M A N I E R
this site the web

Η τροποποίηση του νόμου για τα ζώα οδηγεί στο θάνατο χιλιάδες αδέσποτα

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καταγγέλλει τη μεθόδευση και την εμπλοκή των Δήμων, για να περάσει η απαράδεκτη τροποποίηση περί «επιθετικού ζώου, έτσι ώστε εν δυνάμει κάθε ζώο να είναι επιθετικό με την βούλα και την υπογραφή του νομοθέτη».                                                                                                                 Με   την φράση: «Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο» ξεκινούν οι τροποποιήσεις του νόμου δείχνοντας για ακόμα μία φορά την εχθροζωική στάση του κράτους μας.  
Μπορείτε να δείτε τις τροποποιήσεις και να σχολιάσετε στο opengov.gr
Η καταγγελία της ΠΦΠΟ
Αρχικά είχαμε την υποψία , για το ποιοι βρίσκονται πίσω από
την απαράδεκτη ζωοκτόνα και αντιευρωπαική διάταξη για τον χαρακτηρισμό ενός ζώου ως επιθετικό. Τώρα έχουμε την βεβαιότητα καθώς και στοιχεία, που ενοχοποιούν τους Δήμους και συγκεκριμένα και τον Δήμο Αθηναίων.
Στην ανεπιτυχή προσπάθεια τους να διαχειριστούν τα αδέσποτα κτυπώντας το κακό στην ρίζα του, βρήκαν την «λύση». Δηλαδή, εν δυνάμει κάθε ζώο να είναι επιθετικό με την βούλα και την υπογραφή του νομοθέτη.
Μάλιστα χρησιμοποιούν στην δια ζώσης επικοινωνία τους, Δήμοι και ΥΠΑΑΤ, το όνομα γνωστού Καθηγητή της Κτηνιατρικής χωρίς να τον έχουν ρωτήσει. Επικοινωνήσαμε μαζί του και γνωρίζουμε. Έχουμε στα χέρια μας το πλήρες έγγραφό του.
Καταγγέλλουμε λοιπόν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτής της ελεεινής διάταξης. Απομονώνουν από ένα επιστημονικό κείμενο ο, τι θέλουν και ο, τι τους συμφέρει στα σχέδιά τους, έμμεσης εξόντωσης χιλιάδων ζώων.
Παραθέτουμε λίγο πιο κάτω από το ίδιο κείμενο του Καθηγητή που επικαλούνται, την τοποθέτησή του, που αγνοούν συνειδητά ή αντιεπιστημονικά θα λέγαμε, και που είναι η ουσία της όλης υπόθεσης.
Επίσης αγνοούν το προφανές, ότι για να εφαρμόσεις μια θεωρία στην πράξη πρέπει πρώτα να μελετήσεις την κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα, τον ιστό αυτής της κοινωνίας, σε ποιους απευθύνεσαι, ποιο είναι το επίπεδο, ποιες οι ιδεοληψίες της.
Επίσης θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι, οι καταγγελίες - οι περισσότερες φανταζόμαστε προφορικές και ατεκμηρίωτες - που είχε ο Δήμος Αθηναίων ήταν 400 τον αριθμό.
Μήπως αγνοείτε τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μένουν στην Αθήνα καθώς και τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα , που κυκλοφορούν στην Αθήνα; 
Απειροελάχιστο λοιπόν το ποσοστό των  «επιθετικών»  σκύλων σε σχέση με την πυκνότητα του πληθυσμού και τον αριθμό των αδέσποτων, αλλά σύσσωμη η προσπάθεια Δήμων και ΥΠΑΑΤ να οδηγήσουν στον θάνατο χιλιάδες αδέσποτα σε όλη τη χώρα.
Αναφέρεται λοιπόν στο επιστημονικό κείμενο του γνωστού Καθηγητή.
«...έτσι και στην περίπτωση της επιθετικότητας η ορθή διάγνωση πρέπει να διασφαλίζεται με την προσεκτική εξέταση της κάθε καταγγελίας και τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η επιθετικότητα». Γιατί το αποκρύπτουν αυτό;
Πως γινόταν μέχρι τώρα από τους δήμους αυτή η προσεκτική εξέταση της-του κάθε ζωοφοβικού; Πως διερευνούσαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η επιθετικότητα; Γιατί δεν έκαναν χρήση της άποψης του κ. Καθηγητή και σε αυτό το ζήτημα αλλά ενστερνίζονται και απομονώνουν ο, τι τους συμφέρει;
Άλλη επισήμανση από το κείμενό του, χωρίς να την λαμβάνουν υπόψη τους, επισήμανση που υποδηλώνει ότι ακόμη και αυτή η έννοια του απρόκλητου μπορεί να είναι υποκειμενική και βέβαια ανθρωποκεντρική. «Κατά συνέπεια, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες όπου η επιθετική συμπεριφορά φαίνεται ότι είναι ‘απρόκλητη’, στην πραγματικότητα δεν είναι, αν σκεφτούμε από την οπτική γωνία του επιτιθέμενου σκύλου».
Και αλλού, «Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι, παρά το γεγονός ότι η επιθετικότητα ποτέ δεν είναι ‘απρόκλητη’ από την οπτική γωνία του σκύλου, συχνά το ερέθισμα που την πυροδοτεί δε γίνεται αντιληπτό ή δεν αξιολογείται από τον άνθρωπο-θύμα και κατά συνέπεια θεωρείται "απρόκλητη" από τη σκοπιά του ανθρώπου και του νομοθέτη».
Νόμο για την προστασία των ζώων κάνουν ή προστασίας της ζωοφοβίας τους;
Αυτή η τροπολογία, όπως άλλες, δεν πρέπει να περάσουν ή και αν περάσουν θα προστατεύσουμε εμείς τα ζώα με τον τρόπο που χρειάζεται. Τιμωρείστε κύριοι νομοθετούντες τον θύτη όχι το θύμα.
Επαναλαμβάνουμε και πάλι την πρότασή μας, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρωπαϊκά δεδομένα του επιθετικού σκύλου και το αφιλόζωο περιβάλλον που ζουν τα αδέσποτα στην χώρα μας. Να παραμείνει η διάταξη ως έχει και να προστεθεί και η έννοια του «κατ΄επανάληψη».
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...