M A N I E R
this site the web

60% των εργαζομένων χωρίς κλαδικές συμβάσεις/ μύθος οι "συντάξεις-μαϊμού"

“Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ζούμε τον Μεσαίωνα στην εργασία και απόλυτος άρχων είναι ο Υπουργός Εργασίας. Μέχρι τα τέλη του 2013, από τα 2 εκατ. απασχολουμένους στον ιδιωτικό τομέα, το 1,2 εκατ. άτομα δεν θα έχει κάλυψη κλαδικών συμβάσεων”, εκτιμά ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς.
Όπως δήλωσε στο site toxrima.gr oι κλαδικές συμβάσεις που λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου έχουν μία τρίμηνη μετενέργεια για να υπογραφούν, διαφορετικά θα ισχύσουν οι
ατομικές συμβάσεις που όμως όπως ο ίδιος επισημαίνει “επί της ουσίας ήδη είναι υπαρκτές και σε απόλυτη ισχύ. Εργασιακά έχουμε γυρίσει πίσω στο 1950 όπου πρωταγωνιστούσαν οι ατομικές συμβάσεις. Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εργασίας έχει αφαιρέσει στους κοινωνικούς εταίρους το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης του κατώτατου μισθού που πλέον ορίζει αποκλειστικά ο ίδιος”.
Εκτίναξη της ανεργίας
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την ανεργία. Ο Γιώργος Ρωμανιάς τονίζει ότι οι προβλέψεις καταδεικνύουν δραματική αύξηση των ανέργων. Χαρακτηριστικά προειδοποιεί: ” Αναμένω ότι το κύμα των ανέργων μέχρι τα τέλη της τρέχουσας περιόδου θα φθάσει στα 2,3 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας έτσι ακόμα και το 30%”.
Σε ερώτησή μας για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων ο κ. Ρωμανιάς δεν μασάει τα λόγια του: “Τα ταμεία θα καταλήξουν -εάν δεν έχουν γίνει ήδη- κουφάρια μετά το κούρεμα των αποθεματικών τους κατά 16 δισ. ευρώ”. Και κάνει ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως “μέχρι τα τέλη του 2015 όλοι μας θα παίρνουμε συντάξεις 360 ευρώ”.
Μύθος οι συντάξεις μαϊμού
Όσο για τις χιλιάδες συντάξεις μαϊμου που κατά καιρούς ακούγονται η άποψη του είναι ότι πρόκειται για ένα ανήθικο κατασκεύασμα από τους ανίκανους πολιτικούς της χώρας μας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα βασικά προβλήματα της χώρας. Αν και η κυβέρνηση μιλά για χιλιάδες συνάξεις μαϊμού, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τις 45 και όλες έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ως εκ τούτου, τονίζει ο Γιώργος Ρωμανιάς, “να σταματήσει η κυβέρνηση να δημιουργεί αποδιοπομπαίους τράγους για να κρύψει την ανικανότητά της”.
                                                                                                               Το χρήμα 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...