M A N I E R
this site the web

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!

Βάζω στοίχημα ότι ακόμη κι αν το Mall είχε ανατιναχθεί ολόκληρο την Κυριακή, ακόμη κι αν υπήρχαν χιλιάδες νεκροί από την έκρηξη, ο Σίμος Κεδίκογλου στις συνεντεύξεις του δε θα έχανε την ευκαιρία να θυμίσει την επίθεση που έγινε στο σπίτι του αδελφού του. Θα μου πείτε, ο πρώτος είναι που κάνει καριέρα στις πλάτες τρομοκρατικών ενεργειών; Όχι, φυσικά, αλλά τούτος εδώ το κάνει πολύ άγαρμπα.
Βγαίνουν τα παπαγαλάκια ομαδικά και οργανωμένα να μας «τονίσουν» ότι από το 1974 μέχρι σήμερα όλες οι τρομοκρατικές ενέργειες έγιναν από ακροαριστερούς – πανάθεμά με αν μπορούν να ορίσουν το «ακροαριστερό», απλώς τους βολεύει επειδή εμπεριέχει το αριστερό και σφηνώνεται στο μυαλό των τηλεθαμώνων του MEGA. Δεν
έχω καμιά διάθεση να κάνω συμψηφισμό τρομοκρατικών ενεργειών, όμως θεωρώ κι εγώ χρέος μου να μην αφήνω να πλανάται η εικόνα της παρθένας και ειρηνικής Δεξιάς και ακροδεξιάς στην Ελλάδα.
Βέβαια, το γεγονός ότι τα παπαγαλάκια τονίζουν πως από το 1974 δεν υπήρξε τρομοκρατική ενέργεια Δεξιών και ακροδεξιών, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κολπάκι ώστε να διαχωρίσουν την ιδεολογική τους συγγένεια με τους φασίστες που τρομοκράτησαν μια ολόκληρη χώρα επί 7 ολόκληρα χρόνια και σε καθημερινή βάση.
Εν πάση περιπτώσει, ξεκινώ με τον κατάλογο που «έκλεψα» από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου
-Στις 11 Μαρτίου 1978 μια ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τον κινηματογράφο ΕΛΛΗ στην οδό Ακαδημίας σε ώρα προβολής. Είναι βράδυ Σαββάτου, 9.30μμ, μέρα και ώρα που ο κινηματογράφος είναι γεμάτος κόσμο. Μια ωρολογιακή βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στην αίθουσα με προφανή σκοπό την πρόκληση πολλών θυμάτων. Πιο βαριά τραυματισμένος είναι ο άτυχος θεατής , κάτω από το κάθισμα του οποίου τοποθετήθηκε η βόμβα. Έχασε και τα δυο του πόδια. Υπήρξαν άλλοι 18 τραυματίες ανάμεσα στους εκατό περίπου θεατές της προβολής.
-Στις 20 Ιουνίου 1978, πάλι σε ώρα αιχμής, 9 παρά 10 το βράδυ μία ακόμα βόμβα εκρήγνυται σε έναν από τους πιο κεντρικούς κινηματογράφους της Αθήνας, το ΡΕΞ, στην οδό Πανεπιστημίου. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στα μεσαία καθίσματα. Στόχος ήταν και πάλι η πρόκληση πολλών θυμάτων. Ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 15.
Για τις βομβιστικές ενέργειες είχε συλληφθεί μια ομάδα 9 ακροδεξιών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
-Στις 08 Ιανουαρίου 1991, στις 19.30 το απόγευμα, στην Πάτρα περί τα τριάντα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, με επικεφαλής τον τοπικό πρόεδρο της οργάνωσης Ιωάννη Καλαμπόκα, επιτίθενται οπλισμένοι κατά των μαθητών στην κατάληψη του Πολυκλαδικού Λυκείου, χωρίς όμως να επιτύχουν να διώξουν τους νέους.
Γύρω στις 23.30 το βράδυ, ομάδα καθηγητών και γονέων επιχειρεί να μπει στο κτίριο. Με το άνοιγμα της πόρτας τα μέλη της ΟΝΝΕΔ επιτίθενται στον κόσμο με σιδερολοστούς, καδρόνια και τσιμεντόλιθους. Ο καθηγητής μαθηματικών και μέλος του Εργατικού Αντι-ιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ), Νίκος Τεμπονέρας, πέφτει θανάσιμα τραυματισμένος, με ανοιγμένο το κρανίο από το σιδερολοστό του Ι.Καλαμπόκα. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο κλινικά νεκρός και το πρωί της 09.01.1991 παύουν όλες οι ζωτικές λειτουργίες του.
-24 Φεβρουαρίου 2009, επίθεση με χειροβομβίδα λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στο στέκι μεταναστών που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» στον πεζόδρομο της οδού Τσαμαδού 13, στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστος με ξυρισμένο κεφάλι πέταξε χειροβομβίδα στα τζάμια της αίθουσας που στεγάζει το «Στέκι Μεταναστών». Την ώρα εκείνη στο στέκι βρίσκονταν πολλά άτομα γιατί συνεδρίαζε ο σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης, ενώ κόσμος υπήρχε και στα υπόλοιπα γραφεία.
Η χειροβομβίδα – αμυντική, ρωσικής κατασκευής – χτύπησε στο παράθυρο, αλλά δεν πέρασε στο εσωτερικό του δωματίου καθώς υπήρχαν διπλά τζάμια. Έσπασε μόνο το εξωτερικό τζάμι και έπεσε στο πεζοδρόμιο όπου και εξερράγη, προκαλώντας μόνο ζημιές. Πρόκειται για μαζική δολοφονική επίθεση, παρόμοια με αυτές που ακροδεξιοί και παρακρατικοί έχουν διαπράξει στο παρελθόν σε άλλες χώρες.
-5 Ιουνίου 2012: Άγνωστος που επέβαινε σε μηχανάκι πέταξε εμπρηστικό μηχανισμό (πάλι) στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.
-18 Σεπτεμβρίου 2012: Φρικαλέα επίθεση σημειώθηκε στους Άγιους Ανάργυρους, όπου ομάδα αγνώστων εισέβαλε σε σπίτι μεταναστών και προσπάθησε να τους κάψει ζωντανούς Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ένας από τους κατοίκους η επίθεση έγινε με βόμβα μολότοφ. Ο άνθρωπος φέρει σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και τα χέρια του, ενώ όπως λέει φοβάται να βγει από το σπίτι του (για να αναφέρουμε μόνο μία από τις πολλές καταγεγραμμένες επιθέσεις ρατσιστικών κινήτρων των τελευταίων ετών).
Ένας άλλος κατάλογος είχε δημοσιευθεί από τον «Ιό της Κυριακής» με τίτλο «Η ξεχασμένη Τρομοκρατία». Μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ.
Κι επειδή η φρίκη της ακροδεξιάς τρομοκρατίας μπορεί να φτιάξει τεράστιους καταλόγους, ας δούμε αυτό που φυσικά «ξεχάστηκε» μέσα σε λίγες μέρες, ας συνεχίσουμε με αυτό κι ας τελειώσουμε με αυτό.
Δε μπορώ να γνωρίζω γιατί ο κ. Κεδίκογλου και οι συν αυτώ δεν ανατριχιάζουν με όλα αυτά. Απορώ με τον κ. Κουβέλη που δεν βγήκε να δηλώσει ότι αυτή η τρομοκρατία απειλεί την κοινωνία. Αναρωτιέμαι γιατί τα ΜΜΕ δίνουν πολύ μικρότερο χώρο και χρόνο σε αυτές τις ενέργειες. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται η βία της ακροδεξιάς να μην απειλεί τη Δημοκρατία. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν, υπήρχαν νεκροί, τραυματίες, υλικές ζημιές, αλλά δεν υπήρχαν άδεια μπουκάλια μπύρας. Κι ως γνωστόν, αν δεν υπάρχουν άδεια μπουκάλια μπύρας, σιγά το έγκλημα μωρέ!
Επειδή κυκλοφορούν πολλών ειδών κάφροι, ξεκαθαρίζω για ακόμη μια φορά ότι ούτε υπερασπίζομαι την κατσαρόλα στο Mall -αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης – ούτε κάνω συμψηφισμό τρομοκρατικών ενεργειών. Απλώς δεν αντέχω τον Μιχαλολιάκο και τους κολλητούς του Καλαμπόκα να μιλάνε για ιδανικά της Δημοκρατίας και να καταγγέλλουν την τρομοκρατία. Μην τρελαθούμε κι εντελώς τώρα!

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...