M A N I E R
this site the web

Ανθρωποθυσία χωρίς τέλος

Η υπόθεση της εκκένωσης της «Βίλλας Αμαλία» και η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ δεν είναι σίγουρα απλά γεγονότα καθημερινής επικαιρότητας. Κρύβουν σημαντικές πολιτικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και των εκπροσώπων της εξουσίας, δηλαδή της τρικομματικής δουλικής κυβέρνησης. Οι επιλογές αυτές φυσικά δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά που αυτοπροσδιορίζονται σαν αντιεξουσιαστές, αλλά ολόκληρο το πέραν της ψευτοαριστερής ΔΗΜΑΡ, πολιτικό σύστημα, που ακούει στο όνομα αριστερά ή ριζοσπατική αριστερά.
Όσοι δεν το έχουν δυστυχώς ακόμη αντιληφθεί, κινδυνεύουν
άμεσα να βρεθούν στο διπλανό σπίτι του γείτονα που καίγεται και φυσικά να γίνουν και οι ίδιοι παρανάλωμα της φωτιάς που εξαπλώνεται ήδη με ιλιγγιώδη πια ταχύτητα. Δεν είναι καθόλου τυχαία η άμεση αντίδραση της «Χρυσής Αυγής» που ζητά γρήγορα να τελειώνουμε με την υπόθεση της Βίλλας Αμαλία, αμέσως μετά την προσπάθεια ανακατάληψής της σήμερα το πρωί.
Αυτά τα παιδιά, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ιδεολογικά κανείς μαζί τους ή όχι, και αποδεικνύοντας με τη σημερινή αλλά και γενικότερη στάση τους, δηλαδή την χωρίς αντίσταση παράδοσή τους υποτιθέμενους φύλακες της τάξης, ότι κάθε άλλο παρά οπαδοί της άκριτης βίας είναι. Αυτά τα παιδιά λοιπόν, έχουν μέχρι σήμερα θυσιάσει ένα μεγάλο αριθμό συντρόφων τους, στον αγώνα, για ένα καλύτερο αύριο ολόκληρης της κοινωνίας μας. Αυτό είναι οφθαλμοφανές από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των υπόδικων και έγκλειστων στις φυλακές με προκατασκευασμένες βαριές κατηγορίες, είναι σύντροφοί τους.
Η επίθεση λοιπόν με στόχο τον Ρ/Σ στην ΑΣΟΕΕ, με την εξώφθαλμη αλλά και αφελή αιτιολογία του παραεμπορίου έξω από τη σχολή, αλλά και η εκκένωση της βίλλας με το επίσης ανόητο επιχείρημα του άντρου κουκουλοφόρων, κατασκευαστηρίου μολότωφ και ορμητήριου για επιθέσεις, έχει άλλους πολύ σοβαρότερους πολιτικούς στόχους και επιδιώξεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα παιδιά αυτά αφέθησαν άμεσα ελεύθερα, διότι δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετηθούν εναντίον τους βαριές κατηγορίες, που αρχικά κατά τη γνωστή μεθοδολογία τους είχαν αποδοθεί. Πρέπει κανείς εδώ να στιγματίσει, την απαράδεκτη, προσανατολισμένη και εκδικητική στάση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, που ξεδιάντροπα και χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, καταδίκαζαν και συνεχίζουν να καταδικάζουν, προκλητικά, προεξοφλώντας καταδικαστικές αποφάσεις για τους συλληφθέντες, ενεργώντας ασφαλώς καθ΄υπόδειξη της συγκυβέρνησης.
Πρώτον, να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα με αυτά τα παλιόπαιδα, που είναι το δυναμικότερο και επικινδυνότερο κομμάτι αντίδρασης, στα αντιλαϊκά μέτρα της εξουσίας και της κυβέρνησης, αλλά και της ομαλής πορείας προς την απόλυτη καταστολή και τη δημιουργία φόβου, όσων έστω και σπασμωδικά αντιδρούν, συμπεριλαμβανομένης και της νόμιμης και πλειστάκις συστημικής αριστεράς.  
Δεύτερον, να αφεθεί ελεύθερο το πεδίο δράσης στην ανάπτυξη του προγράμματος «Ξένιος Ζεύς», αλλά και στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια αρχικά στους μετανάστες, με απώτερο φυσικά στόχο, η Ν.Δ. κυρίως, να επωφεληθεί από τη δήθεν αυτή δυναμική στάση της και να αποψιλώσουν μεγάλο αριθμό δεξιών και φοβισμένων ψηφοφόρων από τη φασιστική παράταξη. Να επισημάνει κανείς ότι η Βίλλα Αμαλία υπήρξε αντιφασιστικό ανάχωμα στη δράση της Χρυσής Αυγής στη περιοχή.
Τρίτο, να επιδείξουν πυγμή ότι, «εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και των πολιτικών εξελίξεων και δεν θα ανεχθούμε καμία απολύτως αντίδραση»
Τέταρτον, δεν ανησυχούν ιδιαίτερα από τις χλιαρές άλλωστε αντιδράσεις της αριστεράς, στέλνοντας όμως και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτήν, στα πλαίσια της θεωρίας των ¨δύο άκρων¨ ότι καθίστε καλά διότι εύκολα θα σας τα φορτώσουμε όλα αυτά.
Για οποιονδήποτε που ανήκει στο χώρο της ιδεολογικής αριστεράς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο πολιτικό χώρο αυτό, είναι περισσότερο από επιβεβλημένη.
Ας είμαστε όλοι το Σάββατο 12/1/2013 στα προπύλαια στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης ενάντια στη φασιστικού τύπου επίθεση ενάντια στη κατάληψη της Βίλλας Αμαλία και την ΑΣΟΕΕ, που άλλωστε συμπεριλαμβάνει και τη προφανέστατη βίαιη καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και στους αγωνιστές που σήμερα συνελήφθησαν με άγνωστες μέχρι αυτή τη στιγμή συνέπειες!  Του Νίκου Γιάκου    ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...