M A N I E R
this site the web

Έλα να πάμε στο νησί, ο Εμίρης, εγώ κι εσύ

Ναυάγησε τελικά η πώληση του νησιού Οξιά σε επενδυτές από το Κατάρ. Για την αγορά του νησιού –που βρίσκεται κοντά στην Ιθάκη- είχε επιδείξει ενδιαφέρον η βασιλική οικογένεια του Κατάρ και η αγοραπωλησία ήταν βέβαιη –είχαν δώσει μάλιστα και προκαταβολή- αλλά οι επενδυτές άλλαξαν γνώμη όταν τους επισκέφθηκε πρόσφατα στο Κατάρ ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με συνεργάτη του Εμίρη του Κατάρ, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κατάρ, προσπάθησε να κλέψει το ρολόι του Εμίρη.
Ένα ακόμα θέμα που προβληματίζει όλους όσοι θέλουν να αγοράσουν ελληνικά νησάκια είναι πως δεν μπορούν να χτίσουν όπου θέλουν γιατί πολλές εκτάσεις χαρακτηρίζονται
δασικές, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού η κυβέρνηση έχει κανονίσει να κάψει τα δέντρα που υπάρχουν στα νησιά.
Ένα από τα νησιά που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των κροίσων του διεθνούς τζετ σετ είναι το νησάκι Αγία Τριάδα που βρίσκεται κοντά στην Ερέτρια.
Για την Αγία Τριάδα υπάρχει ενδιαφέρον από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας που σκοπεύει να το ονομάσει Αλλάχ Ακμπάρ και να χτίσει τζαμί με νεροτσουλήθρες.
Η κυβέρνηση διευκρίνισε σήμερα πως για τα δημόσια νησιά δεν προβλέπεται μεταβίβαση της κυριότητας αλλά μόνο η δυνατότητα μίσθωσης.
Η Ελλάδα θα νοικιάζει νησιά σε μεγιστάνες και, αν ο μεγιστάνας δεν πληρώσει τρία νοίκια, θα τον πετάει έξω, στη θάλασσα.
Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να νοικιάσει μερικά νησιά σε ξένους κροίσους ώστε να υπάρξει οικονομική ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συνδέσει όλα τα ρολόγια της ΔΕΗ από όλα τα σπίτια και τα διαμερίσματα της χώρας με τα ρολόγια των ζάπλουτων εμίρηδων που θα αγοράσουν τα νησιά, ώστε να πληρώνουν αυτοί τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και οι Έλληνες να πληρώνουν μόνο τα χαράτσια.
Από τη στιγμή που οι εμίρηδες θα πληρώνουν τους λογαριασμούς, κανένα ελληνικό σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, οι εμίρηδες δεν ξέρουν τι έχουν και δεν θα νιώσουν έκπληξη όταν δουν πως ο λογαριασμός της ΔΕΗ τους έχει έρθει 8 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού γι’ αυτούς αυτά τα ποσά είναι ψίχουλα, και το πολύ-πολύ να σκεφτούν πως ξέχασαν ανοιχτό τον θερμοσίφωνα.                                                                                                                                   πιτσιρίκος     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...