M A N I E R
this site the web

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Είναι αστείο να κατηγορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον κ. Τσίπρα επειδή χρησιμοποίησε τη λέξη «νοικοκυραίοι», με το επιχείρημα ότι αυτή η λέξη ανήκει στο λεξικό της Λαϊκής  Δεξιάς. Μα το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται μια χαρά με τη Λαϊκή Δεξιά. Εκτός κι αν ενοχλήθηκε το ΠΑΣΟΚ επειδή ο κ. Τσίπρας τους έκλεψε τη λέξη. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον εθνικιστή κ. Σαμαρά και συνεργάζεται άψογα με τα στελέχη της Λαϊκής Δεξιάς που ζητούν εδώ και τώρα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.
Είναι αστείο να κατηγορούν τον κ. Τσίπρα ότι ακολουθεί τις τακτικές του Ανδρέα Παπανδρέου, άνθρωποι που κουνούσαν με πάθος πράσινα λάβαρα στις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, άνθρωποι που μπουκώθηκαν από επιδοτήσεις
επί Ανδρέα Παπανδρέου, ΜΜΕ που γιγαντώθηκαν επί Ανδρέου Παπανδρέου, άνθρωποι που βολεύτηκαν επί Ανδρέα Παπανδρέου, άνθρωποι που συμμετείχαν στη λεηλασία του Κράτους επί Ανδρέα Παπανδρέου.
Από την άλλη, είναι λίγο υποκριτικό να κάνουμε θέμα τη φράση «κι εμείς είμαστε νοικοκυραίοι» που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Real FM. Τώρα ανακαλύψαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα απολύτως «νοικοκυρεμένο κόμμα»; Είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι δυνατόν να απευθυνθείς στο  εκλογικό σώμα αν δεν είσαι «νοικοκύρης»; Από τη στιγμή που μπαίνεις στη Βουλή, νοικοκυρεύεσαι. Κι αν τύχει να γίνεις αξιωματική αντιπολίτευση νοικοκυρεύεσαι ακόμη περισσότερο, διαφορετικά  ξεχνάς την περίπτωση να γίνεις κάποτε κυβέρνηση.
Από τη στιγμή που ένα κόμμα μπαίνει στη Βουλή, κάνει κομματικό πρωταθλητισμό. Εγώ δεν ξέρω κάποιο κόμμα να μη νοιάζεται για τα ποσοστά του. Μπορεί και να υπάρχει δηλαδή, αλλά δε μου έτυχε να το παρατηρήσω. Αυτό που βλέπω πάντα είναι μια προσπάθεια να ανεβάσουν τα ποσοστά τους όλα τα κόμματα.
Μήπως υπήρξε η υποψία κάποια στιγμή ότι το εκλογικό σώμα ριζοσπαστικοποιήθηκε και στήριξε συνειδητά τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών; Το εκλογικό σώμα είναι το ίδιο συντηρητικό, όπως ήταν πάντα. Νοικοκυρεμένο και συμμαζεμένο. Αν δεν πας με τα νερά του, είσαι καταδικασμένος να μείνεις εκτός Βουλής ή στην καλύτερη περίπτωση να σε τρώει η αγωνία του 3% όποτε γίνονται εκλογές.
Όταν αποδέχεσαι το παιχνίδι αυτού του κοινοβουλευτισμού, του γεμάτου κόλπα και κλοπές εδρών, αποδέχεσαι αυτομάτως και τους όρους του. Σε διαφορετική περίπτωση, απλώς δε συμμετέχεις σε εκλογές. Όταν παλεύεις να γίνεις κυβέρνηση, υποχρεωτικά θα περάσεις κι από την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι όταν φτάσεις σ’ εκείνο το σημείο είναι λογικό ότι θα συναντηθείς και με τον Σόιμπλε και με τον Ομπάμα και θα πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο του κυβερνητισμού.
Προς τι, λοιπόν, όλη αυτή η έκπληξη για τον νοικοκυρεμένο λόγο του κ. Τσίπρα; Προς τι η έκπληξη για τις διακριτικές μεν, αποστάσεις δε, που πήρε ο κ. Τσίπρας από τον «αναρχικό» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο εν λόγω είναι περίπτωση. Ποιος λογικός άνθρωπος θα συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής σε εκλογές, θα εκλεγόταν βουλευτής και παράλληλα θα δήλωνε τη συμπάθειά του στον αναρχισμό; Πρόκειται για  περιστατικό ιδεολογικοπολιτικού διχασμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο κ. Τσίπρας δεν είναι βλάκας όπως είναι ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Τσίπρας είναι έξυπνος άνθρωπος. Έχει τις δημοσκοπήσεις του και τις διαβάζει καλά. Γνωρίζει την ποιότητα του εκλογικού σώματος στο οποίο απευθύνεται. Ακόμη κι αν οι δημοσκοπήσεις που εμείς οι υπόλοιποι διαβάζουμε είναι «πειραγμένες» και η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα, αλλά δεύτερο, δεν έχει 29% αλλά 25%, είναι ενδεικτικό της πνευματικής κατάστασης μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος.
Σε αυτό το κοινό πρέπει να απευθυνθεί ο κ. Τσίπρας για να κάνει καριέρα πρωθυπουργού. Είναι επιλογή του, όχι λάθος του. Δεν πέφτει σε καμία παγίδα. Κάνει πρόβες. Βρήκε τα λόγια που θέλει να ακούσουν οι «νοικοκυραίοι» και τα λέει. Κι όταν τα λέει καλά, πανικοβάλλονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ότι ο κόσμος και πολλά από τα στελέχη τους έχουν το συνήθειο να πηγαίνουν με τον νικητή. Βλέπουν ότι άλλος πλέον θα εκμεταλλεύεται τον κρατικό μηχανισμό. Βλέπουν ότι άλλοι επιχειρηματίες θα ωφεληθούν από μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σημερινό σύστημα έχει σκυλιάσει. Τα δίνει όλα. Βγάζει αφρούς μπροστά στην πιθανότητα να αντικατασταθεί από σύστημα που χτίζει ο κ. Τσίπρας. Διότι ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτό χτίζει. Το δικό του σύστημα, τα δικά του κυβερνητικά στελέχη, τους δικούς οικονομικούς κύκλους. Είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κυβερνήσεις.
Δεν έχει σημασία το πότε. Μπορεί να μην είναι στις επόμενες εκλογές, αλλά στις μεθεπόμενες. Ο κ. Τσίπρας δεν θα αμφισβητηθεί από κανέναν, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε νοικοκυρεμένο κόμμα. Ο κ. Τσίπρας είναι νέος, δε βιάζεται. Θα ήθελα να γράψω τώρα «ο κ. Τσίπρας δε βιάζεται, όμως η κοινωνία βιάζεται, δεν αντέχει», όμως θα κορόιδευα τον εαυτό μου αν το έκανα.
Είναι αλήθεια ότι ένα μέρος της κοινωνίας βιάζεται και δεν αντέχει. Είναι μικρό, όμως. Όπως ακριβώς το είπε ο κ. Τσίπρας «μικρή δεξαμενή ψήφων». Το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας απέδειξε και καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ευπροσάρμοστο σε πολιτικές ταπείνωσης. Δε δείχνει καν να μην αντέχει. Μάλλον οι «νοικοκυραίοι» είχαν μεριμνήσει για μια «δύσκολη ώρα», οπότε έχουν περιθώριο να ελπίζουν τώρα στον κ. Σαμαρά ή αύριο στον κ. Τσίπρα.
Μακάρι να είχα κάποια άλλη εξήγηση να δώσω στον εαυτό μου για όλα αυτά που ΔΕΝ συμβαίνουν, αλλά μου τελείωσαν τα άλλοθι.                                                             

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...