M A N I E R
this site the web

Ο Σαμαράς και ο λαός

Λίγο μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης των απεργών, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανήκουν στον λαό, προκαλώντας έκπληξη σε όσους πίστευαν πως ανήκουν στον Θεό και την Παναγία.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανήκουν στον λαό αλλά, προφανώς, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ δεν αποτελούν κομμάτι του λαού, οπότε δεν τον αφορούν.
Είναι λίγο ακατανόητο ποιος είναι ο λαός όταν μιλούν οι πολιτικοί.
Οι άνεργοι που είναι πια πάνω από 1.345.000 δεν είναι λαός. Ούτε οι άστεγοι. Ούτε αυτοί που μεταναστεύουν.
Πάντως, «λαός» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «μάζα».
Θεωρητικά, στον λαό ανήκουν τα πάντα στη χώρα αλλά,
ουσιαστικά, δεν του ανήκει τίποτα.
Στον λαό ανήκει η ΔΕΗ, το νερό, οι φυσικοί πόροι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και όλα αυτά που πουλάει η κυβέρνηση.
Γι’ αυτό τα ιδιωτικοποιούν: επειδή ανήκουν στο λαό.
Στο λαό ανήκουν και οι δημόσιες συχνότητες των τηλεοπτικών σταθμών που οι κυβερνήσεις παραχώρησαν στον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο και άλλους λαϊκούς τύπους, για να κάνουν κανάλια που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια.
Οπότε, ο Αντώνης Σαμαράς, όπως έστειλε σήμερα τα ΜΑΤ να καταλάβουν το αμαξοστάσιο του Μετρό στις 3.40 τα ξημερώματα, θα τα στείλει να πάρουν πίσω και τις δημόσιες συχνότητες και θα τις επιστρέψει στο λαό.
Χωρίς τα ΜΑΤ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αυτή η κυβέρνηση –και όλες οι προηγούμενες- δεν θα άντεχαν ούτε μια μέρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ακόμα πως τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν και δεν θα επιτρέψει εξαιρέσεις, οπότε θα απολύσει και τους υπαλλήλους του Μουσείου της Ακρόπολης, αφού, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού, είχε φροντίσει να διορίσει στο Μουσείο όλη την Καλαμάτα.
Για τον Αντώνη Σαμαρά, οι Μεσσήνιοι και οι Καλαματιανοί είναι σίγουρα πιο λαός από τους υπόλοιπους Έλληνες.
Αν, αντί για το Μουσείο της Ακρόπολης, τους είχε διορίσει στο Μετρό, θα είχε διαφορετική άποψη για το σε ποιον ανήκουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η χώρα ξεπουλιέται και όλα αυτά γίνονται για τον «λαό» που του ανήκουν αυτά που ξεπουλιούνται.
Μαζί με τη χώρα πουλιέται και ο «λαός». Σε πολύ καλή τιμή.
Ο «λαός» θα πρέπει να πάψει να είναι λαός, αν θέλει να μην είναι σκλάβος μέσα στην ίδια του τη χώρα.
Πρέπει να πάψουμε να είμαστε «λαός» και να γίνουμε πολίτες.
Συνειδητοί πολίτες.
Ποτέ δεν είναι αργά.                                                                                                                          πιτσιρίκος   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...