως, από πουθενά δεν απορρέει ότι δεσμεύεσαι απέναντι σε μας τους πολίτες.
Επειδή, δεσμεύτηκες πως η παιδεία και η υγεία θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής σου αλλά το μόνο που κάνεις είναι να σχεδιάζεις το πως θα μειώσεις κι άλλο τις δαπάνες μετατρέποντας τα σχολεία σε αποθήκες μεγάλης ή μικρής χωρητικότητας και αφήνοντας 1.000.000 συμπολίτες μας χωρίς δυνατότητα να έχουν φάρμακα και νοσηλεία. Μας γύρισες πίσω σε χρόνια που οι παππούδες πίστευαν πως δεν θα ξανάρχονταν ποτέ. 
Να σου πω και κάτι άλλο για να καταλάβεις γιατί δεν σε πιστεύω. Μου ήρθε χαρτί από την εφορία πως χρωστάω το χαράτσι του 2012. Το ποσό είναι 295 ευρώ. Από τον Οκτώβριο του 2011 και μέχρι σήμερα πληρώνω φυσικοθεραπείες κάθε μήνα 334 ευρώ και έχω πάρει από τον ΟΠΑΔ-ΕΟΠΥΥ μόνο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2011. Μου οφείλει το κράτος γύρω στα 4.000 ευρώ τα οποία δεν ξέρω αν και πότε θα τα πάρω. Αντί γι΄αυτό με τρομοκρατείς πως θα μου κατασχέσεις το μισθό για το χαράτσι που δεν έχω να πληρώσω. Δεν σε νοιάζει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε μένα και τα παιδιά μου.
Και ξέρεις κάτι;
Δεν είμαι μόνο εγώ. Χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Πάρα πολλοί, έχουν σταματήσει εδώ και μήνες τις φυσικοθεραπείες των παιδιών τους, επειδή ντρέπονται τους φυσικοθεραπευτές να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται.
Ξέρετε πόσοι γονείς δηλώνουν «τρελαμένοι» με τη σκέψη ότι θα χρειαστεί να διακόψουν τις απαραίτητες θεραπείες των παιδιών τους επειδή καθυστερεί ο ΕΟΠΥΥ να τους πληρώσει και δεν μπορούν από μόνοι τους να καλύψουν τις δαπάνες;
Δεν μπορώ να σε πιστέψω κύριε Σαμαρά. Θα ήθελα να το κάνω αλλά όταν μαθαίνω ότι σε 450.000 οικογένειες δεν δουλεύει κανένας, μου έρχονται στο μυαλό εκείνες οι άλλες οι δεσμεύσεις σου που μάλλον είναι πολύ ισχυρές.
Όταν βλέπω εκείνα τα παιδάκια του δημοτικού να κρέμονται στο κιλικίο ζητώντας ένα κουλούρι επειδή «η μαμά δεν είχε να τους δώσει λεφτά», δεν μπορώ πιστέψω στις δεσμεύσεις σου απέναντί μου.
Για τους αγρότες, πάλι μίλησες από καρδιάς. Είπες πως δεν μπορείς και δεν θέλεις να κοροϊδεύεις τους αγρότες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων τους.
Οφείλω να σου αναγνωρίσω ότι πράγματι, είσαι ξεκάθαρος στη στάση σου.
Ήσουν ξεκάθαρος και με τους εργαζόμενους στο Μετρό και με τους ναυτεργάτες. Θεώρησες ότι δεν ήταν μέσα στις δεσμεύσεις σου το να φροντίσεις να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Προφανώς οι άλλες σου δεσμεύσεις, ξέρεις αυτές προς τους δανειστές που σου έγραψα πιο πάνω, ήταν πιο ισχυρές.
Κύριε Σαμαρά.
Θα σου μιλήσω πάλι από καρδιάς. Δεν μπορώ και δεν θέλω να σε κοροϊδεύω.
Έχω γραμμένα στα παλιά και μοναδικά παπούτσια των παιδιών μου τις ανάγκες των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και όλων των αφεντικών προς τους οποίους δεσμεύεσαι.
Δεν με νοιάζει καθόλου αν θα κλείσουν οι τράπεζές τους, αν θα ακινητοποιηθούν τα καράβια τους ή αν θα κλείσουν τα εργοστάσιά τους. Σάμπως όταν λειτουργούσαν είδαμε κανένα καλό;
Ξέρω, θα μου πεις ότι θα χάσουν πολλοί τις δουλειές τους. Μα και τώρα, οι περισσότεροι τις έχουν χάσει. Άσε που μερικούς τους επιδοτούσαμε για να τα κλείσουν. Μπορούν να τα χαρίσουν στους εργαζόμενους να τα δουλέψουν. Έτσι κι αλλιώς, οι εργαζόμενοι δούλευαν και τα αφεντικά εισέπρατταν.
Άλλωστε, δεν νομίζω να πεινάσει κανένας τους. Αν υπάρχει, έστω και ένας που κινδυνεύει να πεινάσει, να του δώσω, ευχαρίστως, τη μισή, από τη φέτα ψωμιού που μου αναλογεί. Όσο μπορώ ακόμα και την έχω.
Τέλος θα ήθελα να ξέρεις πώς έχεις καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά και τώρα δημιουργείς μια δεύτερη οργισμένη και θυμωμένη που ψάχνει κι αναρωτιέται.
Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σπέρνεις εξαθλίωση. Μην απορήσεις που θα εισπράξεις αντίδραση.
Με τιμή
Χ.Κ                                                             alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...