M A N I E R
this site the web

Ποτέ δεν θα μας πάρεις τα Καγιέν/ Όλι Ρεν, Όλι Ρέ-έ-έν

   σΑτΥρΟπΡόΚοΣ                                                                                         - Για περάστε κόσμε, για περάστε. Εδώ το καλό ΔΝΤ. Λάθη κάνει, λάθη δεν διορθώνει γιατί είναι λάθη αδιόρθωτα. Μόνο με «σβήσιμο» μπορείς να δώσεις λύσεις.
- Προσοχή μη χαλάσει το θετικό κλίμα, είπε ο μικρός Όλι. Εντάξει βρε παιδιά! Για ένα λαθάκι κάνετε έτσι. Τώρα που βρήκαμε τρόπο να σας … αγαπάμε;

- Τόλμησε ο μικρός Γιαννάκης να σκεφτεί να ψελλίσει κάτι για το «λάθος» του ΔΝΤ και αμέσως μπήκε τιμωρία στη γωνία με σηκωμένο το ένα πόδι. Ουφ! Ησύχασαν οι κάτοχοι των Καγιέν.

- Είχαν αναστατωθεί με αποτέλεσμα να προβούν σε πορεία διαμαρτυρίας στο Κεφαλάρι, στην Εκάλη και στο Διόνυσο. Κεντρικό σύνθημα: Ποτέ δεν θα μας τα πάρεις τα Καγιέν/ Όλι Ρεν, Όλι Ρέ-έ-έν!

- Πάει ο Μέργος να πιει νερό, στου μισθωτούλη το λαιμό! Το Βρούτση πολλοί αγάπησαν, την ανεργία ουδείς (καπιταλιστής).

- Αυτή δεν είναι κυβέρνηση αλλά περιοδεύον μουσείο
φυσικής ιστορίας. Άλλος κάνει το λαγό, άλλος την πάπια, άλλος το ποντίκι που βρυχάται και άλλος τη στρουθοκάμηλο.

- Με λένε Μέργο/και ποτέ μου δεν ρωτάω

  Για του εργάτη/τον κατώτατο μισθό

  Δεν έχω μάθει/στη ζωή μου να πεινάω

  Θέλω να παίρνω/έναν παχυλό μισθό

- Ήθελα να ξέρω, αν ο Μέργος αμειβόταν με τον κατώτατο βασικό μισθό θα είχε πάλι την άποψη ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο;

- Αξίζει να γνωρίζουμε ότι οι μεικτές αποδοχές των γενικών γραμματέων των υπουργείων έχουν πέσει στο εξευτελιστικό ποσό των 5.000 ευρώ το μήνα. Λέτε να απεργήσουν στις 20 του μήνα;

- Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων ο Βαγγέλης του ΠαΣοΚ έκανε πρόταση στο Φώτη της ΔημΑρ, να ενώσουν τις κακές τους μοίρες μπας και δουν άσπρη κοινοβουλευτική επόμενη μέρα.

- Φίλος της στήλης περιγράφει το νταβατζιλίκι της κυβέρνησης: «Χρωστάω 300 ευρώ στην εφορία από το χαράτσι. Μου χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ 3.900 ευρώ από θεραπείες ειδικής αγωγής, δεκατριών μηνών της κόρης μου».

- Και συνεχίζει: «Αν δεν πληρώσω το χαράτσι, ψήφισαν νόμο να μπορούν να μου κάνουν κατάσχεση μισθού. Εγώ γιατί δεν μπορώ να κάνω κατάσχεση σ΄αυτούς; Σε τι διαφέρουν οι κοινοί νταβατζήδες;»

- Ξεσάλωσε ο Δένδιας κι η παρέα του. Μέχρι σε συνελεύσεις εργαζομένων στέλνει αστυνομικούς και μετά μιλάει για υπερβάλλοντα ζήλο εκ μέρους τους. Λάθος δρόμο διάλεξε για να ευχαριστήσει τα αφεντικά.

- Πτώση του Μπακιρένιου Μεσημεριού έδειξαν τα γκάλοπ. Τρέμετε αφεντικά, καπιταλιστές και πλουτοκράτες Πακιστανοί! Προβλέπεται νέο τηλεοπτικό σώου με φόντο τα βουλευτικά έδρανα από τον Κας Ίντιαρ Ις!

- Οι Έλληνες αρχίζουν να κάνουν σχέδια για το μέλλον καθώς στην οικονομία εμφανίστηκε πρωτογενές πλεόνασμα. Προς το παρόν, κρυώνουν, πεινάνε, αρρωσταίνουν, μένουν άνεργοι και αγράμματοι.

- Ασφαλισμένος του ΙΚΑ που γυάλιζε το μάτι του γιατί έχει να πάρει χρήματα για φυσικοθεραπείες του παιδιού του από τον προηγούμενο Αύγουστο δήλωνε «τρελλαμένος» καθώς θα αναγκαστεί να τις σταματήσει.

- Κοντεύει η ώρα που η πίεση στη χύτρα της κοινωνίας έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Γι΄αυτό και ο Γιαννάκης το Παναγόπουλο είπε να ανοίξει για μια μέρα τη βαλβίδα. Άστο Γιαννάκη, δεν το σώζεις. Αγρίεψαν πολύ τα πράγματα.

- Ο πρωθυπουργός, πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί πάταξης της διαπλοκής, παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ. Θανατηφόρα τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση!

-Ήταν τρεις ή τέσσερις αυτοί που είδαν το cd; Το είδαν όρθιοι,  ξαπλωμένοι ή καθιστοί; Κανένας όμως δεν βλέπει τα δισεκατομμύρια που κρύβει αυτή η Λίστα.

- Ο Βρούτσης της ανεργίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα προτείνει, δικαίωμα στην απεργία να έχουν μόνο οι άνεργοι.

- Άνεργος: Είδος ζωντανού οργανισμού που ζει ανάμεσά μας σε ποσοστό κοντά στο 30%. Δεν έχει το κουράγιο ούτε να φωνάξει. Πριν γίνει άνεργος, ήταν άνθρωπος. Αποτελεί μεταλλαγμένο προϊόν του πειράματος της τρόικας.

- Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο υφυπουργός της παιδείας κύριος Παπαθεοδώρου. Έτσι εξηγείται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας.

- Πήρε τη βελόνα της η Σακοράφα και άρχισε να «ράβει» μπας και προλάβει το ξήλωμα του ΣυΡιζΑ. Ο Αλέξης, πήγε στις ΗΠΑ με κοστούμι και γύρισε…άστα να πάνε.

- Κατά τα άλλα ψάχνουν στην Κουμουνδούρου, τι φταίει κα έχασαν την πρωτιά στα γκάλοπ. Μία από τις εξηγήσεις που δίνουν είναι πώς χρειάζεται μεγαλύτερη αποσαφήνιση των θέσεων του ΣυΡιζΑ; Σωωώπα!

- Η διαρροή αριστερών ψηφοφόρων, προφανώς, δεν τους νοιάζει. Τώρα ενδιαφέρονται μόνο για τους κεντρώους «νοικοκυραίους».

- Το ΚΚΕ, έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τα μέλη της νεολαίας του ΣυΡιζα, μετά την επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ. Αυτό από μόνο του είναι Η είδηση,

- Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έριξε πρόστιμο στο Μέγκα επειδή οι σχολιαστές του, σήμερα, υποστηρίζουν τα αντίθετα από αυτά που υποστήριζαν πριν το μνημόνιο. Τους έφαγε η εξαθλίωση.                                                                                                            

Σύντομη Περιγραφή: 

σΑτΥρΟπΡόΚοΣ

Φίλος της στήλης περιγράφει το νταβατζιλίκι της κυβέρνησης: «Χρωστάω 300 ευρώ στην εφορία από το χαράτσι. Μου χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ 3.900 ευρώ από θεραπείες ειδικής αγωγής, δεκατριών μηνών της κόρης μου».

Και συνεχίζει: «Αν δεν πληρώσω το χαράτσι, ψήφισαν νόμο να μπορούν να μου κάνουν κατάσχεση μισθού. Εγώ γιατί δεν μπορώ να κάνω κατάσχεση σ΄αυτούς; Σε τι διαφέρουν οι κοινοί νταβατζήδες;»
  ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...