M A N I E R
this site the web

Nέφος και ψιλό γαζί

Είναι εδώ και μερικές μέρες μία κατάσταση απίστευτη από τα τηλεοπτικά δίκτυα και τα ραδιόφωνα. Έχεις την αίσθηση ότι σε δουλεύουν ψιλό-γαζί!
Καθημερινά σε βομβαρδίζουν, τα πρωϊνάδικα, τα μεσημεριανά, οι έγκυρες βραδινές ειδήσεις, οι μεταμεσονύκτιες, όλες τέλος πάντων οι εκπομπές “κύρους και γνώμης”, με το φοβερό νεοεμφανισθέν νέφος που πλανάται πάνω από τον γαλάζιο Αττικό ουρανό  ως ένα φονικό φαινόμενο ενάντια στην υγεία μας.
 Φωτογραφίες, βίντεο, αναλυτικές περιγραφές για το ιπτάμενο φίδι και τη δολοφονική του σύσταση που απειλεί με ένα οριστικό τέλος τις ζωές μας. ¨Είχε χρόνια να εμφανισθεί ένας τόσο σοβαρός κίνδυνος¨ μας διαβεβαιώνουν οι κάθε είδους ειδήμονες και οικολόγοι. ¨Μα τι λέτε τώρα¨. Είναι ίδιο
και απαράλλαχτο με το νέφος του Λονδίνου τον 19ο αιώνα. ¨Θεέ μου τι οπισθοδρόμηση¨...
Συμμετέχουν έγκυροι επιστήμονες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου και των γνωστών και μη αμφισβητήσιμων για το κύρος τους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Οικολόγοι, φυσικοί, φιλόσοφοι, περιβαλλοντολόγοι και όλη η αξιοπρεπής και σφόδρα ανησυχούσα κοινωνία που  την απασχολούν αυτού του είδους τα ζητήματα.

Όλοι με το κύρος που τους περιβάλει και που αδυσώπητα σε κατακεραυνώνει ως θεατή, καταλήγουν στο τραγικό συμπέρασμα. Το δολοφονικό νέφος οφείλεται  και φταίει γι αυτό,  η καύση ξύλων στα τζάκια και στις σόμπες ξύλου. Αποφαίνονται ότι η ποιότητα των ξύλων που χρησιμοποιούνται δεν είναι ασφαλώς  η πρέπουσα και πιθανότατα καίγονται  παλαιά κρεβάτια, σκρίνια, τραπέζια, και ότι σε ξύλο δεν χρησιμεύει πλέον, σε αυτή τη φάση. Διότι στο άμεσο μέλλον είναι πιθανό να καίμε και αυτά που καθημερινά χρησιμοποιούμε!

Έχει βέβαια  η εκπομπή αυτών των δολοφονικών ρύπων κάποια  γεωγραφική κατανομή  στο λεκανοπέδιο. Δηλαδή άλλες ποσότητες εκπέμπουν το Πέραμα, η Ν. Ιωνία και οι Άγιοι Ανάργυροι. Δεν είναι όμως το ίδιο απαράδεκτη η κατάσταση στο Κεφαλάρι, το Καστρί  ή τον Διόνυσο. Δηλαδή πως το φανταστήκατε, όλοι το ίδιο είμαστε!

Και συνεχίζονται ατέλειωτα αυτές οι συζητήσεις με εμβριθείς αναλύσεις για το πώς πρέπει μία Ευρωπαϊκή χώρα να σταματήσει επιτέλους να θερμαίνεται με καυσόξυλα και πέλετ (νέο είδος), διότι υπάρχουν βρε αδερφέ και πιο σύγχρονοι τρόποι. Και κανείς δεν αναρωτιέται γιατί αυτό το νέφος δεν υπήρχε πριν από τρία τέσσερα χρόνια στον Αττικό ουρανό.

Κανέναν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα δεν απασχολεί πως θα ζεστάνει το κοκαλάκι του ο άνεργος, ο συνταξιούχος που έχασε το ένα τρίτο της σύνταξής του, οι χαμηλόμισθοι που αποτελούν πια ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας. «Τι στο διάολο, τόση επί τέλους αναισθησία επικρατεί στους συμπολίτες μας για όλους αυτούς της διπλανής πόρτας;” Δεν σκέφτονται καθόλου την υγεία των υπουργών,  του πρωθυπουργού και λοιπών ευγενών προσώπων;  Επιτέλους πήγε περίπατο η οικολογική μας συνείδηση...

Νοιώθω έντονα ότι μου λένε, ‘ άει σιχτίρ ζώα΄ Δεν μπορείτε επιτέλους να βάλετε λίγο πετρέλαιο στις δεξαμενές σας;  Ή έστω βρε  αδελφέ, ηλεκτρικούς θερμοπομπούς;  Χλιδάτο σας ακούγεται ίσως!

Γι’ αυτό  το αν έχετε ή όχι κανένα φράγκο για να τα πληρώσετε όλα αυτά, είναι μάλλον δικό σας πρόβλημα και κόψτε το λαιμό σας να βρείτε λύσεις!              του Αρίσταρχου Bουσδούκου                 ΠΗΓΗ

1 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Μην μας φανεί παράξενο αν ....ετοιμάσουν και ξεφουρνίσουν κανένα νέο είδος ΦΟΡΟΥ ....ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ....!!! Τους έχω ικανούς....!

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...