M A N I E R
this site the web

GRIECHENLAND

Στουρνάρας: «Δεν υπάρχουν δυνατότητες διεύρυνσης του επιδόματος θέρμανσης». Δεν υπάρχει κυνικότερη ομολογία εγκλήματος. Δεν υπάρχει πιο πρόστυχη δήλωση αδιαφορίας για τη ζωή πολιτών. Ποιος είναι αυτός που το λέει; Τι είναι; Ένας διορισμένος αριθμομνημονιακός που πληρώνεται να λέει δυσάρεστα.
Είναι ένα δείγμα των κυβερνήσεων τεχνοκρατών που προτείνονται ως λύση στην κρίση. Αν οι υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου ήταν κηπουροί, αυτός εδώ είναι το σαράκι που φύτεψαν και άφησαν πίσω τους για να μας κατατρώει τη ζωή. Καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Απολαμβάνοντας μισθούς, σωματοφύλακες, υπηρέτες, προνόμια και, κυρίως, ζέστη,
ενημερώνει όσους βρίσκονται σε ανάγκη ότι … θα παραμείνουν σε ανάγκη. Έτσι, επειδή το λέει αυτός.
«Είδαμε και τους πολιτικούς». Ναι, τους είδαμε. Ένα μάτσο χειρότεροι, θα πείτε; Θα συμφωνήσω. Αλλά εκεί έχεις το δικαίωμα της επιλογής. Άσχετα αν μαλακιζόμαστε εμείς επί δεκαετίες στις επιλογές μας. Το ότι ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν δε μπορεί να βρει καλύτερη εφαρμογή απ’ ότι στην Ελλάδα. Τουτέστιν, δεν είναι μόνο ένα μάτσο χειρότεροι οι πολιτικοί, αλλά και οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι ένα μάτσο ιδεοληπτικοί, ραγιάδες και τρομαγμένοι που επιλέγουν αυτούς τους ηγέτες.
Με τον Στουρνάρα και τον κάθε Στουρνάρα δε μπορείς να ελπίζεις ότι κάποτε θα τον τιμωρήσεις, έστω και πολιτικά. Δεν εκλέγεται, διορίζεται. Και δε μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το ποιος επιβάλει τους Στουρνάρηδες στις τριτοκοσμικές δημοκρατίες τύπου Ελλάδας. Ο Στουρνάρας δεν εξηγεί. Λέει «δε γίνεται». Λέει «Πρέπει να παγώσετε». Λέει «πρέπει να ψοφήσετε». Γιατί; «Επειδή το λέω εγώ».
Αν ο Στουρνάρας ήταν εκλεγμένος και η κυβέρνηση εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα, σήμερα θα είχε αντικατασταθεί. Δηλαδή τι σήμερα; Εδώ και καιρό θα είχε φύγει. Δεν έχει πετύχει κανένα στόχο. Ο γεν. Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Χ. Θεοχάρης, είχε προειδοποιήσει πριν ακόμη εφαρμοστεί το μέτρο της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης, ότι αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της παράνομης διακίνησης του αφορολόγητου πετρελαίου ναυτιλίας. Σήμερα όλοι ομολογούν ότι αυτό έγινε, ενώ παράλληλα το δημόσιο έχασε και έσοδα από τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.
Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου στην ανικανότητα ή αν θέλετε στην εξυπηρετικότατα του Στουρνάρα. Διαρρέει εντέχνως μέσω των δανειοδοτούμενων με ευνοϊκούς όρους τηλεοπτικών σταθμών, ότι σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί Απρίλιο ή Μάιο όσοι φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.
Επί του πρακτέου. Από τη λίστα των 54.000 καταθετών εξωτερικού που έστειλαν εμβάσματα σε ξένες τράπεζες μεταξύ του 2009 και του 2011, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε μέχρι σήμερα πρόσκληση ζητώντας την κατάθεση εξηγήσεων σχετικά με τα εμβάσματα αυτά, σε 25.500. Από αυτούς, μόνο 1.000 έκαναν τον κόπο να ρίξουν μια ματιά στην ειδική εφαρμογή που διατίθεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων. Από αυτούς τους 1.000, μόνο 300 (ολογράφως τριακόσιοι) έχουν προχωρήσει σε οριστικό διακανονισμό.
Είναι δυνατόν να βάλει ο Στουρνάρας στη φυλακή τους υπόλοιπους 53.700 καταθέτες; ΜΑ – ΛΑ – ΚΙ – ΕΣ! Κι όμως τέτοια λέει συνέχεια. Αοριστίες και γενικότητες για τους φοροφυγάδες, συγκεκριμένη στόχευση για την εξολόθρευση μισθωτών και συνταξιούχων.
Για να τελειώνουμε ώστε να μην νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε. Όλη η αλήθεια κρύβεται πίσω από μία δηλωσούλα του Στουρνάρα στο MEGA: «Από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα δούμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης». Κι όταν λέμε «δεύτερο εξάμηνο» δεν εννοούμε ντε και καλά τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Εννοούμε τον Σεπτέμβρη. Τι άλλο όμως υπάρχει για τον Σεπτέμβρη εκτός από το θαύμα της ελληνικής ανάκαμψης; Μα οι εκλογές στη Γερμανία!
Για τρίτη φορά θα συναντηθεί ο Σαμαράς με Γερμανούς επιχειρηματίες  και με την Άνγκελα Μέρκελ. Με Έλληνες μικρομεσαίους δεν τα κατάφερε ούτε μία, αλλά πάμε παρακάτω. Ο Σαμαράς στηρίζει την προεκλογική καμπάνια της Μέρκελ. Όχι ότι έχει πρόβλημα, αλλά μια παραπάνω σιγουριά δε βλάπτει. Ο Σαμαράς μοιράζει φιλέτα της Ελλάδας στους Γερμανούς επιχειρηματίες. Μοιράζει πλουτοπαραγωγικές πηγές, νοσοκομεία, διαχείριση απορριμμάτων, φοροαπαλλαγές. Μοιράζει την Ελλάδα στους επιχειρηματίες που θα στηρίξουν τη Μέρκελ στις εκλογές. Αυτό κάνει.
Οι υποσχέσεις Στουρνάρα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 είναι επίσης ΜΑ – ΛΑ – ΚΙ – ΕΣ! Ταΐζει με ελπίδα όσους θέλουν να ελπίζουν και αγοράζει ησυχία. Τρισχειρότερα μέτρα θα φορτωθούν οι Έλληνες πολίτες, χωρίς μάλιστα να περάσουν από τη Βουλή. Απίστευτα προνόμια θα αποφασιστεί να δοθούν στους Γερμανούς – και όχι μόνο – επιχειρηματίες. Αυτό το εξάμηνο της «υπομονής», θα είναι απείρως χειρότερο από τα προηγούμενα.
Η Ελλάδα θα τυλιχτεί με μία όμορφη κορδέλα και θα δοθεί ως δώρο στους Γερμανούς επιχειρηματίες που θα έχουν στηρίξει τη Μέρκελ και που τώρα συνομιλούν με τον Σαμαρά. Γι’ αυτό κουβάλησαν στη Γερμανία και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν αντέχει ούτε μισό λεπτό όρθιος.
Κι ύστερα ο Στουρνάρας θα μπορεί να φύγει. Να γίνει στέλεχος κάποιας SIEMENS  ή να διδάξει κι αυτός στο Χάρβαρντ. Η δουλειά του θα έχει τελειώσει. Και οι δικές μας δουλειές θα έχουν τελειώσει, φυσικά. Αυτά. Άντε, και χαιρετισμούς στους αισιόδοξους ότι μ’ αυτήν την κυβέρνηση και με αυτές τις πολιτικές «κάτι θ’ αλλάξει». Ναι, να’το πετιέται! Ας το πιάσουν μην το χάσουν.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...