M A N I E R
this site the web

Aπεργοί και παπαγαλάκια

της Τασίας Σταματοπούλου
Χάρμα οφθαλμών  το περίλυπο  ύφος  τηλεπαρουσιαστών, ρεπόρτερ, πανελιστών  για το κακό που κάνει στην κοινωνία και στον ''απλό εργαζόμενο'' η  απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς και δη, του λαοφιλούς μετρό!
Κόπτονται και ωρύονται για τον ''απλό πολίτη που έχει δουλειά'' ...και δεν μπορεί να πάει λόγω της αναλγησίας των απεργών οι οποίοι,εκτός των άλλων, κάνουν και άνω-κάτω την εύρυθμη λειτουργία της πόλης!

Στην προσφιλή ''θεωρία'' πως, οποίος απεργεί βλάπτει το κοινωνικό σύνολο και μάλιστα τους πιο  αδύναμους και δεν χτυπάει την εξουσία, προσθέτουν τώρα και την φοβιστική λογω μεγάλης ανεργίας εκδοχή ''θα τους διώξει ο εργοδότης και θα μπουν κι αυτοί στην ουρά των ανέργων''...

Αλλά αυτό που είναι για γέλια και για κλάματα είναι ο τρόπος που επιχειρούν να ''στριμώξουν'' τους συνδικαλιστές...
''Σας καταλαβαίνουμε, αλλά...ο υπουργός είπε ...απαντήστε συγκεκριμένα...τι λέτε επ' αυτού... το σώου έχει λάβει γκροτέσκα διάσταση με τους απεργούς του μετρό.
Είτε λέγεται Ευαγγελάτος που θλίβεται αλλά θέλει να σώσει την τιμή του συνδικαλιστή Σταματόπουλου είτε λέγεται Μακρή που με πολύ λογικά επιχειρήματα καταλήγει στο  μότο ''αυτοί που θίγονται είναι οι φτωχοί που δεν έχουν λεφτά να πάρουν ταξί ή το αυτοκίνητό τους΄΄ ο σκοπός  εν τέλει είναι ένας και διαχρονικός: Μην κινείσθε , κινδυνεύει η πατρίς![Οπου πατρίς διάβαζε συμφέροντα].
Αφού υπερασπίστηκαν με νύχια και με δόντια μνημόνια και δανειακές συμβάσεις για να σωθούμε [λαός και πατρίς] αναλαμβάνουν χωρίς ντροπή και ρόλο γραφείου τύπου της κυβέρνησης και των καθ΄ύλην αρμοδίων υπουργών .
''Μα ο υπουργός λέει, όχι εγώ, προς θεού είμαι μαζί σας ...αλλά ο υπουργός υποστηρίζει...τι απαντάτε;''
Και απάντησε ο Σταματόπουλος, ανάμεσα στα άλλα: ''Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο συναδέλφους στο νοσοκομείο με έμφραγμα μυοκαρδίου λόγω της έντασης και της αφόρητης πίεσης που δεχόμαστε''.
Και ο περίλυπος ''δημοσιογράφος'' : Καταλαβαίνω, αλλά ο υπουργός....
Κι εμείς καταλαβαίνουμε.
   
Y.Γ.
Τα αναφερόμενα ονόματα δημοσιογράφων είναι ένα τυχαίο δείγμα από το σύνολο της ραδιοτηλεοπτικής ,μαύρης επιθεώρησης.
                                                                                                                          ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...